Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 8, 2012

bebelan.

As salam.

kali ni takde specific topik nak share. sebab dh terlalu lama tak menghupdate blog (ade kome heran?) .. takleh nak terlalu membebel bende yang khusus. hihi..
okey pertama skali.. skang ni sibuk ngan musim persiapan raya. first time raya bertiga.. (rsnya mcm life cepat sangat berubah). kalu mase raya tahun lepas..excited nak pakai baju bertema dengan laki aku..tahun ni sama gak tapi.. yang lawaknya, aku beli baju fieras dulu and semua orang kene ikut kaler baju fieras. tak ke haru?? parents ikut kaler baju anak. hihi.. so, tema tahun ni adelah biru. navy blue. skang ni baju raya aku je tak lepas lagi...aku dh blikan cik mila dan baby fieras je. tp aku?? persiapan raya tahun ni..banyak lebeykan dekat fieras. aku rs mcm nak borong trudy & teddy untuk fieras..hihi. 

raya tahun ni .. bermula di gombak. okey.. first time tak spent raya di johor dulu. rase sedey.. especially bile teringat tradisi yang aku, kakak aku ngan adik aku selalu buat mase raya terpaksa..ditangguhkan ke tahun depan.. atau dorang akan buat tanpa aku?? huhu.. ape tradisinya?? shopping malam raya dan pagi raya dh tolong bukak jusco atau giant. aku ngan adik aku la suka buat.. sebab kitaorg boring duk umah.. biasanya first raya, kitaorng tak melawat umah sedara lagi.,biasanya lebey kepada tunggu orang dtg umah. hihi..tahun ni cik mila ckp nak balik jb raya ke-4. seriously sedey ms dia ckp mcm tu. yela.. raya ke-4 adik beradik aku semua dh balik kl semula. and maybe ade yang dh start keje pun. dan aku sendiri.. jenis yang suka tau jumpe family aku sbb family aku sangat bising. meriah!! itu baru adik beradik aku.. belum jumpe sepupu sepapat aku lagi.. raya ke-4??? sape je tinggal dah..umi abah wafi je. :(



okey. itu citer raya..nak citer psl fieras. owh...dia sangat aktif skang dan semakin bam bam. ape tidaknya semua bende dia nak makan. eventho dia kadang2 memilih (mcm arini dia refuse nak makan quaker oat aku buat) tp basically dia melantak semua bende orang bagi dia. bagus bukan?? tahap kesihatan dia semakin baik tapi allergy dia masih lagi menghantui. sekejap ok..sekejap idok...owh, aku dh start antar dia ke taska semula. so far dia ok.. tp sbb abah dia yang antar. aku tak nak antar dia.. sbb aku tau dia akan melalak tak hingat punya nak ikut aku balik. siap pegang kaki..dh mcm citer ibu mertua ku tau! drama kan anak aku??? :P  dia mls nak berjalan tp dia meniti tepi sofa, rak tv, tu rajinla. bile ajar berjalan..dia nak merangkak..mungkin sbb dia pk, merangkak lebey laju. haha..

esok dpt bonus.. target aku, nak beli car seat fieras dan baju raya ku. yeyeh!! tolongla dapat baju raya ni. kalu tak mo kaler biru... asik kaler tu jekla aku jumpe. ble time nakkkk...hampes takde kaler biru! hanggginnnn jekkkk..

sekian, bebelan saya. :) 
happy fasting peeps!

1 comment:

thesweetlittlecat said...

sebijik muka Mila! hehehehe.. i pun raya blah hubby thn ni.. sedey!