Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 1, 2011

3rd.may.

blog.hazrulnz.net
hype peeps!
bape ari lalu terfikir nak update citer kat blog. tap.. dok terfikir ade ke citer menarik nak kongsi? ke-mengandung-an saya? oo..skang ni berumur hampir 15 minggu.. dan perut ku sudah mula kelihatan! hihi.. mcm manela rupaku bile betul2 perut dh ke depan nanti? 
cet! anyway - cietr yang sy nak kongsi adalah pada 3 mei ini. uish..lagi sehari je.
lagi sehari je sy akan melapor diri di KEMENTERIAN BARU! huhu.. eventhough sy dapat tangguh smpai 15 Mei 2011 - 3 mei ni masih buat saya berdebar. yela..sy officially bukan lagi Ketua Cawangan Kewangan kat DOF. 
masa sy dpt tau sy akan bertukar - perasaan mcm campur2.. happy ade..sedey ada..tp RISAU lagi banyak ada. sy akan duduk kat Kementerian. dh 3 tahun duduk kat Jabatan buat operasi tetibe pindah kementerian nak buat dasar! then i heard all the bad things about my new ministry and my new boss. tak elok kan? uish2.. civil service ni kecik. sebut nama SUB ini.. semua orang mcm kenal.hihi.. tp memandangkan buat kerja baru yang totally tak sama dengan job skang - sy rs agak excited. excited nak belajar benda baru. :)  
tp risau tu still ade. sy dh lama keje without supervision dr bos. dulu..sy yang decide everything about kewangan Jabatan. tp bile pegi tempat baru.. sy ade bos. i mean - bos yang sy betul2 kene depend sbb sy zero bab tugas di unit baru. sy rs yang itu buat sy takut skali. bukan takut jadi dependable.. tp takut sy ok ke dengan bos baru. sy sgtla outspoken bab2 keje ni.. dan tetibe kene jadi budak baik ni.. agak mencabar! haha.. 
kejap2 tu ade fikir betul ke decision sy buat nak pindah dulu? yela.. im pretty good with my current job, selesa dengan kawan2 kat ofis. tapi bile sy susun nota serah tugas sy (untuk bg kat replacement) ade 25 current job tertunggak (sehingga end of may aje ok!) - dan bile sy tengok perut sy dah makin membesar - dan bile fikir yang cik mila tak perlu lagi balik umah parents dia each time sy kene outstation - sy rs betul tindakan saya tu. rasenya .. job yang sy buat skang dh tak sesuai untuk isteri dan bakal ibu mcm saya. mujurla yang ganti tu bujang. sy rase okla kot. setakat kene outstation dari ahad smpai khamis - 3 negeri berbeza- keja setiap sabtu and maybe ahad jugak - sy rase okla kot. :) 
oo.. sy akan berpindah ke kpdnkk. :) haha.. kalu sy bagitau org kat office semua akan cakap balik - oo..kementerian bapak dafi AF? tp ms mula2 sy tau terus saya cakap - abisla dvd haram aku! hahaha.. (sy rs gengs! semua pun akan ckp benda yang sama!)
anyway - wish me luck! :) sy tau biarpun kejap tp ilmu sy belajar kewangan dan personel selama 3 tahun ni akan membantu sy.bukan akan datang ni tapi maybe nanti2. haha.. 
positif um! positif ! caiyok2!! :)




5 comments:

suhana azlin said...

whoa! bestnye pindah rumah...seronok, berdebar, takut, excited semuanya ada =)

ummphs.. said...

hihi.. tp rs berdebar je beb. :) sekali tempat tu boring mcm aku keje MITI dulu.. mau ari2 aku nanges! haha

thesweetlittlecat said...

beb, how can u got the transfer? me want it too..

Anonymous said...

um kenapa tak mintak m*F je? hehe

ummphs.. said...

kiera : aku apply tukar lepas je bos aku kembali ke MOA. :) kenela buat surat beb. kajian profiling tu kite isi pun JPA wat derk gak. :(

mintak m*F? hmm.. tak layak kot..