Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, April 7, 2012

bile.ada.anak.

kisahnya bile seorang isteri, seorang kawan, seorang perempuan mendapat anak.
her life revolves around her and his son.


sangat betul ok. berborak sama-sama mak pun..takleh lari dari bercerita tentang anak. even citer psl shopping pon...still pasal anak. citer dengan kawan yang bujang pun...masih selit2 bab anak. citer kat perempuan lain dalam lift pun..masih psl anak. berborak ngan suami pun still pasal anak. life sy boring kah??? hihi..tidakla. i love my life better when i got fieras. everything seems so challenging but yet soooo wonderful! :)
umi : fieras tau tak.. fieras ni kesayangan umi? 
fieras : 'sengih'
umi : betul.... semuanya untuk fieras tau. 
fieras : 'sengih' lagi..
abah : betull fieras... abah skang ni pun dh jatuh no. 4 , no .5 tau!
fieras : sengih byk kali..
bukan ketepikan asbenla. tp tumpuan kat asben takdela sama mcm mase kawen dulu kan. tumpuan tu terbahagila juga. cakapla kat sesape pun... situasinya sama.asben tu tumpuan kat kite pun xdela 100% lagi...bile balik rumah, tgk anak dulu.then baru perasan - eh wife aku kat sebelah. haha.. takde to that extend!kalu smpai mcm tu sekali...mila, kamu tido luar!!haha..
kadang2 kan aku gtalk dengan cik didi kan.. either bercerita psl adyan and fieras, kitaorg citer psl life skang and sket2 citer psl.. kwn2 ngan keje. 
bile ade anak.. satu bende yang sangat obvious berubah... shopping. dulu dpt gaji..nak beli jeans barula, kasut barula..wallet baru, handbag baru, baju kurung baru.. pendek kata every month ade bende baru untuk diri sendiri. sekarang ni? aku dh tak ingat bile last aku beli baju untuk diri sendiri. wallet atau handbag ape tah lagi... last month belikan diri sendiri kasut itupun sebab tapak kasut keje tu dh ternganga. bli skali perfume sebab perfume aku dh abis. ms beli perfume kan..rs mcm sadis la juga. kan biasa beli perfume gucci guilty atau feveret - givenchy angel au demon tu kan.. yg harga almost rm400 kan.. tp baru2 ni belila perfume apa yang mampu je. bukanlah aku beli perfume silky girl atau enchanter ke.. tp instead of find something i love.. i just settles with something nice and berbaloi. mcm perfume harga 200 untuk 100ml. kadang2 ade terfikir... susahnya skang ni tp bile main ngan fieras..tgk dia hiburkan hati, i will trade my world for him! sound klise..but sooo true. cakapla kat mana2 ibu pun...
kene behenti menaipla..nk kene tidokan si kecik ni. bye!


1 comment:

didi said...

Ada yang sama, ada yang serupa.
Bab beli barang baby memang telah menggantikan La Senza, Thomas Sabo dan erm, kadang kala Charles & Keith.

Tapi bab shopping untuk diri sendiri, oh tidak. Masih berjalan lancar seperti biasa. Cuma sekarang lebih tumpuan kepada shopping on-line sahaja. Xde masa aku nak membelek2 baju di shopping mall. Hati x tenteram je, takut Adyan meragam. Masuk 6 bulan nanti, hopefully dia makin ok dan aku boleh belek dan cuba bajuuuu..

Sekarang pun dia dah ok cuma resah2 duk dlm stroller tu biasa lah kan.