Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 30, 2012

first.anniversary.



diam..diam .. dh setahun rupanya aku ngan cik mila kawen. rs mcm baru jekk..hihi. sudahla umliyana. anak dh 3 bulan dh boleh ko ckp mcm baru jekk?? :P anyway, marriage is tough for first year u know. eventhough dah kawan 3 tahun lebey.. ade je sikap dia yang buat kite surprised. mungkin itu namanya kawen... bile dh duk serumah, barula tau kan? 
pape pun.. dalam setahun, kami dh dpt anugerah terindah dengan kehadiran muhammad fieras bin mohamad fahmi. dia buatkan dunia kami maaaakin indah. :)
ok..stop citer psl fieras. citer psl setahun kawen.. :
- tak sangka yang diri sendiri sebenarnya pandai je masak.. mungkin tak se-master orang lain tp tidakla sebongek yang aku sangka selama ini. :P
- tak sangka boleh jadi super woman. perempuan yang ade kerjaya, seorang isteri, seorang ibu dan seorang anak! :) dan sangat kagum ngan diri sendiri. :P
- setiap ari cuba enjoykan diri dan asben .. sentiasa rs diri pengantin baru biarpun setahun dah wey! *actually, we promise each other dat having son won't change us much* hopeeefullly!
- masih belajar untuk jadi menantu ok dan sister in law. rasanya ni yang paaaling mencabar sbb banyak bende nak kene tau dan faham yang life kami bukan tentang kami berdua je. :(
- masih boleh berdikari!! yang ini sy suka. sbb sy tak suka nak susahkan cik mila. if sy leh buat dan mampu buat... sy akan buat sendiri. :)
sebenarnya... semua bende adalah benda baru. bende yang kene belajar. sebab perkahwinan tu bukanla sesuatu yang magic menjanjikan bahagia. ia adalah satu ikatan yang memerlukan kedua-duanya berusaha untuk membahagiakan satu sama lain. :) betoollll tak?
okey..skang ni nak idea..perlukan idea..sy masih tak belikan cik mila pape lagi. sy ketandusan idea. sy nak belikan dia kamera yang menjadi idaman dia.. tp takpela. harga dia cumel sangat. :P 
korang ade idea tak? :)


4 comments:

suhana azlin said...

kitorg lg sengal, anni x pernah celebrate pon haha

aku ni jenis yg x heran sgt kalau nak celebrate2 ni so elok sgt la dpt laki yg sama perangai,tp time besday tu ada la hadiah, just anni x pernah nk tukar2 adiah. very the not romantic couple u know.

sbb bila2 kalau mintak pun kalau dia mampu akan ku dapat makanya takde la kisah sgt kut...kan? ;P

cha said...

happy anniversary. i br 2 bulan kawen tp over monthly pn nk celeb hehe.

hadiah boleh je bg baju ke kasut ke perfume ke :)

ummphs.. said...

lin : bolehla ko. aku nak dpt bila2 mintak tu yang payah..kalu takde celebrate pape, xdela cik mila tu nak manjakan aku. :P tp kan lin..kau ni men-surprise kan aku. aku ingatkan ko jenis sambut anni ni. :P

cha : kasut ngan perfume tu dh penah bagi. :( hehe...kan? ade org mmg rajin sambut monthly. tp um dpt setahun sekali pun jadikla..:P

zulaikha mz said...

congrats um and mila. aku lambat lagi nak celebrate 1st anni. tapi sah kene celebrate sebab anni same date birthday suami. anyway semoga jodoh berpanjangan dan berbahagia hendaknya.