Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 21, 2012

7.months.

salaaaaammm!
20 May - fieras genap 7 bulan. dah 7 bulan dh anak umi... besoooo dh anak umi. hihi... rs mcm baru semalam je si kecik ni kuar dr perut aku. :) tak sedar kan dh 7 bulan?? betulla orang ckp.. baby ni cepat je besarnya. 
7 bulan fieras dh pandai ape? owh..dia sudah sgt aktif ok. skang ni kire dah abis pandai merangkak la. actually dia start belajar merangkak umo 5 bulan.. tp ms tu bontot je ke depan ke belakang.. ke depan ke belakang (omg! ms ni kiut sgt!!) umo 6  bulan.. rangkak sket, jatuh pastu terus mengesot. skang ni dh pandai merangkak abisla..cuma takla laju lagi. ms nak msk 7 bulan dia duk belajar berdiri.. dia paut kat badan kita, pastu dia bangun. kalu kita tengah baring.. dia put gak, bangun gak tp lebey mcm rukuk. haha.. kiut gilerrrrr!! kiut la biler tengok dia berusaha nak bangun tu!
fieras dh masuk fasa.. kul 12 tgh malam, bangun ajak main. uish.. bile kuarkan dia dr buai, dia sangat excited. especially bile dia tengok abah dia tgh tido. aku letak je dia kat bawah.. dia akan merangkak pegi kat abah dia ngap! dia terus cubit b**bs abah dia! terkejut la cik mila anak dia cubit.. pastu dia gigit plak. entah ape yang best kat b**bs abah dia smpai dia akan main2 kat situ je. bile boring br dia merangkak pegi tempat lain. ms kul 12 tula  aku sgt kritikal mengantuknya. sbb aku mmg br je tido. :( tp nak tak nak terpaksa gakla layan dia main2. 
skang badan fieras dh kecik sket. hmm.. kalu org tengok mesti tak percaya dia lahir dulu 4.3kg. yela.. ms 6bulan, berat dia br 8.1kg. kalu budak lain yg seberat dia ms lahir.. dh berkilo2 tau. mcm manela nak besar.. dia punyak aktif tu tak leh nak tegah. uish..uish..
opps..lupela. paling excited skang ni fieras dh pandai panggil umi ngan abah. biarpun sebutan umi tu lebey kepada u-meeeeeyyyyyy, tp dia sebut abah tu jelas. a-bah! kalu dia nampak cik mila dr jauh, dia dh sebut a-bah! cuma skang dia sangat manja ok. super duper manja. tak mo ngan orang lain.. so, asik nak berkepit ngan aku je. bangun pagi pun.. xnampak muka aku, atau dia dh nampak muka aku tp abah dia yang dtg amek dia, rengek2 gak smbil sebut u-meyy!u-meeeyyy! and kalu aku amek pun dia bukan nak ape sangat pun.. nak gigit bahu, gigit tudung.. nak berkepittt je. manja sangat! tp aku ok je dia manja. :)
okeyla.. nak gi buatkan pureeee pear untuk fieras.dia ari2 kene makan buah...eventhough dh start makan bubur ngan cerelac..still xleh tinggal buah. kalu idokkk... sembelitla budak nih. perut sensitip..mcm mak dia! hehe..
okeyla..daaa!
dia suka buat muka comel mcm nih!

No comments: