Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, February 11, 2012

ble.dia.masuk.school.

salaam namaste!
barula aku dpt update blog ni setelah sekian lama. :) actually sebab aku dh masuk keje menjadikan aku makin tak sempat nak menghupdate blog.
anyway... setelah 3 bulan life aku berkisahkan fieras semata-mata..akhirnya 30 januari 2011.. aku mula masuk kerja dan fieras start masuk school. jam 7.30 pagi, aku ngan mila dah mula antar dia ke school. arini je cepat sbb mila belum penah msk taska tu so dia tak tau rupa paras taska tu. tp mila terpaksa blah cepat sbb dia masuk keje kul 8. akula antar fieras ke bilik nurseri dia.. jumpe pengasuh yang jaga dia bagi pesanan khidmat masyarakat kat pengasuh dia. 
masa nak tinggalkan dia tu..sedih tu tok sah cakapla. biarpun fieras selamba borak2 ngan cikgu dia, ms aku cium dahi dia tu mmg dh bergenangla air mata. bile aku bangun nak blah, dia behenti borak, dia tengok aku bangun muka dia mcm pelik je.. dia tengok aku smpai aku turun tangga. ms tu aku dh nanges dah.. br tau mcm tula perasaan ibu bile terpaksa berpisah dengan anak dia kan. biarpun kejap.. yela aku jaga dia 3 bulan. dia dh biasa ade mak dia sepanjang masa..aku pun dh biasa ade fieras sepanjang masa. biarpun dia meragam.. dia buat aku tak mandi 1 hari.. tp dia intan payung ok. dia buat aku gelak sepanjang masa.. tak penah boring layan dia. tak penah sunyi bile dia ade. tp akhirnya mak dia masuk keje..mak dia tinggalkan dia kat orang untuk jaga. sedeynya!!
betapa aku harap cik mila naik jadi 48 atau 52 supaya aku leh behenti keje dan jaga fieras. nak membesarkan dia sendiri. xnak ade orang lain jaga dia. :( tula..tp harapan mmg harapanla. bile cik mila dh naik 48 or 52.. makin byk gak expensesnya end up duit still tak cukup kan? so, kerjala umliyana. redha..dan harap yang terbaik untuk fieras. harap dia ok dan sihat walau dijaga oleh orang lain. :( 
setiap hari.. mcm luluh hati antar dia kat school. 
setiap hari..tak sabar tunggu jam 5.30 petang. 
inilah hati ibu kan. kalu leh nak berkepit je ngan anak dia. :(

No comments: