Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, February 6, 2014

Godaan


Assalamualaikum wbt.

Day Two.

Lambat pula menghapdate blog. biasanya spend pepagi sebelum mula kerja..hapdate kisah diet semalam. hari ni..sempat buat skang je.
itupun curi-curi masa jap. 

Excited nak bacakan kan kisah milkshake aku. 
hari kedua ... even with recipe milkshake yang kunun sedap.. milkshake strawberry aku masih rasa horrible. but..not as bad as first day. but stillll....
tetapi..masih cuba nak berbangga yang aku berjaya menghabiskan 3/4 daripadanya. erk! 
ble aku buat aduan kat member aku yang kenalkan aku pada herbalife ni.. dia kasi aku resepi siap dengan tempoh masa blend.
ok 2-3 minutes sangat penting.
aku buat less than a minute no wonderla rase lagi serbuk serbuk tu. :)

Tengahari aku makan nasi.
akhirnya! tp lauk biasa je. ikan rebus dengan kuah asam dan sayur tempe sket. 
kenyang dengan milkshake masih terasa even dah lebih 3 jam. 

Yang menggodanya bile malam.
Mila mintak masakkan dinner.
ikan talapia merah masak stim dengan sayur kacang panjang. 
even aku tak pandai masak tapi aku rasa la.. ikan tu sedap. haha.. 
mungkin sebab faktor ikan yang menjadikan ianya sedap.
isi putih beb!
seriously masa ni iman memang senipis kulit bawangla.
nyaris juga aku nak makan nasi.
taaapi aku tabahkan juga diri.
ble aku tanya kawan aku.. dia cakap aku leh makan ratah ikan tu. aku tak biasa makan lauk tanpa nasi tapi nak kuruskan?? at least ko dpt makan ikan tu. 
so niat di hati pas mila abis makan aku plak nak menyebat ikan stim tu.

pffffft!!

laki aku abiskan semua!
sedey kan? 
takpe. takpe. esok masih ade. 
Akan ku buat ikan stim sampai ko pon diet sama mila! hahaha

Milkshake yang aku buat waktu malam taste better than before.
so much better. even aku rasa boleh diperbaiki dengan mem-blend lebih lama lagi. 

meh i share sket resepi milkshake kawan kasi. 

step 1 : 200ml air + 100ml BLISS Yogurt (Strawberry) 
              Milkshake strawberry 3 sudu
              Protein ape ntah nama dia 2 sudu
              Blend dalam 2-3 minit

Step 2 : Masukkan ais. dalam 7-10 ketul kecil. 
               Blend lagi dalam 1-2 minit.

Step 3 : minumla ape lagi?!

Aku berharap lama lama sikit aku biasala dengan rasa yang tak begitu marvelous itu. 
Tapi aku rasa cabaran ble ko cuba makan sihat dan secara tidak langsung ko nak kurus.. bukan rasa lapar yang menghantui. Actually bukan lapar pon. 
taaaapiiii....nafsu wei. 
even masa aku taip ni aku dah terkenang kak Anies Bake House punya Russin Black and White.  otak aku asik pk makan. (dan skang tau mcm mana ko leh gemuk um?!) 

anyway.. nak share sket pencapaian semalam. :)


kagum tak dengan pencapaian ni? hahaha
riakla tu. 

okeyla. nak sambung buat paper yang tak semegah ni. :(

bye. 

Assalamualaikum wbt. 
 


No comments: