Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 9, 2011

n.i.k.a.h.



salaaaam namaste!
huk!huk! berabuk dh blog ni sbb lama tak update. :)
seyesly sy tak sempat sbb seminggu lebey sy stay umah mertua saya dan prepare untuk wedding belah cik mila. nak menaip pun mcm malas jekk.
okla. nak review satu2. actually sy tak leh nak recall semua. rasenya mcm semua bende berlaku dgn pantas. dan otak sy takleh nak recap semua. 
sehari sebelum nikah : kalau orang cakap pengantin kene duduk umah sehari sebelum majlis - saya ade pengantin yang tak mendengar kata. 28 Januari tu saya kuar umah dari jam 12.30 tghari smpai jam 11.30 malam ok! :P memula tu pegi Mai Spa kat Angsana tu. dia ckp 2 jam smpai 2 jam setengah je. mane tau smpai 3 jam beb. sy siap lena dalam spa tu. hahaha..bagus tak? tapi untuk pengetahuan semua - spa tu marvelous! sy suka.. dan sy harap sy bole datang lagi. :) bakal pengantin Johor leh pegi situ ok..tp jangan jadi mcm umliyana : esok dia nak nikah, arini terkedek2 pegi Spa. :)
pastu pegi check in hotel, check in homestay, beli barang hantaran tambahan sebab terlupa nak amek kire wang hantaran sekali dalam dulang. so.. barang tak cukup. sengal? mmg sengal. :P then pegi amek barang hantaran untuk cik mila antar kat homestay, pegi cari inai (jangan tiru perangai ini!) dan amek lagi brg hantaran untuk bwk balik umah. tup!tup! settle semua siap dinner - smpai umah 11.30 malam! wahai bahal pengantin - jangan tiru aksi umliyana ini! :) itu tak termasuk lagi pkai inai smpai kul 2 pagi. time kasih kepada assistant ku noriah yang begitu tabah pakaikan inai. :)
berbalik pada hari nikah. pagi ari nak nikah tu - jam 8 pagi abah still tak dapat kontek tok imam yang nak nikahkan sy dan cik mila. bukan ape.. tok imam tu pelupa kadang2. kang ade budah yang nikah berdenda kang! :) tp refuse dipeningkan dengan kisah tok imam - sy disiapkan oleh kak ayang. sy suka dia! :) dia mekap simple dan dia peramah. biasala..umliyana. yang peramah semua dia suka! hahaha..



sy smpai masjid jam 9.30 pagi. sy tengok cik mila dan familynya semua dh smpai. hihi.. sy plak terkedek2 bwk bekas makanan semua ke dewan makan. amaran : sila jangan tiru aksi sy berlari2 dalam masjid dengan bwk 3,4 bekas plastik! hahahha..
tak taula nape. sy tak rase nervous pun smpai waktu sy nikah. sy cuma nervous bile.. time akad. sy takut cik mila gugup ke ape ke. hihi.. tp sy tengok dia cool je. actually cik mila sy mmg muka cool. hahahahaha... dan sy tersilap orang untuk di-nervouskan. sebenarnya abah sy yang nervous. cubaan nikah adelah 4kali ok. kali pertama saksi tak dgr padahal abah ngan cik mila sy dh bersemangat. :P lepas tu terus abah sy susah sket. kali ke-4 baru ok. biarpun kakak2 sy gelak2 sbb nak kurangkan nervous abah tapi sy mcm kesian kat dia. smpai dia mengucap panjang tau..:( sian abah sy. anak last pompuan dia nikahkan.. mestila dia nervous lebey. dan AKHIRNYA saya sharifah umliyana sah menjadi isteri kepada Mohamad Fahmi. yang lawaknya ms majlis nikah tu - both of us mcm blur. lepas ni kene buat ape? disebabkan lafaz sakinah tu paaaanjang sgt, kitaorang smpai tak dpt nak buat mcm tradisional nikah which involve salam + cium dahi. lawak kan? terpaksa buat sesi khas salam + kiss dahi bersama OP tu. hehehe.. 




secara keseluruhannya - sy puashati dengan majlis nikah sy. simple. dan takdela..protokol sgt. :) cuma sy rase ms tu sy still tak leh buat tak tau dgn persiapan kat dewan makan tu. takleh nak relax sebagai pengantin. mungkin sbb terbawak2 ngan perangai ofis sy yang semua kerja sy nak control dan under my radar.. which sometimes sy lupa - you just have to put trust with other people. :)
i leave u wit few pics. nanti sy update majlis resepsi sy! :) 


 




* pics from Fad Manaf, Kury Nasaruddin, Dzi Journeys, Farhana, Yantie Zulkifli

5 comments:

wafa azman said...

congrats!! semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.. ;D

Myrilicious said...

amin dh selamat awk bergelar isteri..semoga terus berbahagia

suhana azlin said...

ehem, cmne pengalaman sbg isteri and duk kt umah mertua sbg kakak sulung? nervous x? hehe...pelan2 ok nnt lama x rasa pun beza family sendiri dgn family mertua =)

ummphs.. said...

wafa azman : time kasih! :) ameeeeennn
Myrilicious : amen! thank u! :)
lin : lepas duk seminggu - segan tu dh kurang dh. tp still tgh adjust ngan panggilan kak long. :( papepun, aku rs aku lagi byk ckp dr mila bile kat umah family dia. haahahaha

Encik Shino said...

dah ade PUAN kat depan tu.. hee
selamat menempuh alam selepas berkahwin.. :)