Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, February 28, 2011

pregnancy.



hype peeps!
arini tajuk mcm lari sket. mcm nak serious sket.
bile dh kawen tak leh lari dengan topik - pregnant atau mengandung dalam bahasa omputihnya. :) muntah sket - kau dh bape minggu? padahal org tu muntah sbb termakan unagi. haha.. kalau demam berlarutan smpai seminggu - ntah2 kau pregnant tak? padahal orang tu mmg demam je. kirenya semuanya la berkisahkan pregnant. :)
mcm sy - tau sy bukan muda. umur 28 tahun. if pregnant lambat nanti bile dh pencen anak still tak abis belajar.tapi tell u the truth - mentally, physically and emotionally im not ready. sy nak menikmati hidup asben and wife dulu. nak manja2..nak gi honeymoon. cuti panjang pun blum lagi ni dik nun!! :)
sy bukan tak nak pregnant. cuma sy tak sedia nak pregnant sekarang. and if im pregnant now - am i happy? it will worries me much. sy nak bile sy tau sy pregnant - sy gembira. tell everybody. bli kan cik mila stoking kecik utk surprise kan dia. ms tu sy tau sy ready dan sy happy. dan sy tak sabar nak buat transformasi hidup.. dr sekadar seorang isteri kepada seorang ibu. :) 
tapi kepada bakal2 ibu - sy ucapkan congrats. :) 
kepada yang masih menanti dengan sabar - insya allah.. tuhan akan bagi rezeki kepada anda sewajarnya. :)
dan kepada diri sendiri - be happy. :)


*pics credit to beautifulnara

4 comments:

anaztasias nora aira said...

saya pun takut nak pregnant..im think im not ready yet hhe :P

Eny Yusof said...

kau ni um. aku tgk tajuk dah terkejut. ingatkan nak buat anouncement ke apa. relax la beb. follow ur heart aje.

nYomeL said...

Yerpp.setuju! Kene bersedia spnhny.brt tggjwb tuu..

Anonymous said...

Orang tua-tua kata, kalau tamau anak dulu, kita jangan suarakan. simpan dalam hati. Sbb apa yg kite lafazkan akan menjadi doa. Bkn la kalau ckp dalam hati bukan doa, tp impaknya kurang sbb hati boleh berubah. Apa yg dilafazkan, tak boleh berubah.