Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 27, 2011

1.2.THREE!



tajuk entri ala2 sengal.hihi.. sbb nak menunjukkan lagi 3 hari. tapi disaat entri ini ditulis telah pun masuk countdown - 2.days.left..takpela.. sebab sy nak berciter ttg kisah bile tinggal lagi 3 hari. 
ok. memandangkan ianya ari pertama um mula bercuti - excitedla sket. pagi2 bangun - bermalas2an di katil.. dan akhirnya pegi juga ke umah cik min tumpang basuh baju. iye.. umah sy belum ade mesin basuh. kesian kan? itu pun baju super duper banyak - jadi mls terus antar kat dobi. hahaha..
pagi - kul 10.45 bertolak ke One Utama bersama cik min. memula cik min ingat dia nak half day! ceh! half day la sangat.sampai OU sangat excited nak buat full leg wax dan upper lips threading di apronbay. selepas amek handphone kat nokia centre (yeh! handphone dh elok!) kompidenla ni nak cari apronbay. tetibe tepon bunyi. customer service kat apronbay call.
caller : hi, ms sharifah. i would like to confirm your appointment.
cik um : yeps. i just arrived one utama. i will met you just a moment.
caller : one utama? but ms sharifah, our boutique located at jalan telawi bangsar.
cik um : hah??
so.. tengok? umliyana yang sengal. kompiden nak pegi apronbay tapi kompiden ke One Utama. sengal.sengal. cik mila ngamukla jugak sebab arini mmg rushing sgt. bley plak tunang dia salah tempat? cik mila terus pick sy kat OU, bwk ke bridal kat melawati then baru pegi bangsar. cik min masih berjalan2 di OU.
sekali lagi bende lawak,
cik min : umliyana
cik um : yeps cik min
cik min : tiket parking pada kau kan?
uwaaaaa!! sengal no.2. nak patah balik mcm dh jauh je pegi. last2 cik min kata pegi dulu bridal then datang balik OU untuk pulangkan tiket. then sy terfikir - memandangkan kesengalan sy dh 2 kali - sy bercadang kensel appointment kat apronbay. instead pegi je Glitters kat One Utama. sengal.sengal.


sampai kat bridal - citer lawak yang tak kelakar langsung dan sangat mengeciwakan saya - bridal ni dahla suh kitaorg amek baju awal kan? boley plak sy datang butik dia.. bajunya takde?? dia ckp baju tu kat dobi lagi. sengal ke idok? laaaagi buat sy marah sbb dia ckp sepatutnya sy datang esok atau lusa. terus suara jadi high pitch - sy ni nak balik johor tau. sepatutnya ini untuk majlis next week. sabtu ni majlis kat belah sy di johor. bile masa sy nak amek lagi baju ni?? kan.. dah mengamuk. diaorg terkocoh2 la pegi dobi then ukuran aritu dh amek tapi lagi satu sengal dorang - tak buat fitting pun kat baju tu lagi. sengal ke idok bridal ni?? katekan dia sengal! so..terpaksa amek ukuran ms tadi juga dan dia terus adjust. sy despise gilerrr bridal ni. kalau ikutkan ati - nak aje sy suh pulangkan duit dan sy amekla bridal kat memane. tapi.. sebab mls nak pk lagi - sy sabaukan jekla. taaaapi seyes.. dorang mmg sgt tak profesional! indah khabar dr rupa! cet!
dan disebabkan masa yang terbuang di butik itu - sy rushing ke OU untuk pulangkan tiket kat cik min dan pergi menjalani sesi waxing! only half leg and upper lips. cik min dan cik mila pegi ikea sementara sy melunaskan sesi waxing sy. tapi sesi tu semua tak smpai 20 minit pun. kejap giler! masa buat half leg waxing tu - sy tak sempat nak jerit aik? dah tanggal? mcm terkejut je lebey. dan sebab mcm byk kali tampal, tanggal, tampal, tanggal - kaki jadi kebas dan tak rase sakit dh. mase buat wax upper lips (amoi buat threading tu takde) - agak kuar air mata la juga. sebab tempat tu kan.. mcm sensitif terhadap sakit kan.. (even jerawat tumbuh situ pun sakit ye tak?) . tapi itu pun kejap je. :) skang ni rase kaki botak - hahha.. rase pelik plak. br perasan kaki ku putih! hahaha.. takde kene mengena kan? :P
selepas itu sy ke wazira dan amek baju. kat sini senang.. kak shana dh siapkan baju semua, datang amek pastu blah. semuanya settle jam 4.30 petang!
bunting tak sempat siap arini.. esok cik mila terpaksa pegi sendiri amek kat gedung kad kahwin. sy gerak pulang ke JB akhirnya jam 7 lebey sket juga. risau gak takut ade bende pape tertinggal. i.allah.. ok kan... (sedapkan ati umliyana!)


esok : frame. gula-gula.toiletteries. bank.
p/s : betul ke adat merenjis tu adat agama hindu? pls share if u have any regarding dis one. my dad - cancel sesi merenjis just because people told him - itu adat perkahwinan agama hindu. :( sedeyla. last minute mcm ni pun dia still berjaya buat.. sy susah hati. sedey..


*pics from afnanomar.com*

10 comments:

cik senah said...

chek rasa.. sememangnya istiadat merenjis dan bersanding adalah menyerupai adat istiadat perkahwinan kaum India..


p.s : chek pun tak buat sanding2 niee.. gantikan pelamin (yg selalu org kita buat )dgn mini photobooth saja.. utk nak mengabadikan diri/bergambar bersama keluarga dan teman2 rapat yg hadir..

p.s lagik : lagik simple perjalanan majlis kawen..lagik chek suka.. eheh.. then, buleh teruih p outdoor photoshoot.. heheh.. (bab2 bergambaq nie yg penting sebenaqnyaa..bkn hari2 nak kawen kannn..? - ada gambaq..leh tunjuk kat anak-cucu-cicit)

Anonymous said...

kita ada baca satu buku agama..sebenarnya sunnah untuk pihak keluarga lelaki merenjis pengantin..nanti saya check balik buku tue..

actually kebanyakan adat henna n merenjis tue dtg dr arab..pastu org india ikut..

aqidah1010@gmail.com

ummphs.. said...

cik senah : thanks for info.hmm..kalau tak renjis ganti ngan ape?
aqidah : takpela. sy redha jela. ikut jekla abah ni. pening dh pun!

Anonymous said...

[url=http://www.fwnfljerseys.com/]authentic nfl jerseys[/url] pbfjj [url=http://www.buycnfljerseys.com/]cheap jerseys[/url] dlqas [url=http://www.steamsjerseys.com/]cheap nfl jerseys[/url] upriw [url=http://www.steamsjerseys.com/]cheap nfl jerseys[/url] hgvrt

Anonymous said...

[url=http://www.abercrombieoutletc.us/]hollister sale[/url] jyklt [url=http://www.toplouboutinsale.us/]christian louboutin sale[/url] vnybv [url=http://www.monclerusatdeal.us/]moncler[/url] zizrs [url=http://www.abercrombieoutletc.us/]http://www.abercrombieoutletc.us/[/url] niylu [url=http://www.abercrombieoutletc.us/]abercrombie[/url] wyhsr

Anonymous said...

"ghd realized that GHD Australia began with a conversation is what meaning not by the vicious eyes turned to ghd GHD Purple.
as long as nfl jerseys cheap does not comply with his visio.
U0b3o botas ugg españa
V8b7p ghd
otherwise there is no such a talent for art was born red ghd.

Anonymous said...

[url=http://monclerfemmefr.org/]http://monclerfemmefr.org/[/url] pxytw [url=http://abercrombiefrancebuy.org/]abercrombie[/url] dtsgw [url=http://chaussureslouboutinfr.com/]louboutin chaussures[/url] xudle [url=http://uggfrancebuy.com/]bottes ugg[/url] fcggb

Anonymous said...

dMaq ghd
uZti ugg boots
dWfs michael kors
0hFrz cheap ugg boots
9yPxz chi hair straightener
8wFfl ghd australia
7lXrj cheap nfl jerseys
4wHws ghd nz sale
6sGzg north face sale
1eWxq ugg españa
7qBzq red ghd
5xNjl michael kors outlet
6iPfa cheap nfl jerseys
1dGmu ghd baratas
5jXvj cheap uggs

Anonymous said...

pRgx cheap ghd
iEww ugg boots sale uk
cIwc michael kors sale
6hXpr GHD Hair Straightener
7oPpa burberry outlet online
7fDpm ugg australia
2qLtn ghd nz
2kPwm louis vuitton handbags
6cJpg michael kors handbags
2qVva best hair straighteners
7aQoe ugg boots uk
3gGbt wholesale nfl jerseys
7cBcs michael kors outlet
3lLsi Lisseur GHD
4mJax discount ugg boots

Anonymous said...

aQnj coach usa
fZvt ugg sale
ePxh michael kors outlet
6dAts cheap ugg boots
8vQil chi straighteners
8sSwj michael kors outlet
8aUzt cheap nfl jerseys
4hOdl coach outlet
6mBup cheap north face
9iFoh ugg
6xLcr ghd purple
8hLjk michael kors outlet
8yCcp nfl shop
9zWio ghd
6zKpb discount uggs