Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, August 1, 2011

parenthood.expo.

helooo peeeps! :)
Mood saya sudah ok. mungkin kerana sy sudah mendapatkan terapi melalui shopping. :)
hihi.. anyway nak citer pengalaman pegi parenthood expo kat mid valley last week. expo tu dari 29 Julai - 31 Julai kat Mid Valley Exhibition Centre. (MVEC). 
saya siap amek cuti untuk melunaskan hajat membeli barangan baby. :)
awal2 tu tak menarik sgt sbb cik mila tak cuti. dia amek half day je. so kene tunggu dia. kitaorang pegi pun petangla. dalam kul 4 macam tu. 
yang sakit hatinya.. parking tarak!! kami berpusing-pusing selama setengah jam cari parking je. last2 kitaorang parking je kat season pass parking. lantakla. malas dah nak cari. 
ok. expo dia menarik. banyakla exhibitors join. harga pun okla. murah sket dari yang ditengok di kedai. ini untuk certain things yang saya survey di kedaila. 
first tu kami just round and identify things yang nak beli waktu ni la. bende2 mcm baju baby ke.. stroller ke...car seat ke.. itu diketepikan dulu. sbb mcm tak berapa penting untuk awal2 kelahiran. and as for baju baby.. skang ni mmg tgh mega sale.. beli kat luar pun ok. 
then.. kitaorang gi makan sambil buat kiraan bajet. honestly... barang2 kami nak beli bukannya banyak tau.tapi ... huhhu.. mahal beb. awal2 kira tu.. cecah rm800++! 
memandangkan kami tong2 kuar duit.. so rs mcm ringanla juga. :) 
then lepas makan. meneruskan sesi membeli belah. berikut adalah barang-barang yang kami beli : 
 Bottle sterilizer + Bottle warmer 


Breastpump + package 

haha.. ini paling saya suka. botol dia cumel! :)

and lastly : 
nursing bra. oo..ms expo ni, nursing bra la paling senang nak cari murah. :)

ade few things saya nak beli tapi dh abis. so.. duit yang berjaya dihabiskan takdela smpai 800++ tu. but still...duit gaji sy abis. :(  huhu.. mimpi jekla nak shopping kat sogo kekononnya. hihi.. baju raya pun tak dpt beli. iye.. saya masih mahu melawa biarpun by time raya..perut saya dah membesar bagai johan! :P 

arini first day puasa as husband and wife. and as mom. so.. hopefully sy larat dan paling penting baby saya larat nak teruskan puasa sebulan. caiyok2 anak umi!! :P 


1 comment:

ejavidel said...

xjumper pon!!