Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 5, 2014

Regimen.Diet.

Day One. 

Assalamualaikum wbt. 
apekah tajuk itu? 
ok..sebelum aku mengarut lebih lanjut. 
meh aku kasi background sket.

*membunyikan tulang tangan*

selama hari ini.. aku xkisah pasal berat badan aku.
seriously. i dont care.
yang aku kisah - shape badan aku. sebab konsep kurus pada aku mudah.
berat kau boleh 40 kilo tapi kalu shape badan kau macam tong dram tak guna juga.
so.. mengenai badan aku. i still got shape even with spike weight! 
ok. keindahan itu bersifat sementara.
slowly..baju aku banyak dah tak muat. dalam erti kata lain..ketat sikit. mula menampakkan lemak lemak yang ko cuba sorok selama ari ni.
and then.. setiap pagi aku akan pandang cermin.. dan sedapkan ati, this cant be accurate! 
hahahahaha. seriously. tak tipu.

kemuncaknya - bile aku beli 2 baju kurung online. confident. orang tu cakap best fit M. 
ok. M. of course aku leh muat M. 

bile baju kurung sampai.. memangla muat tapi part The Two B's tu memang tak boleh blah. rasa mcm aku pakai baju kawan aku yang kecik. seperti didi dan yanti. and kisahnya berpanjangan bile aku beli baju kat ZAWARA. M not the size. i have to wear L!! OMG!

kerisauan aku pun bermula. 
aku nekad. aku kene kurus.
pegi gym joging atau zumba bukan lagi option terbaik. 
sebab kaki kiri aku yang injured. 

then aku teringat kawan aku. Najmi. Husband dia behenti keje gomen and starts jadi penaja HERBALIFE. find. this is the time. i need HERBALIFE.*
*sebelum ni aku cakap kat kawan aku melainkan aku betul2 gemuk - aku takkan beli herbalife

so. aku jumpe najmi. nekad nak berubah. 
najmi explain a bit about herbalife. and dia scan body aku.
a few criteria aku ok. tapi ade yang satu buat aku sangat terkejut.
My Body Age. dem!! sangatla tua! no wonderla asik sakit kaki..pinggang etc. 

that's it!

so... semalam 4 Februari bermulalah Diet Regimen aku bersama HERBALIFE.

Jadual makan kawan aku dah provide.
aku bole makan berat sekali sehari je. its either breakfast, lunch atau dinner. 
kawan aku suggest lunch je.
so far aku rasa lunch okla aku makan berat. sbb kalu dinner mmg susah sketla.





Honestly.. aku mmg tak kompiden dengan diri aku sendiri. Hey! you know yourself la kan. 
so aku amik ni sebagai cabaran untuk aku.
aku susah minum air tapi semalam aku selamba minum air almost 3 liter per day. sangat bangga dengan diri sendiri. ok. kenapa aku bangga? sbb korang rasa biasa je 3 liter tu? sebelum ni aku mengambil masa 2 hari untuk menghabiskan 500ml air. seyes..tak tipu. 
so far. aku ok. aku tak lapar sangat. ble perot aku macam lapar between meals aku makan buah atau biskut. 
tapi aku ngakula. menghabiskan aloe vera dan teamix memang no hal. 
tapi milkshake dia??? ya allah. seksa. sengsara!!
dan dengan malunya aku mengatakan...semalam aku tak abis milkshake!!!
tak bole abiskan sebab tekak aku mula loya.
oh ya.. aku consume milkshake strawberry. 
maybe after this i shall change to something else. :(

ok. ni pencapaian aku minum milkshake semalam. and FYI..malam pon sama je even aku dh tambah yogurt strawberry.

 before

 after

im not proud with this achievement ok.
hari ni saya akan try lebih baik dari semalam. sebab arini saya campur yogurt bliss berry fruits dan fresh strawberry.

lupe nak kasitau. 
target weight loss : 10 kilogram. tanpa had masa. aku pon bukan nak kejar deadline kawen ke ape ke. asalkan badan aku dalam bentuk badan yang lebih normal. supaya aku tak payah beli baju kurung baru atau jeans baru. 

wish me luck peeps!

Assalamualaikum w.b.t. :)

*credit pics with google.


 

2 comments:

rennylesa said...

um...

bukan saya tak percaya kepada produk herba life ke produk2 lain..

tapi paling best utk fit @ kuruskan badan adalah exercise. Plus jaga pemakanan. Mungkin x perlu berat exercise, tapi boleh ambil Kevin Zahri punya nasihat.

Apapun, gud luck um.

ummphs.. said...

thanks renny. tapi bukan tak nak exercise tp dah try sebelum ni.
kaki jadi bengkak.
even jalan lama pon xbole skang ni. :(
skang ni try je dulu herbalife.
bukan je sbb nak kurus tp terkedu dengan body age sendiri.

pape pun thanks for semangat! :)