Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, February 17, 2011

majlis.sanding.saya!

hype peeps!


lama kan tak hupdate blog ni? uish.. selain takde masa...saya jugak ngak ade ide nak taip ape. then sy baru perasan yang sy tak citer pun mcm majlis sanding kan. ceh! mcmla ade orang kisah. well.. sy still  mahu citer sbb blog ni akan jadi kenangan satu hari nanti bukan?
sy dan cik mila bersiap kat hotel thistle, johor bahru. have to bersiap kat hotel yang dekat dengan Dewan Jubli Intan sbb rumahku sgt jauh dengan dengan dewan. 
disebabkan sy tak tido malam sebelum tu - pagi tu tak leh stop muntah ok. kepala sgt pening. nak try tido lagi tapi tak bole dh. smpaila kak ayang - MUA ku itu datang. 
hujan lebat ok.. sy dh risau area dewan tu banjir. if anda adalah org JB - semua org tau bile hujan lebat area wisma persekutuan itu akan banjir. uhuhu.. diriku sgt cuak ok. 
start gerak dari hotel thistle dalam jam 130. janji sanding jam 2 petang. 
masa sanding tu - apa yang sy ingat sangat2 adela.. masuk dewan. sy mcm sangat impressed ngan hiasan dewan sy. exactly like what imagine! cewah! seriously.. sy tak tipu punya. sy mcm nak ckp wahhhhh.... tp kene kontrol ayu masa tu. haahahah..nway big thanks utk wedding planner saya : JENDELA IMPIAN MEMPELAI sbb make things works beautifully! dan sy seriously suggest for JB Brides untuk dapatkan perkhidmatan dorang. profesional, tak berkira dan sangat supporting! :) dorang bukan je layan kite as client tapi mcm kawan juga. sbb tu sy suka! :)
majlis sy mcm simple.. tp sy rase meriah. sy suka! i like evrything about my majlis. cuma sy rase terover budget. i mean.. bukanla over budget tapi.. sbb hujan kan.. ramai tak dpt datang. so.. goodies agak berlebih. makanan mcm ok jek. takdela.. terlalu byk. ..
anyway - big thanks utk kawan2 yang datang. rasa best.. rase meriah.. tapi smpai skang i cant believe i been married with cik mila. ari2 kene cakap kat mila - "mila..kita dh kawen.." hahahaha..
anyway- wanna share wit u peeps few pics on that day. :)















Bridal : Jendela impian mempelai : Kak Sue - 0126403731
Make Up Artiste : Ayang - 0197215622
Wedding Dress & Suit : Wazira Collection @ Plaza Alam Sentral Shah Alam ( dis one u better check by yourself bb baju dia mmg super duper cantek!)
Kasut : GAVY
OP : Fad Manaf Wedding & Portrait Photography (Fad Manaf & Kury Nasaruddin
Dewan : Dewan Jubli Intan, Jalan Ayer Molek
Goodies : Malaysia Favors

13 comments:

Fikri: Kacaknya! said...

Terharu tak tengok aku dtg majlis ko? Hehehe

suhana azlin said...

'mila..kita dah kawen...'

haha cam kelakar ke kan masa baru2 kawen? mmg mcm tu um..nnt lama2 biasa la nak menguruskan rumah and sediakan makanan (bukan kena masak eh keluarkan dari bungkusan plastik hehe...aku dulu time keje pun tapau je =P)

anyway, selamat melayari kehidupan berumah tangga =D

choclairissa said...

lovely reception outfit..adekah cream? or should we call 'champagne'?

congrats =)

anaztasias nora aira said...

tahniah dear !!!! cantikkkkkkkkkk sgt :)

wafa azman said...

congrats ummphs!! everything looks so great and adorable!! theme color pn sweet sgt2.. cantik! more picas pliz..hehee ;D

nYomeL said...

congrats! dewan tu mmg cantek!
no wonder u surprised.. :D

eka said...

um, i pun salu ckp kat hubby camtu.."kita dah kawen kan"..hahaha..
anyway, ur reception cantik!!!

papan said...

combination kaler yg cantik, gaya yg penuh berseri2, neat n sweet... mmg cantik design dewan tu! (pengantin pun ape kurang nyer...) ;)

Renee Meow said...

dear u sgt gorgeous...!!! sory cant make it.. even my boyfie pun canot make it.. bila i tanye mmg betul dia kenal ngan ur hubby mila tu.. i rase i pon penah jumpa masa dorang main futsal... i masih ingat cos i penah ckp kat my boyfie 'wah jelesnye kaki dia licin!' hehehhe.. :D oops jgn mare eh..

anyways, congratz again..serious u mmg chantek berseri222..! :D

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

ummphs.. said...

fikri : huhu..terharu gilerrr.. :)
lin : thank lin! ku masih tgh sesuaikan diri lagi. tp namanya ttp ku panggil... mila!
choclairissa : cream kot. champagne tu i pun xsure kaler mcm mane. haahah.. thanks!
nora aira : thanks!!! :)
wafa : thanks! tgh tunggu OP bg gambar byk2 lagi.ade ms sy pos lagi. :)
nyomel : cantek kan? credit kat.. bridal sy semata. tak sia2 settle emua 5 pagi. :)
eka : thanks! :)
papan : kalau awk ckp dewan je cantek.. mmg kene ketukla ngan saya! :) tula..nape tak dtg?
renee : heheh..diriku pun jeles tgk kaki dia licin. hahahaha.. thanks renee..mcm mane preps utk kawen?

Anonymous said...

Salam um..tahniahn selamat pengantin baru..moga bahagia hingga akhir hayat kamu berdua n dirahmati Allah keluarga (dan bakal anak2mu)...Amin..

pengapit um tu wani weng ke?tak clear la pic tu...kecik sangat!

Kawan di MOF

ummphs.. said...

Kawan di MOF : thank u!! :) pengapit tu wani weng. tu je pic yang OP ku dh bagi. :)

Thinesh said...

Dewan sewa itu berape??