Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 6, 2011

sleepless.restless.

hype peeps!
lama rasenya tak hupdate blog. sibuk? yeps.. tapi rasenya lebih kepada takde idea nak share kat sini.

lately ni - i felt restless.sleepless.
takleh tido lena. saya bangun setiap 1 jam.. until at least 4 o clock in the morning. after that baru tido lena smpaila cik mila sy kejut sy sbb dia pegi keje jam 6.30 if dia bawak kereta and jam 6.50 if dia bawak motor. after that sy sambung tido lagi..smpaila jam 7.30 saya pulak bangun pegi keje. dan sebenarnya saya cuma tido.. beberapa jam aje.
and if sy bebel apa2 yang jadi kat ofis - people will say im not grateful with what i got. apa pun sy nak ckp - pls put yourself in my shoes before say anything. you dont have any idea what im deal everyday. ye..ye.. sy tau. semua orang ade pressure tersendiri dalam keje. tapi adekah sebab itu saya tak dibenarkan untuk meluahkan apa juga perasaan dan tekanan itu? cet! *emosional kejap*
tapi seriously la beb.. 3 meeting i have to attend exactly at the same time - sapa tak gile? bile.. sy ckp sy kene attend miting lain - then orang akan persoalkan judgement saya - kenela tau mane priority? mane yang effect lebey kepada jabatan? cewah! kalau 2 daripada miting tu just nak jaga bontot orang dan yang satu je mmg relate ngan keje saya - kenapa nak persoalkan judgement saya bukan? *takleh stop jadi emosional*
ok. bile saya betul2 berfikir nak rehat - saya dan cik mila spent our first unofficial honeymoon at colmar tropicale. sadis untuk umliyana - dia demam sepanjang di colmar. kesian kat cik mila sbb tak leh jalan mane without put her wife into 'vomitting situation'. last2.. dia rela duk dalam bilik daripada tengok umliyana berselebung kesejukan atau muntah2 didalam bilk air. yeps.. dia masih sleepless and restless. :(
dan esok dia akan berangkat ke port dickson meninggalkan suaminya untuk tempoh 3 hari. ..suamiku bujang kembali! hahaha.. tapi sy suh (actually dia nak juga) balik umah parents dia. yela.. kang boring gile plak dia duk putrajaya ni. sorang2... nak ajak min lepak2 pun cik min takde. sian..sian..
bley bagi suggestion apa patut sy buat untuk sy tido dengan lebey baik dan dapatkan rehat yang secukupnya?sy sangat desperate untuk berehat. saya tak leh nak rehat tanpa fikirkan buku bajet yang langsung tak dapat disiapkan lagi dan sukatan peperiksaan yang belum siap.. huhu.. sy stress.
saya harap ade satu benda positif yang boleh bawak pergi semua stress saya dan membolehkan sy rase... satu beban dah teralih dr bahu saya. huhu.. how i wish..

*pics by google image

4 comments:

swit@kon said...

makan vitamin.
serius.
kau memang letih tu.
and kalau ada masa, exercise.

Duyung Cun said...

cuti jer um...nnt ko stress cpt dpt sakit...keje..keje gak..tp kalo dh x sihat ape pn x leh nk buat...x pn g klinik ckp dokter saye sgt2 stress x leh tdo kompem dokter bg mc...

didi said...

um,

kata nak minta tukar bahagian or tukar kementerian. mohon je babe. aku tunggu bos aku pencen baru mohon. almost 2 years lagiiiiiiii

Qaseh Qidzizie said...

Sian kamu Um...
byk kan berehat ye dear....