Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, August 21, 2011

semangat.raya.



cet! tak pose tapi dah semangat raya! hihi..
helllllloo peeps!!!
ye..ye.. sy ngakule  yang sy tak pose. terpaksa la wey. ari2 kene makan ubat. :( lagipun..sy ni jarang ponteng pose tau. maksudnya waktu sy bujang pun sy jarang period waktu pose. so.. bile ngandung ni.. yang tentu2la tak period kan tetibe tak leh pose. huhuhu.. sedey. lagi sedey bile ingat tahun depan nak kene ganti pose 25 hari!!!! hihi
ok..kesihatan sy bertambah baik minggu ni. a few times.. mcm sesak nafas tapi skang dah pandai kontrol sket. so tak perlula sy ke wad kecemasan nak dpt bantuan oksigen lagi. hihi.. 
mungkin sbb sy tak puasa kot. sbb tu mcm nutrisi tu mencukupi dan mengurangkan sy kene sesak nafas. cet! pepandai je wat teori sendiri. :P
ok.. sy sudah selesai menyusun semua barang-barang keperluan baby. excited shopping? hihi..masa amek barang mmgla excited. tunggu masa bayar tu. tak excited langsung!hahah.. tapi okla. brang baby sy bli takdela byk. apetah lagi bile kakak2 sy byk bagi baju kimi, aiman ngan isyraq yang ms dorang baby. jimatla juga kat situ kan? :)
ok.citer pasal raya. sy tau.. bile due saya makin hampir.. rasenya raya bukan priority. tapi kan.. dis is our first raya as husband and wife. so.. confirmla sy nak meraikan raya se-normal yang mungkin tanpa perlu risau.. pasal baby. well.. sy tak nakla berperasaan : nak ade baby ni men-spoil-kan mood raya sy kan? :) lagipun shopping brg raya.. jalan2.. menceriakan mood saya. :) unfortunately cik mila sy tak amek port sgt psl raya ni. taula.. kan banyak nak guna duit time2 ni. but then.. sy nak jenjalan jugak.. cari baju raya ... handbag raya.. semuala. siap berangan nak pkai baju kaler sama-sama.so..bile dia pun tak excited.. mood sy pun jadi spoil. uish..uish... takde maknanya! 
dis week sy still tak cari baju raya. ade ikut cik min gi shah alam semalam cari baju raya. tapi.. tak byk pilihanla utk beli kaftan atau jubah. itu je jenis baju yang sy muat. ade few baju kurung sy berkenan tapi sedarla diri wahai umliyana.. kamu tak muat dh pkai baju2 tu! nak gi  Jalan TAR tapi tak de geng. cik min tak suka tempat bz.. cik mila pun sama. so.. tak dapatla baju raya smpai skang ni. kang ade mak buyung pkai jeans ngan t shirt je pagi raya tu kan? :P    kalu arini tak carii baju raya terpaksala cari kat JB. tp masa tu dh suntuk dh.. saiz susah cari. bab ni sy ade pengalaman. ms bujang dan jadi student dulu suka beli baju last minute.. kununnya sbb nak murahla.. tapi akhirnya dapatla baju raya yang saiz besar la,xpun terpaksa pkai baju raya tahun lepas sbb tak de jumpe baju berkenan. kalula perut sy ni mungkin tak berapa ke depan - sy rase dh selamat dh sy jalan sensorang kat tempat2 tu.. cet! skang pun sy rase ok je kalu sy jalan sensorang kan.. tp kompemla takkan dpt permission kan. nanti pape jadi.. sape susah?? :( 
so.. tahun ni semangat raya sy dah kurang dah. sebelum ni mcm loooking forward to raya sbb first time kan.. skang ni dh tak semangat dah. tunggu balik JB je.. jumpe kimi ngan aiman. ajak dorang jenjalan. :) raya mmg best kan bg budak kecik? :P
okla.. perut sy dh berkeroncong. tak tau nak makan ape. kejap lagi kompem msk angin pastu sakit perut...pastu tak leh makan byk.. sakit perut lagi... and list go on..and on..and on..
lapar wey! :( 


okla. pape pun ... kawan2, selamat berbuka puasa jam 7 lebey kang ye. jangan join umliyana yang tak berpose arini. :P


bye. take care!


p/s : pape pun.. hobi sy baca kad raya masih diteruskan. dan sy masih gelak ngan kad raya untuk kekasih. ntah pape.... "angin subuh meniup...bla..bla.." - wey ni kad raya la wey! bukan kad cinta!!


No comments: