Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, January 22, 2011

w.a.x!

salaam namaste! 
mood hindustan ku tak abes lagi!
ok. pape pun - saat yang dinanti telah tiba. umliyana nak buat wax!!
brazillian wax? ceh! sy tak tau pun pada asalnya brazillian wax tu merujuk kepada ape. 
katekan aku ketinggalan zaman *wink*
anyway - cik mila dia tak kisah pun sy melakukan wax ke tidak. 
dia senang jek - cakap "kalau sakit tak payahla buat"
actually sy dah lama nak buat. tp sbb takutkan ianya sakit dan sebenarnya lebey kepada segan - sy  duk tangguh jek. biasanya sy wax sendiri guna wax strip yang jual kat guardian tu. ianya berguna for like 4 weeks kot pastu ianya dh start semula. lagipun buat bende tu kene ade orang tolong jugak. susah buat sorang2. 
ok. skang ni sy ade a few ideas kat mane nak buat bende ni. pape pun thanks to kay kamal yang memberi info sangat2 berguna. :)


first : apronbay
yang ini sy baca banyak feedback yang baik dr a few bloggers. 
and yang paaaaling sy suka deco dia. pls lihat sini. menarik bukan? ianya ada threading services. sy nak buat threading gak. bukan eyebrow tapi upper lips maybe. harga yang diberitahu mcm ok. lokasi apronbay adalah :
6-1, 1st Floor,
Jalan Telawi 4,
Bangsar Baru,
59100 Kuala Lumpur.
Tel: +603 2287 8081



second : Glitters @ One Utama / Gardens, mid valley
yang ini pun sama. feedback yang baik dr ramai bloggers. sy cube carik website dia tapi takde plak. if nak info lebey boleh pegi kat sini, sini dan sini. harga yang diberitahu juga ok. tapi satu je sy tak tau service yang dia boleh bagi. since sy nak buat threading skali. so sy takutla kalau2 pegi situ sy hanya leh wax je. then sy kene pegi tempat lain untuk threading plak kan? sy mempunyai limited time untuk buat semua tu. :(
lokasi Glitters :
S229, 2nd Floor,
1 Utama Shopping Centre,
Bandar Utama, Petaling Jaya, 
Tel: 03-7710 6813


third :Flowerpowerspa
ok. ini recommend by pn.kay kamal. owner buat house call. which is good for me yang totally takde masa nak pegi jenjalan skang ni. sy perlu pastikan keje sy siap before sy cuti2 kawen. anyway - berbalik kepada topik ni - skang flowerpowerspa ade buat offer untuk pakej kawen which include body scrub (i like!) + wax + skin lightning. maybe skin lightning tak perlula kot. tapi yang dua tu mcm ok kan? body scrub + massage +body mask + waxing(body) = less than rm300. sy mcm berminat jugak dengan spa ni.  pape pun - takde address sy leh post kat sini tapi ni emel address dia : fatimahtajuddin86@yahoo.com . if nak add kat FB kene include personal message : flower power (cute kan?) 


still tak decide lagi. ingatkan nak buat rabu ni. sy start cuti rabu ni. 
maybe sempat kot buat sebelum sy pulang ke JB. ceh! sedapkan hati. :P
nanti kalau sy jadi buat brazillian wax - sy habaq experiencenya. actually till now tak sure nak buat ke tak. sy ni bukan boley tolerate dengan sakit sangat. manja! *wink*
okla. perlu tido. penat balik dr JB pun tak abes lagi.
see ya!


hupdate : rujuk kepada buku ini"Mencukur rambut kemaluan ini tidak boleh/haram dilakukan oleh orang lain, terkecuali orang yang dibolehkan menyentuh dan memandang kemaluannya seperti suami dan isteri."(petikan dari kitab Al-Majmu’ Syarhul Muhadzdzab 1/342, Fathul Bari 10/423)


obviously tak bole kan?hmm..




3 comments:

swit@kon said...

Buat cepat babe. Kalau lambat nanti takut ada allergy ke apa or any sorts of redness etc. Kang tak ok before wedding day lagi susah sebab kau first time buat. :)

♥ Fasha ♥ said...

if buat spa kat mai beauty kat angsana tu pun best gak liyana. i buat kat situ a few days b4 my wedding and satisfied la ngan service dia.. harga pun murahan jek. kat my blog pun ada tulis review pasal tmpt tu ^_^

ummphs.. said...

yantie : hihi.. cuak plak diriku ini. silap aribulan aku buat sendiri jek kang! :P

fasha : hihi.. terus baca! menarik gak ni. takdela i terkejar2 nak settle kat sini then balik jb kan? thanks fasha!