Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 31, 2010

29.days.



29 hari lagi?
kalau ckp ngan cik mila count down ni - kompem cik mila sy mengeluh panjang. 
saya cube nak looking forward dengan positifnya tentang preparation ni.
actually sy quite enjoy tgk idea orang lain - enjoy dengan melihat preparations orang lain. berangan jadi cantek lagi.. hahaha.. cuma, bila lagi 29 hari ni - abahku masih tak finalize pasal catering membuatkan sy jadi risau. 
pastu - masa nila dorang question harga yang sy byr untuk bridal saya. sudah explain yang sy dh survey 6-7 tempat - dan saya rase ada dua je bridal yang harga dia logik sket. cik bridal saya dengan Astana Bridal. mungkin saya yang tak koutim ke ngan bridal yang lain. tapi.. starting price jek dah 5-6 ribu.. nak deal mcm mane lagi kan? mungkin la.. sy tak reti nak main tawar menawar nih. 
pape pun - skarang ni mcm bukan masa dh untuk suh sy tukar bridal etc. kan? huhu.. peningla. takpela. sy buat tak nampak je psl bridal ni. terlalu suntuk nak pikirkan tentang bende ni. :(  hal catering tu pada sy dh cukup kritikal. kenapa la susah sgt nak buat keputusan? susah ati saya jadinya. :(
29 hari beb. hati sapela tak risau..
dalam checklist sy tu mcm takde sangat dah bende sangkut. 
cume bende2 mcm - tudung (sbb belah mila tak sediakan tudung), kasut untuk sanding (saiz gajah!) tu jekla kot. lain2 mcm dh ok. owh.. lupe. kad kawen belum edar lagi. haha.. then, list lagu belum bagi lagi. ceh! byk gak eh. hehe..
pape pun - 29 hari lagi umliyana. bersedia!


*pics from google image

Wednesday, December 29, 2010

tengok.sket.

oh ye! saya dh bagitau kan yang baju nikah sy dah siap?
sangat puas hati dengan anty tukang jahit tu.
tak perlulah saya hire fashion designer ye tak? :P 
tapi xdela secumel mcm orang lain. :) asalkan saya puas hati - saya ok! :)
tengok sket!


haha..apela yang cantek sgt? kurung moden biasa jek. :)

Tuesday, December 28, 2010

teaser.jap.

dengan excitednya nak share di bawah ni : 




hehe.. our home.langsir. baru je selesai pasang semalam dengan cik mila. horror gile psg langsir nih. :) pape pun - nanti dh complete saya tunjuk lagi. 

haha.. excited! :)

Monday, December 27, 2010

c.a.t.e.r.i.n.g.

saya kompius skang. 
pasal catering. ingat tak sebelum ni saya ckp mcm mane mahalnya catering saya? and saya terpaksa juga buat sebab caterer tu kawan abah.
then arini abah kol. sbb dia sedar caterer tu mahal. dia mintak saya ckp kat caterer tu nak kensel atau pun adjust harga. saya jadi serba salah.adjust harga? 
saya percaya boleh adjust harga sbb dia cuma sediakan makanan je. pinggan mangkuk dan kendarat saya minta bridal yang uruskan. 
takpela. saya try gak cakap. saya malas nak cakap kat abah sbb saya tau dia pun ade rase kesal sbb insist nak dengan kwn dia. 
but then kwn abah tu reply - dia kurangkan harga by rm1 je. :( saya serba salah. sy tau abah sy yang nak byr kenduri tapi harga tu mahalla. sian juga kat abah saya. tp kalau kensel - dalam masa 33 hari saya nak cari caterer? biar betik!
lagipun saya jadi serba salah la nak kensel ngan caterer ni. susah kan bile arrange ngan someone yang kenal rapat? yela. kalau kensel - mcm mane abah nak berdepan ngan orang ni nanti? susahla kan? 
saya serba salah la. patut ke tak sy kensel caterer ni? 


Sunday, December 26, 2010

home.shopping.

mari kite rehat sebentar daripada citer psl kawen - kite cakap psl umah kami. :)
excited sgt nak mengisi barang rumah. :) biarpun kire cik mila macam cuci kakila bile masuk umah nanti. everything telah dicomplete kan. :)
anyway - starts hari jumaat : kitaorang cuci umah.lagi. kali ni bersama housemate saya - cik min. actually aritu dh cuci sket.. kali ni cuci yang selebihnya. 
ari sabtu - kitaorang ke Nilai. cume saya dan cik mila. kitaorang nk cari langsir untuk rumah baru. adalah agak impossible untuk saya duduk di rumah itu tanpa langsir. bukan ape - tingkap kat umah tu sangat besar dan sangat banyak. memula tu saya membuat anggaran harga sangat ridiculous. rm700 je untuk satu rumah. but then bile pegi 4-5 buah kedai langsir kat Nilai - tak dapat beb. RM1000 paling murah saya jumpe! so..saya boleh katakan saya underestimate kebolehan tingkap kat umah saya untuk membankrupt kan saya. :(
so.. kami pulang dari Nilai tanpa sebarang keputusan. kami ingat nak tengok kat TEWAH.. maybe murah kot. cet! sama je. 
setelah mengambil masa mengira semula bajet sambil menikmati SUBWAY - akhirnya kami setuju adjust balik bajet kami dengan mengambil kira TV yang bukan 42" yang saya idamkan. :(  yela.. TV kecik boleh lagi - tapi kalau langsir yang kecik? mcm mane nak buat kan?
"kan bagus kalau Nilai ade Subway - kompem kite dah order langsir skang ni"




untuk patah balik ke Nilai - tak sanggup! so.. kitaorang cari barang2 perabot. kami pergi lebih kurang 6 buah kedai. seriously - penattttt gile. tapi akhirnya berbaloi. kami dapat sofa yang kami nak dengan harga yang dah dibajetkan. :) tapi penatttt tu tok sah cakapla. saya tak tau nak ckp sofa yang tu betul2 saya nak atau saya penatt dan ia mengaburi judgement saya. :P pape pun - saya happy at least saya dh nampak sket pandangan dalam rumah tu. :)


setelah berhari mcm risau tentang persiapan kawen - saya rase mcm menarik nafas lega bile buat home shopping ni. :) sesekali amek masa tak nak risau psl kawen - best jugak. :)


* pics by outwestfurnituremt.com

Thursday, December 23, 2010

its.final.

beberapa bende dapat final kan dis week. 
biarpun banyak kejutan - saya masih rase bersyukur sbb at least a few things dapat diselesaikan. :) 
pics by sherdesign. 
saje bubuh gambar ni. sbb cantek! :)

sebelum ni saya mcm kompius2 - nikah kat mane jam berapa ngan sape etc. ini disebabkan abah saya yang sangatla suka bertukar fikiran. ku rase dia ingat majlis nikah ni mcm kelas dia mengajar agaknya. apepun - at last dah difinalkan seperti berikut :


tarikh : 29 Januari 2011
tempat : masjid ...... air, Johor Bahru
Jam : 10.00 pagi


actually - kalau niat di hati sy nak nikah malam tapi tok kadi feveret abah saya (dia merupakan cikgu kepada umi saya dan bestfriend abah saya!) cuma free sabtu pagi. so.. okla.. ikutla tok kadi! kang tak nikah plak aku kan? :P


pics by alimputra.fotopages.

itu satu. kemudian tentang catering. biarpun bab catering ni sy sedikit risau sbb caterer saya ni tak penah cater majlis kahwin tau. dia anak murid abah saya. dan abah saya pun demand nasi mcm kat SABA' la.. nak bubur ni la .. bubur itula.. last2 amek kau harga dia kasi! after very short negotiation - the price is...... . actually saya agak terkejut gak dengan harga dia tapi disebabkan fikir2.. makan kat saba' pun rm15 sepinggan kan? so.. standardla kot harga dia. plus, caterer saya yang merupakan ustaz ni - bersetuju nak cater majlis nikah saya sekali secara percuma! :) syukran! syukran!
biarpun harga tu jauh dr apa yang sy budget - saya tetap bersyukurla at least saya adela caterer nak cater wedding ku. kang takde.. menangis plak! :) lagipun.. umi saya siap cakap.. jangan risau2.. insya allah nak buat bende baik Allah suka. Allah akan permudahkan.. (amin!)
ingin sekali saya advise pengantin kat JB - seriously kat JB kalau nak catering sedap dan mcm ade specialty sket harga KL seperti RM8 sekepala atau RM10 sekepala tidak terpakai ye! itu yang saya belajar kat sini. mmg harga makanan jauh beza ngan KL. kalau RM12.00 tu kire dah makan tahap golek2 la.. kalau kat JB.. tak berapa golekla. mungkin ada org yang jumpe caterer yang murah tapi sy consider tu rezeki dia. :)


pics by lensajingga

lagi? saya dh final bayar dewan perkahwinan saya. dan disebabkan saya ade masalah sket ngan kewangan (ade lari sket bajet) cik bridal saya dengan penuh baik hati adjust lagi quotation and beri saya a few options yang lebih cheaper. dia mintak maaf sbb dia terpaksa mintak sy buat pilihan dan buat a few things all by myself sbb mcm tu je cara dia leh tolong nak kurangkan harga. actually saya tak kisah sbb pape pun bajet itu penting!
 seriously - kalau bley saya nak share cik bridal saya sape - sbb saya nak tau yang even though job untuk saya blum tau cantek ke tak tapi dia sangat baik, sangat bertolak ansur dan sangat memahami ok.  saya akan share sape cik bridal saya sebaik sahaja majlis saya selesai. cewah! mcmla ade orang kisah kan?




pasal kaler saya dh final. actually saya dh ckp ngan cik bridal.. that's it! saya tak nak tukar sbb saya ni lagi tengok byk kaler - lagi rambang mata! semua kaler dia rase cantek. :P 
nway - saya nak tanya , kalau mcm door gift kite bagi kan tak cukup - let say kite order 1000, orang datang 1200 mcm mane? penah berdepan ngan situasi ni tak? korang buat ape? ade tak stand by gak hadiah kecik2 ke? kwn saya ckp - buat je cara first come first serve. kalau mmg tak cukup.. tak leh wat pe la. boleh ke mcm tu? pls bagi idea! :) thank u!!


malasnya nak balik Putrajaya esok. huhuhu..




O.P.

saya kompius.
bukan psl kaler.
hal kaler tu maybe dh settle. (masih dalam mood : sedapkan hati)
cuma saya skang ni kompius ngan OP saya.
nape saya kompius?
sbb OP saya sangatla... how to say? pendiam? bukan..
kalau bg msg tak reply tu kite panggil ape eh? :P
aritu ade msg tanya psl pre-wed.. then dia tak reply.
so i thot - maybe skang musim org kahwin.dia busy sket then tak sempat nak layan msg atau pre-wed (even though sy rase dia still sewajarnya reply gak msg sy kan?)
okla. then a few days ago - dia msg. nak mintak update psl accommodation kat JB. 
saya reply lambat sket sbb masih migrain.
but still - saya reply la kan. bile reply tu saya update sket, tanya payment and a few things then saya tanya sekali psl pre-wed - dia senyappppp jek. 
saya terus jadi kompius. 
OP aku ni ok ke tak? 
terus jadi mcm sedey jek. bukan psl pre-wed. tapi - saya rase mase wedding day - saya looking forward utk pics yang best. saya harapkan suasana yang best ngan OP saya untuk memudahkan sy amek gambar (yeps.. sy agak bongek bab2 amek gambar ni.muka keras jek!) . sbb sy rase untuk amek momento yang best - kene ade chemistry gak ngan OP kan? tapi bile mcm ni.. sy jadi kompius. OP tu tak suka saya kah? sy terlebih byk cakap ke? OP tu tak nak buat pre-wed saya kah? 
atau saya jek berfikiran lebey2. kompius. 
awk ade masalah tak ngan OP awak? 
ke mmg OP saya mcm ni eh?


p/s: skang ni.. sy mcm risau lebey. tak tau nape. tapi tak sedap hati...

Tuesday, December 21, 2010

k.a.l.e.r.

kalau umliyana ni adalah manusia yang lain dalam idup saya - akan ku cakap - pompuan ni gile kaler! hahaha ~
actually - saya dh finalised dah aritu. nak kaler ape. nak pink + white. request hot pink la kan..
then bile sy imagine - (setelah mengambil masa yang lama untuk muhasabah diri) - saya rase mcm kaler tu terlalu gah dan terang untuk majlis saya yang tak seberapa. 
and sebenarnya saya takut sy migrain tengok kaler terang sngat (keinsafan muncul setelah 3 hari berbaring dalam migrain!) hihihi..
then - saya pun membuka ruang untuk menyedapkan mata dan hati sy sket dengan mencari kaler yang possible. kwn saya cakap kaler light pink. saya ckp tak nak light pink takut jadi mcm Puteri Islam atau Puteri Umno. (hahaha) then dia ckp verryyyyy light la! ku tak nak jugak sbb nanti dh tak nampak beza sgt kaler putih kan.
akhirnya back to square one. cik bridal saya pun advise saya benda yang sama. dia cakap kalau semua pink takut buruk sgt wedding tu jadinya. :( so.. saya dh balik kepada situasi hampes iaitu saya masih tak sure nak kaler ape. 
apela.. um ni. kawen lagi sebulan.. kau masih nak blur pasal colour theme??
sengal!


review.sket.

kali ni nak buat review sket psl WP ni.
actually saya sudah berkenan dengan kerjanya sudah agak lama.
ku rase kalau kenduri ku di KL - kompem hangkut dorang ni.
and mase wedding saya dengan tak malunya - kire byk amek inspirasi dari dorang ni. tak tau nape mcm cumel jek idea dorang ni.maybe sbb stail dia buat stail moden. ku suka. 
diaorang adalah...rendabellezza


bile kite emel tanya quotation - ianya sangat cepat. dan of course dorang tidak kerek. tak payah letak 'anak nenek' ye cik renee! sian jugak ngan cik renee punya pengalaman dengan vendor. happen to be - saya kol pun dia ala2 kerek vendor yang dimaksudkan oleh cik renee.huh!


pape pun -untuk b2b yang buat kat KL - im highly recommend dorang ni. tapi kalau sape suka arabian Morocco nyer stail - rasenya mcm takde jek kat rendabelleza ni. tapi dorang WP - dorang can make things happen! (ceh! kenapa ku ingat dorang mcm magician plak kan?) 


pape pun ku suka dia!


Friday, December 17, 2010

r.i.n.d.u.

tadi akhirnya dapat jumpe cik mila.
huhu.. tiga minggu tak spent weekend sama2.
esok.. dia kene pegi kedah. balik ahad. 
tapi ahad umliyana pegi Sabah sampai hari Rabu. 
huhu..tadi  dapat jumpe 2 jam pun okla. :)
nak buat mcm mane..


p/s : sesiapa yang rase geli geleman ngan entry ni - sila jangan baca ye. ni umliyana yang cuma rindu cik tunang nya. :(

i.k.e.a.

saya suka ikea. 
suka tengok idea2 yang dipamerkan kat situ. sy start suka ikea bile bestfriend saya - are-u bwk saya kat ikea. dah sejak itu sy berangan - bile ada umah sendiri, saya nak memenuhkan rumah saya dengan idea ikea saya. 
tapi bile sebenarnya datang arinya - saya ada rumah sendiri (actually umah sewa) saya tak dpt nak memenuhkan impian saya itu. mostly sbb bajet banyak sangat larinya. yela.. nak ikea beb. sofa belum masuk cover pun dah seribu. uish2..
dan cik mila cakap - kalau kita pandai carik.. ade je kedai perabot jual design mcm ikea tapi lebih murah. finela. 
however - cik mila setuju untuk memenuhi impian saya untuk mendapatkan bilik tidur ikea. bile saya ckp bilik tidur lebih kepada katil ngan bed side table maybe. wardrobe tak perlu lagi sbb kat umah sewa ku ini sudah ada wardrobe. kaler putih lagikk.. i like! meja solek tu kat ikea sangat mahal. paling murah pun saya jumpe RM899 ke RM999. huh! baik beli satu set bilik tidur kat wescott atau cavenzi. :P
tapi bile cik mila membenarkan yang itu - saya pun gatal pegi tengok yang lain. actually saya ade jumpe entertainment rack kaler putih yang siap ade tempat simpan cd etc tu - RM359. actually murah jugak kan.. and then jumpe simple dining table rm195(inclusive 4 chairs). takdela mewah dining set tu tapi sebagai permulaan ape salahnya guna yang simple aje kan? :) nanti dh ade umah sendiri betul2 - barula ku ingin bermewah dengan harta ikea ku. cewah! 
sebenarnya bile arrange psl kawen ni - saya dh tak berape excited dengan persiapan. tapi lebih excited dengan kelengkapan rumah. saya harap sy boleh masuk cepat dan bole hias rumah. nanti dh ade dapur sendiri boleyla belajar masak. kat umah min bole belajar tapi saya segan. masak olio spageti tu min ajar 3 kali pun still tak sedap mcm min buat. so sy berpendapat - saya try tengok buku, belajar kalau tak sedap pun cik min tak rase. hahahah... saya sorang2 jek telan. hhahhaha 
kat bwh ni saya nak share a few wishlist saya bile shopping kat ikea 25hb dec ni. Ikea tak tutup kan krismas nih?:P
katil idaman ku. harga RM549(tak termasuk tilam)
bedside table untuk disesuaikan dengan katil tu. :P RM189

atau bedside table ini. RM199

nila entertainment rack saya ckp tu. RM369! 

satu set ni RM195. murah kan? :)


sofa kat ikea mmg mahal la. :( tapi sangat best kan? bile try duduk mmg rase nak baring dan tak nak bangun2 dah lepas tu kan? jangan pelik. saya memang suka kaler putih. sangat suka. and cik mila suka kaler hitam. :( untuk jadi fair - bilik tidur adalah dibawah territory sy untuk menentukan kaler. dan cik mila dapat living room. :( 
anyway - jumaat depan dan sabtu depan sesi mencuci rumah dan melengkapkan rumah umliyana! :) sy suka! itula satu2nya benda yang saya looking forward sepanjang minggu ni. kamu tau saya dan cik mila dh 3 minggu tak spent wiken sama2. and next wiken adalah date kami untuk lengkapkan rumah. :) bila keje menimbun - stress banyak - sy rase memikirkan masa gembira yang akan di spent bersama org tersayang boleh buat kiter tersenyum balik kan? 
ok. nak off pegi tido. :)




Monday, December 13, 2010

Y.E.S.

YES?
bukan Year End Sale.
Bukan jugak yang 4G baru tu.
saya  gelarkan sebagai "YEAR END SYNDROME".
every year - saya akan mengalami penyakit ni. 
hihi.. penyakit kerja yang kronik dan kritikal. 
sy tahu setiap org ade stress kerja yang tersendiri. dan saya.. pun ada. bezanya sy suka meluahkan dengan harapan sy akan rase fuh! lega! lepas tu. and apabila penyakit YES tu datang lagi - sy mengeluh lagi - dan saya akan fuh! lega! dan seterusnya..
kerja sy super duper banyak. (mcmla org lain keje sketla kan - tapi sy citer tentang diri sy sekarang ni.) dan menyebabkan kadang2 saya jadi kurang fokus dengan satu2 keje sbb fokus sy terbahagi kepada beberapa isu. dan bile sampai satu tahap - saya akan buat mistake. mostly careless mistake. and then saya akan sangat devastated. sy devastated sbb sy rasa sy dah buat habis baik dalam job saya tapi ada je kurangnya. 
saya menci keje saya. sy stress dengan keje saya. tapi kadang2 saya rase seronok. sbb ape? sbb sy prefer keje saya berlambak daripada sy duduk melepak tak tau nak buat ape. sy suka bile otak sy asik berguling mencari idea dan mencari solutions dalam kerja saya.  tapi tula setiap keseronokan tu ada hadnya. setiap kesabaran ade limitnya. bile YES datang - bende tu dah tak seronok. keje sy makin menimbun - makin byk careless mistake sbb semua bende urgent. and semua bende memberikan sy masa yang sgt terhad untuk menilainya. dan membuatkan sy devastated lagi. exhausted pun iye jugak. 
YES ni akan berlanjutan sehingga 31 Mac 2010 dimana selepas sy settle submit semua budget department saya. mase tu baru YES tu settle. dalam menunggu YES ni tamat - saya akan demam, batuk, migrain, sakit perut, migrain lagi, demam etc.. dalam memastikan semua kerja saya selesai. 
kadang2 tu janganla bosan dengar sy mengeluh. atau mencoret sesuatu yang mengarut di blog ini. atau mencarut byk di facebook. itu umliyana yang kene YES. dia cuma nak ade orang yang dengar dia ckp dan kata - sabar ye umliyana. itu kejap je. nanti dh tutup akaun, dh agih bajet 2011 dah buat mesy PPSM dh settle MBJ dah settle lembaga tatatertib dh siap paper naik pangkat dah settle pemeriksaan aset dah submit bajet 2012 kamu okla. lepas tu kamu boleh pegi honeymoon. janganla risau!pejam celik pejam celik je dah bulan April. sabar ye. nobody perfect. yang penting kamu dh buat abis baik dalam job kamu. jangan terlalu rasa diri kamu kecil bile kamu buat mistake. ok. sabar ye umliyana.


daaa..


p/s : mila - jum tengok citer hantu mak limah?


Saturday, December 11, 2010

exaggerate.

arini, sy pegi ke cik bridal saya untuk berbincang mengenai preparation. 
hmmm... bile cik mila saya takde, sy pun berbincang dengan penuh senang lenangnya di situ. tapi sebagai langkah berjaga2 saya dah bawak sekali  pegawai rasional saya - cik fiza. dia bestfriend sy dr kecik. taste kami berbeza dan dia sangat straightforward. so.. dia pasti akan menegur sy apabila sy melebih2 atau pilihan sy buruk. cet!
dan spt concern sy terdahulu - dia ade la bagi komen yang a few pilihan sy buruk. dan sy ade sket berlebih2.yang berlebih tu sy kurang setuju sbb... 
saya rase persiapan kawen sy sama mcm orang lain. maksud sy bile buat kat dewan ade flower stand, ada pelamin, ade center piece, ade arch, ade guestbook table (actually ni FOC - kalau tak FOC tak mo ku buat!). tapi kenapa ye sy rase ianya nampak mcm mewah?bukanla sy cakap apa sy bayar tu murah. tidakkk.. tp pd saya kalau ngan org lain plus minus mcm tu jugak. bezanya - bridal sy arrange persiapan ni tentang - everything except makanan. sbb makanan kawan abah saya sediakan. cik bridal sy ni mcm WP saya.
dan saya sedaya upaya berfikir kat mane sy boleh kurangkan kos tu. nope - semua tu sama. apa yang sy tengok kwn2 sy buat - sy buat jugak. sama jek. sy tak rase sy ade exaggerate kat mane2. takde. 
tapi sy ngakula ade satu yang sy agak menyesal dalam persiapan ni. yang sy tak fikir masak2. pasal baju sanding sy. sy rase bende tu la paling senang sy nak cut cost. tapi sy menambah2 kos di situ. :( sy tak leh wat ape sbb sy dah bayar deposit dah. :(  bab ni sy siap confess ngan cik mila - tapi dia cakap takpela, dh byr deposit. takkan nak tarik balik duit tu kan. smpai sekarang otak sy dok pusing2 pk kan psl baju tu sbb mcm sedey sy nak abiskan duit sy kat situ.
so far itu jek yang sy nyesal sket. sy rase kat situ sy exaggerate la. 
dan sedaya upaya untuk arrange majlis ni sy cuba untuk kurangkan mane yang patut. tp tak nampak kat mane sumber boleh dipotong. mase kitaorg bajet aritu - duit rase mcm cukup jek. tapi bile dh belanja bende2 kecik yang tak nampak ni - hmm.. barula tau susahnya nak buat dan maintain bajet sendiri. buat bajet negara tau plak kamu cik umliyana! 
dan smpai sy menaip ni - otak sy ligat berfikir kat mane sy nak kurangkan kos tu. bende ni pun sy dh bincang dengan cik mila dan cik bridal. sy mintak dia cut cost kat mane2. memula cik bridal tu setuju tapi tetibe ade hal dengan tukang masak tu yang tak dapat nak sediakan kendarat, pinggan mangkuk (tukang masak tu kirenya just dapat sediakan makanan jek!) etc.. menyebabkan sy kene plan B iaitu - cik bridal sy yang siapkan kendarat, pinggan mangkuk etc. dan ini akan menyebabkan kos sy terdahulu bertambah. janganla tanya kenapa sy tak amek jek catering yang complete. bab makanan ni abah sy yang berkeras . sy tak boleh nak cakap apa dengan dia. sy dh try nak amek catering jek terus tapi tula.. bile persiapan kawen ni kene selalu beralah. kalau tak, bende mcm ni bole jadi gaduh. dan bile sy beralah - kenela byk sy buat plan B dan plan C. huhuhu... pendek citernya - kos kawenku tak pernah berkurangla! 
kesimpulannya - ini bukanla exaggerate. ini adalah bakal pengantin yang cuba nak arrange perkahwinan fantasinya dan pada masa yang sama cuba menyenangkan hati semua pihak. :( 


