Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 29, 2012

new.look.

hype peeps!
semalam belek2..blogger ni. br perasan ade design baru. cet! terus bersemangat aku mengubah tulisan.. arrangement etc. nak ubat background design tu mcm tak mo la. aku suka kaler biru hijau ni. nampak ceria!
so..tukarla sekali nama blog ni. dulu dr little part of me tuko ke my white dress sempena amek mood org nak kawen..dan skang nama dia superumiey sempena jawatan baru yang aku sandang skang ni.:p
kadang-kadang rs nak post entry lain kat sini..yela asik ckp psl baby je kan  tp setiap hari ade je bende baru yang fieras buat..yang menjadikan aku sangat excited nak story kat sini. 
sekarang fieras dh masuk 4 bulan. memula aku excited nak bagi semi solid food.. cthnya puree buah-buahan kan..tp paed advise 5 months br start bagi sbb takut perut dia belum develop betul lagi. padahal fieras dah ala-ala excited tgk mak dia makan.. dia mls nak minum susu. takpela.. aku sabar sket.eh salah..fieras sabar sket. lagi 2 minggu je kamu nak masuk 5 bulan..nt umiey sumbat semua makanan kamu nak. hahah.. :p
ms fieras 3 bulan.. mcm-macam dh dia pandai.
berat- 6.3 mommy!!
meniarap - checked! 
golek2 atas comforter- checked! 
kenal muka orang- checked! (ini telah menyebabkan dia mula tak nak kat org..kalu org amek je nanges!)
dan disebabkan dia sgt aktif..membuatkan dia mls nak minum susu. asik nak main jek! cuma ms dia 3 bulan ni sadis sgt sbb dia banyak kali jatuh sakit. demam, cirit birit, batuk2, selsema..mmg sadisla. :(  tp dia still aktif dan tak lembik2. aku siap amek cuti seminggu jg fieras..dan siap aku pon migrain risaukan dia. 
skang berat dia dh cecah 7kg dan dia dh start bangun dari rocker. aku dh tak leh tinggalkan dia kat rocker. dia dh bangun..nak duduk kat rocker. dia tak nak bersandar. perangai baru lagi..xmo duduk dh kat stroller dia. sbb stroller dia attach ngan baby car seat menjadikan dia nyampah duduk situ. ini semua sebab kaki dia berjuntai keluar..dia tak suka. uish..uish..diva kan anak aku? :P pasni maybe kene beli walker plak. makin giatla anak aku tu.
aritu aku pegi motherhood expo kat KLCC. anyway..ok jek expo tu. tapi tak byk bende aku excited nak beli pun. aku just beli food processor ngan bumbo seat untuk fieras duduk. uish.. fieras duduk kat situ mcm bos ok. sbb tulang belakang dia dh kuat..so dia duduk mmg mcm budak besarla. aku potong kuku kaki dia pun suh dia duk situ..senang! :) 

 RP : RM269 (ms expo RM190) tp..kalu time sale cecah RM160!
 
maybe untuk new mom .. atau mom-to-be expo tu okeyla. byk bende berguna untuk newborn. next ni 9mac kat mid valley. jgn lupe join ok? aku maybe pg lagi sbb nak cari buai automatik untuk fieras. fieras tu ha..takleh buai behenti sket, asik terjaga jek. sudahnya..susah aku nak ke toilet ke, masak ke.. mandi ke. buai auto kalu kat kedai cecah rm300 ok..sebab tu aku ingat nak check ms expo.maybe murah kot..(ayat sedapkan hati!). 
ok..pasni janji tak story manyak2 psl fieras. aku ingat pasni nak review kedai baby. hahah.. sje nak menghangatkan hati untuk pegi shopping. :P
okeyla..nak smbung wat keje. nanti aku tulis pape yang patut lagi! :)


 

1 comment:

cha said...

Untungla anak macam macam dapat kan hee