Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 20, 2011

b.a.b.y.r.o.o.m.

Hype!!
baru balik dr check up kat klinik. alhamdulillah..baby saya ok cuma dia belum nak turun2 lagi. dia suka kot duduk dalam perut mak dia. :) sy pun suka! :P
anyway.. topik kita pada hari ini (dan topik ini telah menjadi kegilaan umliyana mensurvey kat internet) adalah baby room. owh.. ye.. sy nak ade bilik berasingan untuk baby saya. ade org prefer anak dia tido dengan dia.. tapi sy mungkin tidak la. ikutla preference masing-masing kan? after 3 months sy mungkin telah "mencampaknya" di bilik dia sendiri. sian baby um.. :P

antara item yang sy dah terfikirkan untuk diletakkan didalam bilik anak saya adalah :
  • baby cot
  • wardrobe (small one) - optional
  • drawer 
  • rak buku - saya nak jadikan mcm wall of fame dia la. :P
  • kerusi untuk sy melepak dengan dia
  • karpet cumel. 

mila dh pesan jangan exaggerate.. tp rasenya ok je kan? mcm bende basic orang letak dalam bilik baby la kan? yang penting ongkosnya enggak membunuh kami berdua ya! :)
tp bile buat survey kat internet.. huhu.. jelesnya tengok baby room dorang. sangat cute! seriously kalu la sy ni ade umah sendiri.. sy dah dco mcm2 bilik anak saya tu. nak catla..nak letak wall sticker tu la.. mcm2la.. sib baikla diriku ini tinggal di kuarters kerajaan. so..sedar dirila sikit wahai sharifah um liyana! tp sy nak share gak few pics yang saya sgt berkenan! :)


pics by : babyboynurseryideas.com

pics by : freehomedesign

pics by : genuinestyle

pics by : infobarrel.

pics by : moderninteriordesignideas (kalu kaya mmg ku dah buat yang ini) 

pics by : omahtrends (sy suka ini jugak!!)

pics by : trendirs (ini paaaaaling ku suka!) 

kalu banyak duit mmg mcm2 kite nak buat kan? tp basically.. sy nakkan yang simple je. nak buat bende tu nampak cantek kalu kite pandai je nak deko dan susun atur barang2 tu kan? barang2 ni bukanla penting sangat buat masa sekarang. sempat lagi sy nak kumpul duit untuk membelinya. :)  pape pun.. sy nak ade bilik khas untuk anak saya! tak kira! :P







3 comments:

Fasha said...

um, fasha pun b4 bersalin cadang nak letak baby kat bilik sendiri after 6mths tapi x berjaya pon sbb nyusu bdn susah nak letak kat bilik asing... so maybe after 1 yr baru bleh duduk bilik asing kot =p

princess~syeena said...

um, syeena pon kunun nk deco blk utk bb, dh siap bli chest drawer, katil single utk syeena tidur same dgn bb,bb cot..skang sume furniture bb duk dlm blk master..sbb senang nk capai brg mase nite time...sib baik master bedroom besar...tp skang, deco blk dh hancus la...cmpr2 ngan furniture bb...

ummphs.. said...

fasha : maybe lagi ke? :) tula. takut je plan nak bubuh anak kat bilik asing tu tak berjaya. :P

syeena : so..bb tido kat bb cot ke tdo skali ngan syeena?.. um kalu boleh tak nak dia tdo skali. bukan ape.. um just suka je nak bg dia bilik asing dr dia kecik.tp kakak um ckp.. nanti sudahnya tak jadi pun. tak smpai ati.. heheh