Friday, December 10, 2010

wedding.shoes.

sebenarnya sy dh beli dh wedding shoes. but then sy yang bijak ni beli kasut untuk majlis sy je. lupe plak yang kaki sy bapak gajah - dan semestinya mak andam sy takde kasut yang sesuai untuk sy. fine. sy kene beli lagi kasut. see? biasenya dalam idup sy ni sy beli 1 kasut dan sy lenjan kasut tu smpai tamat riwayat kemudian baru beli yang lain. tapi untuk kawen jek kene beli dua kasut? huh! melampau sungguh! no wonderla... minor expenses tu menjadi major jugak akhirnya. :(
so..mari kite tengok sket kasut apa yang ada. maybe ade design yang cantek. ye tak? 


by weddingshoesof.onsugar
by gallery.weddingbee.com
by tonystill.com


itu baru kasut kamu tau. sy masih perlu cari tudung. actually 3 tudung. untuk nikah. sanding dan resepsi. hmm.. belum beli pape. sy belum ade idea tudung mcm mane. yang pasti yang tinggi2 tu i tak mau. rase mcm berat jek bile tengok org pkai. (mungkin org tu tak rs pape pun). 
actually takde idea pun nak kasut mcm mane. rasenya balik JB petang ni nak pegi Holiday Plaza. itu adalah syurga DVD haram dan syurga kasut2. :) 


p/s : borang nikah tak submit lagi. :P


Monday, December 6, 2010

berat.

arini nak cakap pasal : BERAT BADAN UMLIYANA yang semakin murah peningkatannya! :(


actually takdela saya tau adekah ia naik ke tak. sbb weight scale adelah alat yang paling sy benci dan tak suka ia wujud! hahah.. sebab bile tengok berat badan tu sy psycho sendiri. :( anyway - sejak balik JB 2 minggu and week before that spent one whole week kat tganu - sesi diet dan sesi kuruskan badan di gym telah tunggang terbalik. sy nak pegi gym kat ofis ni tapi gym sy tutup. sebab MAHA. then psl makan - each time sy stress dan risau - bestfriend sy adalah makanan. huh! um..um.. dan dalam tempoh 2 hari berturut2 sy makan cupcakes. ye..ye.. sy tau bapa byk kalori dalam tu. kakak sy dh bebel dh. :(
rasenya sy ni tak mcm orang yang nak kawen langsung! org yang nak kawen sgt jaga badan dan sgt jaga muka.. takut ade jerawat tumbuh ms majlis. saya? huh... sy tak sempat nak fikirkan tentang berat ape tah lagi psl jerawat! um..um..
i wish there's someone said - that's ok.. you gain some weight.even for your wedding. its ok. i think.. if you look skinny on your wedding day - you'll look ugly. that's ok.. cik mila will love you although your face look like tong! or.. someone will said - you not that fat. you're ok. you look just nice. just nice to fit into your wedding dress. don't worry. you only hallucinating. dem! how i wish.. 
hakikatnya. sy perlu kembali kepada rejim diet saya. jangan makan nasi. makan sayur je. atau meehon sup atau meehon tomyam. atau pape yang tak kumpul lemak kat badan kamu tu. nampaknya ais krim kat dalam fridge yang br beli sabtu lepas - kene buat bodo jekla eh?? huhu.. mane bole.. takpe2. sy makan ais krim je satu hari. jgn makan pape dah. ok kan? lagi 54 hari. boleh ke umliyana? 
yakin boleh! rakan muda! (takde kene mengena ye.. :P)


p/s : selamat maal hijrah. mulakan tahun baru dengan kisah baru. :) 
         saya dh boleh shooping brg rumah! yeyeh! :)






Thursday, December 2, 2010

our.home.

Cik tunang : I got our home keys. our home!
En. Tunang : Saya dapat bala...
Cik Tunang : hmm.. nape? (spoil mood betulla..)


saya taula kamu stress cik mila. tapi.. at least cheer up when there is something good u can look forward. Now.. im not only hate my job - i hate yours too!!
huh!


potong stimm betulla..