Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, January 16, 2011

13.days.left.

saaalam namaste!
*mood hindustan sbb br lepas tgk citer chalte chalte*
anyway - perasan tak cuma tinggal 13 hari lagi umliyana ni nak bertukar status.*BERTUKAR!*
nervous - ngak. tapi risau. mcm sy penah ckp sebelum ni - susah hati. sy rase mcm sy ade tertinggal sesuatu tp sy tak tau ape. :( takpela. itu cuma mainan perasaan. kakak sy ckp nak buat bende baik i.allah akan senang semuanya. allah suka bile kite nak mendirikan masjid. (cube sedapkan hati dengan kata2 motivasi itu!)
semalam - 8 jam sy berjalan ngan cik mila. dr melawati ke damansara ke shah alam then puchong then ke equine then ke bangi sebelum balik ke rumah. fuh! penatttt gile kaki. lagi sian sebab cik mila yang drive. sy sempat gakla lelapkan mata on the way dr Shah Alam ke Puchong mase tu.
pegi Melawati sebab gi bridal untuk amek ukuran baju. sambil tu sy bawak semua tudung koleksi purple sy ke sana - nak tengok match ke tak untuk dijadikan reference dalam mencari tudung kawen. dhla sy silap beli tudung memula tu. melayang duit sia2 jek. :(
then lepas tu singgah damansara - gi WONDERMILK!WONDERMILK! hihi.. tapi sy tak makan banyak. 2 cuppies jek. cuba untuk tidak tergoda dengannya. :P
then pegi shah alam. ini pun sy pegi butik kawen yang sy sewa baju tu untuk amek ukuran dan finalised kaler baju. siut kan? lagi 13 hari nak kawen boleh plak dia ckp nak finalised baju. sengal! pape pun - xde perubahan pun. sy still amek baju yang sy suka first time dulu. 
lepas tu cari tudung. cari tudung ni mmg mencabarla beb. seyes. last2 sy beli je tudung rm15 then psg manik. abis citer. sy takut nak bermewah2 design ni. kang tak cantek nangis. :P letak pun manik simple jek. satu tudung beli kat plaza alam sentral satu lagi lagi beli kat pasar malam bangi. yep! psr malam lagi byk kaler beb dr pegi kat butik! :) 
then sy pegi Gedung Kad Kawen kat Puchong sbb nak tempah bunting. uish..uish.. bende tu boley plak sy lupe kan? uish2..sib baik org tu kata seminggu siap. kalau takk.. xpayah buntingla umliyana! :) 
bile makin dekat harinya - sy rase sy lebih risaukan life after marriage. untuk majlis tu - sy redha je. sy dh buat ape termampu. :) life after marriage sy mcm - risau. dengan kisah bestfriend sy yang akan bercerai - sy tertanya adakah sy mampu nak dapatkan happy marriage life ngan cik mila especially bile responsibility itu bertambah. my life will completely change. biasanya sy akan buat decision - effect diri sendiri. nanti - sy tau decision sy amek effect both of us. dan bile pk2 balik - sy tak tau sy ready ke tak untuk jadi isteri kepada cik mohamad fahmi. :(
tapi untuk cuba didik diri jadi positif dan sebagai langkah untuk mengurangkan nervous sy ni sy cube elak nak tengok citer2 yang psl suami isteri. td pun dh risau sendiri bile tengok citer chalte chalte. hahahaha..then bile cik min bukak citer the naked chef- terus lari tak nak tengok dh. tengok citer2 yang menunjukkan perkahwinan itu akan memboringkan suami atau isteri - sy jadi psycho sendiri. yakin ke sy yang sy takkan boring dalam partnership tu? atau cik mila? sejauh mane cik mila akan bertahan ngan sikap sy atau sy bertahan dengan sikap dia? uish..uish... kau ni um. sebelum kawen tak nak pk banyak2. bile lagi 13 hari mcm2 plak dia pk. bongek ke hape? uish.. *biarkan dia marah diri dia sendiri*
gengs yang dh kawen - ade masalah mcm ni tak? 
ke.. sebenarnya tu mmg sindrom cold feet?sengal kan?
okla. nak tido jap.
nak kurangkan kerisauan ni. 
daaaa... :)


1 comment:

whatever said...

bacalah buku or kitab pasal nak menjadi isteri soleha..and si lelaki baca tuk menjadi suami yang soleh...igt..org pompuan adalah umat yg plg ramai masuk neraka..(ingatan tuk diri sendiri gak!)..
pas kawen kena jaga maruah suami.tak leh gelak kuat2 dah..tak leh pakai wangi..aurat kena tutup...
but seriously...buku tentang perkahwinan mmg amat membantu..sbb rasanya walaupun kita ada kakak and mak...rasanya depa tak turunkan ilmu depa kat kita..
tak sempat nk membeli...goggle jek lah..
and one more thing yg plg penting gak...hubungan bersama...buku pun memainkan peranan...ada hari dan waktu yg tak leh bersama...apa perkara sunat yg perlu dilakukan selepas or after bersama...itu semua kena belajar UM LIYANA!!!!
huhuhu...anyway gud luck menempuhi alam perkahwinan...semoga berkekalan hingga ke syurga...
satu yg amat penting dlm perkahwinan is...GIVE N TAKE!!!
so gud luck and enjoy your marriage!!...mmg happy dpat hidup bersama org tersayang...SERIOUSLY! ;)