Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 15, 2011

d.e.b.a.r.a.n.

pics by indiavision.com
hype peeps!
lamanya tak update kan? agak bz. menyudah kerja kat ofis lama yang menimbun. :)
13 mei 2011 - last day sy berkhidmat kat DOF (department of fisheries) sbg Ketua Caw. Kewangan. :) memula sy terima khabaran sy kene tukar - actually tak berapa excited sbb dgr semua bende tak best psl kementerian baru. tp.. bile dh menyampai hampir 3 minggu sejak sy terima surat transfer - sy dh boleh terima and in fact saya agak teruja. :) sy cuma harap kerja yang tak seboring ms sy duk MITI dan tak se-bz saya keje di DOF. 
esok sy officially lapor diri di kementerian baru. berdebar tu tok sah ckpla. mcm first time nak masuk dalam service. haha..berdebar mcm mase memula sy lapor diri kat UNGGUL. 
ms last day tu.. tipula kalu sy ckp tak sedey. yeps.. i hate my previous job. my i loooove the environment. maksud sy environment saya dengan 16 anak buah yang dibawah jagaan saya. dorang sangat sporting dan supporting. banyak bantu sy bile sy ala2 sengal dengan hal2 kewangan ni. :) rsnya itu paling sy rindu kat DOF la. :) 
selain debaran sy nak lapor diri kat tempat baru - debaran sy makin menaik bile sy tengok perut saya ni. mak ai! dia nak mula menampakkan bentuk bulatnya! yeps..cik didi kamu mau tgk ngak? hihi... sy dah start beli baju dan suar utk disesuaikan dengan bentuk perut saya. badan sy belum naik lagi.. (i.allah jangan naik!) cuma kesian jek kat saya sbb suar untuk ibu mengandung tu eventhough saiz S saya masih belum lagi muat. masih lagi sedikit terlodeh. kene lipat banyak kali..haha.. sy terpaksa pakai gak sbb kalu pakai jeans takut penyek anak ku! :P cuma sy rasa kan baju2 untuk ibu2 ni mcm susah nak carik yang murah. sy just shopping kat jusco je since bile pg butik2 ibu mengandung tu (modernmum pastu ape ntah MIKI pastu ape ntah lagi) harganya agak mahal. bukanla mahal benar..tp bile dipikir untuk pakai 9 bulan je rs mcm .. tak berbaloi je nak beli smpai RM200 sepasang kan? tp kat JUSCO mmg murah. dalam RM130 dapat sepasang suar dengan dua helai baju. ok lan kan?? (sila ckp ok..untuk sedapkan hati ku.
okla..pape pun wish me luck for tomorrow and the next day..and the next day..and the next day.. and the next day....... smpai bebile la. hihi..
doa kan yang tebaik untuk baby ya! :)

2 comments:

suhana azlin said...

GOOD LUCK UM!

hehe aku lak debar2 jgk, terbyg kt mana la aku tercampak bila nk balik opis next year huhu..

btw, bj maternity kt msia mmg susah nak cari yg berbaloi, means that x mahal sgt dan x nampak macam mengandung zaman 80-an haha...modern mum ke hape butik2 tu toksah la um, mahal giller wohh..kalau beli sehelai dua yg mmg berkenan cm black dress tu ok la..baby kuar nt byk pakai duit woooo...kena ingat tu =)

ummphs.. said...

tula lin. cuba utk reduce shopping ni. biarpun mcm susah je..lagi2 bile aku tgk perfume yang aku bli RM400 tetibe SOGO sale jual rm250!! dugaaaaaaan!!!
kompemla kamu balik mesia next year? ni kire balik terusla eh? bagus2. kompem anak kau dh pandai macam2 dh masa tu. :)