Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 10, 2012

asben.saya.

hihi..sempena cik mila tiada - pegi sweden, ku ingin mengambil kesempatan ngumpat dia jap kat sini. haha.. dah bersawang blog ni and tetibe nak ngumpat laki aku kan? hihi..firstly, blog bersawang sbb terlalu lama aku melepak di hospital menjaga fieras smpai aku takde mood nak hupdate blog. then .. fieras start duk kat gombak, lagi mls aku nak hupdate sbb balik umah lambat. nk hupdate citer fieras admitted.. tak mola. rsnya tak sanggup nak mengingatkan kembali mcm mane fieras dulu.. ari2 aku nanges. anyway..2ndly, ini adalah idea dr gengs, mr.ayol yang bercerita ttg mila.owh..itu akan ku kupas lebih lanjut di bawah. :P




mila pegi sweden 6 Julai 2012 yang lepas..and insya allah akan pulang ke mesia, 8 days after that - 15Julai 2012. so, ari jumaat aku, fieras, umi aku, adik aku dan kakak aku excited antar mila ke airport. naik erl okeh..saja bwh fieras jenjalan. owh...anak sy sgt suka naik erl. mulut dia je bising giler dlm erl. :P ms cik mila pergi, aku just salam dia and dia salam tangan aku. dia kiss fieras.. dia terus check in. and kami pun balik. 
yang lawak tentang kejadian ini, bile ayol kol 9 Julai tanyakan tentang mila. ckpla yang mila gi sweden. soklan pertama dia tanya : eh mila pg sweden? tau ke dia ckp bahasa inggeris?? hampessss! anyway... berikut adalah perbualan antara ayol ngan aku :


ayol : aku tau..mila pegi sana mesti dia kalut2 kan? kemas barang dia sendiri je..pastu ms ko antar dia kat airport, ko salam dia, dia salam ko, dia cium anak ko 1,2 kali pastu dia terus je check in kan?? 
aku : hahaha... betulla yoyol! mane ko tau ni?
ayol : ala..dasar kerusi mmg mcm tu la. haha..
aku : woi! ko ngata laki aku la..haha
ayol : takla..mila mmg mcm tu. dia sayang cuma dia tak reti tunjuk je... haha


ms ayol ckp mcm tu brla aku perasan.. aku selalu persoalkan either mila sayang aku ke tak. aku taula dia sayang aku sbb tu kitaorg kawen.. but then, sayang yang mcm sayang - i cant live without u tu.. so, meh aku citer sket asben ku itu bagaimana orangnya.
mila adelah seorang lelaki yang - lama plak aku nak pk ayat.. okla, ayat senang - romantik kayu  punya olang! hihi.. dia mmg tak romantik. 
ms kitaorg bercinta.. aku pahamla kalu dia tak nak pegang tangan aku depan2 orang.. kan? tp kawen pun sama wei! takde nak pegang tangan ke.. peluk pinggang ke.. kitaorang mcm orang yang dh kawen 20 tahun and ade cucu punya style. haha.. ble ade fieras..lagila.. aku mmg rajin dukung fieras.. so ape ke halnya aku nak pegang tangan dia kan??? mcm tu la jugak dia.
buat suprise?? itu bukan makanan dia. compare dengan aku.. aku sangat suka buat suprise kat dia. romantikkah aku?? owh..idokler. nak pk romantic dinner ke.. pape romantik .. mmg jauhla dr akal pemikiran dia. 
and kadang2 dia ade bagi aku bunga - owh, itu sbb aku merajuk dengan dia.first time tu .. okeyla berjayala bunga tu pujuk aku. tp 3,4 kali.. hihi, takde maknanya bang! :P bayangkan... bile dia bg aku hadiah handphone last 2 weeks, first bende yang aku tanya kat dia - awk buat salah ape kat saya mila? :P haha.. smpai mcm tu sekali. 
first time celebrate besday aku as couple - dia kunun nak buat suprise kat aku. but then, ade ke dia ajak aku tgk wayang citer james bond okeh??? seumo idup aku tak penah tgk james bond sbb aku tak suke, then first time tgk adelah waktu arijadi aku.ape kejadahnya.. owh, ms itu aku sgt kecik ati ok dengan dia. sbb ms tu aku compare kan mcm mane aku celeb besday dia... and ape yang dia buat kat aku ms besday tu...huhu..tak romantik langsung!!
mila selalu ingat, bile romantik ko kene ckp ayat2 jiwang.. so, bile dia try ckp jiwang, aku mulala merapu nak tampar muka dia.. sbb nak sedarkan dia, awk dh kenapa mila??? nak kene siku?haha..
selepas 3 tahun bercinta - aku sket2 boleh terima ketidak romantikkan dia itew. but then, nama pun pompuan.sesekali tu ade gak terdetik mcm sedey.. napela mamat ni tak romantik langsung? tp perasaan tu buang jauh2 and aku amek pendekatan - jangan berharap pape especially ms anniversary ke besday ke.. because u will end up disappointed more with him. so far ... bende tu terpakaila kat aku. bile ko tak mengharap..ko akan kurang kecewa. 
ms kawen plak.. ms memula kawen, aku ingat dptla aku rs sisi romantik dia kat umah. cet! takde gak..mcm tula dia.. xde maknanya. aku ade bc blog sorang wifey ni yang dia citer...dia ngan asben dia akan bebual2 kat katil before tido... ala2 romantik gitu kan.. kitaorg?? tido je terus ok. takde nak loving2.. ke hape ke. :P 
tp..mila dia tunjuk sayang kat aku cara lain. kot. (aku harap btulla). dia tunjukkan dengan meringankan beban aku dengan kerja2 rumah. dia akan tolong basuh baju, sidai baju, vacuum rumah and kadang2 masak. and skang ni, dia dh improve cara dia tolong aku jaga fieras. kalu dulu.. dia mmg manja sket bab jaga fieras. aku kene tolong dia jaga fieras.. dan akhirnya aku end up layan fieras sorang sbb kalu bg dia jaga pun sama je penatnya. tp skang dia dh makin ok. kalu aku biarkan fieras dengan dia sehari.. terurusla anak aku tu. :P salah satu cara lain dia tunjuk dia sayang aku, maybe bertahan dan melayan kerenah aku. mmg diakuila - aku ni mmg kasar sket orangnya and kdg2 terlebey manja.. tp mila still dengan sabar (kdg2 ilang sabar gak!) dengan kerenah aku.hihihi .. peace no war!
berbalik kepada ayat ayol - mila sayang cuma dia tak tau tunjuk tu.. aku rs bersalah plak kat mila. sbb persoalkan sayang dia kat aku. ayol yang lelaki pun bole nampak..takkan aku wife dia and pompuan tak leh nampak kan?and kitaorg bukanla bercinta pas kawen. in fact kitaorang kawan dulu before bercinta.. perangai mila tu aku dh tau dr kawan lagi. :) so.. kalu cik mila bc blog saya ni, saya nak ckp yang saya sayang kamu..eventhough kamu ni mmg tak romantik dan terlalu realistik.. dan juga anda tak sentimental. :P tp kalu kadang2 kamu tunjuk kamu pun romantik..ape salahkan mila?? :P owh..mintak2 fieras ikot perangai saya bab ni. haha.. sila balik dengan selamat dan sihat dari sweden..jangan gedik2 kat sana. :P 


sekian citer saya tentang asben saya. :)