Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 21, 2010

road.trip.(bab 1)

di bawah adalah list yang telah saya susun apa yang perlu dibeli apabila saya di kuala terengganu nanti. list tak banyak sbb saya tahu sy akan ke sana lagi atas urusan kerja. :(

i. kain batik - kalau murah beli 2, kalau mahal beli 1 jek cukup.
ii. keropok lekor - ha.. ni saya nak buat bekalan di rumah. selalu malam2 tak tahu nak makan ape. at least ade lekor sedap.
iii. sy nak cari kain. kain baju kurung. sebab last time sy pergi sana ia sangat murah.

tapi bile pk balik - tak leh shopping sakan sbb nak balik jb. sy ade list dvd kene beli ni. nanti tak cukup duit plak. :(

yeyeh! akhirnya plan road trip ke kuala terengganu telah di rangka dengan rapi. skang ni hanya memastikan semuanya terlaksana. very loooooking forward untuk itu.
tak larat dah nak duduk kat ofis. rase mcm stress sangat dan rase lagi sket nak dpt high blood pressure. :(

p/s : mila belikan ikan laga. kunun akan jadi teman luahkan stress. tapi aku lagi stress tgk dia tak reti nak makan. anyway nama dia bluey. dan dia sangat sombong!

Saturday, January 16, 2010

good.medicine.

sejak aku menyerahkan diri ke bengkel ptk - hidup mmg stress. stress memikirkan soklan ptk untuk pegawai jabatan aku. susah tau pk soklan then nak buat skema skali. :( so duration 3 malam tu betul2 memikirkan soklan. tido pun kul 3 pagi. mengalahkan jawab soklan exam tau. the ari kamis 14 januari kene masuk ofis.
yang buat aku stress - aku mcm bukak kaunter aduan. ntah bape kali aku terima aduan aritu. dan aku sangat stress. smpai betulkan surat salah taip pun aku xnak buat. setiap detik aku asik tertanye - bila nak pukul 5.30 nih!!..
so.. kerana stress yang amat sangat - aku amek cuti ari jumaat. ini adalah cuti first yang aku amek bagi tahun ini. dan cuti first yang aku amek sejak - cuti pindah rumah bulan 10. biasela.. duk kewangan ni untuk berehat adalah sangat terhad ni hujung2 tahun. :( anyway preview sale menarik biarpun ramai orang. tapi aku rase after 430 dan preview sale on 16th kompem lagi ramai orang..

aku berjaya membeli comforter set!! yang aku idamkan sekian lama. dulu ms dapat gaji tu aku nak beli corak sama. tapi takde. then ari jumaat aku datang dan ianya telah tinggal satu. without hesitation- aku membelinya! huh! puas hati aku! dan aku percaya shopping realllly good medicine for stress people!
lepas2 tu aku cari kasut. ade jumpe kasut yang berkenan tapi teringat mila ckp " apa yang aku nak rushing sangat? bende tu sale cny pun boleh beli". so aku matikan niat suci aku. tapi aku masih puas hati sbb aku berjaya beli benda yang aku saaaaaaaaaaangat suka. hehehehehehe...
i'm not looooking forward for monday. ade miting. kompem ada manusia yang cari aku. dan aku tertanye bile aku boooooooooleh cuti yang saaaaaaaaaaangat panjang. so aku leh relax dan tenangkan otak ni.
looking forward for our gengs! road trip. :) best2.

Sunday, January 10, 2010

pameran.pengantin.malaysia.2010.


9hb januari - after balik dari kenduri anak bestfriend aku - jachinta maya.. aku dengan mila ke ampang point untuk menyibuk kat pameran pengantin. nope. takde plan pape. tapi aku suka preparation of wedding. i love the idea of wedding day. so - aku just saje ngade nak tengok. might as well imagine how my wedding day would be!
ampang point - as usual. jam like hell.
dan pameran dia takdela besau mane. tapi okla. dapatla picture sikit mcm mane arrangement for whom will getting married! cume aku tak berapa excited - dalam banyak booth tu ade 1 jek booth yang pamerkan baju yang cantik. itu pun satu je. inginla diingatkan bile anda ingin attract people to your product - pls show the best ones. ini baju zaman bile lah dia letak.
tapi serius - sesape yang nak kawen sangat berbaloila survey dan booking service dorang ms pameran pengantin ni. sangat berpatutan la harga nye. bile orang2 kat booth tanya bile majlis aku jwb either - date tak confirm lagi atau lepas raya. hahah.. mila ckp lepas raya?! yela.. lepas raya je. tahun bile tu tak yahla specifickan. btul tak?? its just a survey. to get picture. so tahula bape duit nak kene kumpul before gatal nak kawen! hahah

congratulations untuk ayu - bestfriend aku yang akan kawen bulan 6 ni. finally. and i'm happpppppy for you!

Saturday, January 9, 2010

its.the.end.bebeh!

heheh... aku sangat suuuuka arini. memulakan pagi dengan rasa mahu tersenyum. kenapa kah???
accounts! finally closed! i mean yes - 31 dec 2009 is closed account. i mean by all payments and all that. oo.. its finally closed. so now.. i can only focus with my 2010 allocations and budget 2011. :)
semalam balik agak lambatla. 10 malam. penolong2 saya dan sorang IT officer (bg memastikan sistem tak bodo last2 minit ni) sangat tabah melaksanakan kerja. dan aku smpai buat kerja kerani smbil di ajar oleh ketua kerani menjadi cikgu. yela selama arini keje aku peraku jek. tapi ade few baucar tak sempat nak dijadikan baucar di atas pelbagai alasan so aku pun belajar mcm mane nak sediakan baucar. PT aku ramai dah balik tapi yang stay back tu tak tahu mcm mane nak buat. so.. bg mempercepatkan baik aku buat jek sendiri. :)
tp serius - menarik. dan rasa seronok jugak. biasela aku ni bab buat benda baru mmg excited. :)
ape pun aku sangat lega. :) maybe next week akan kembali hectic sbb aku ade bengkel gubal soalan ptk dan aku kene setelkan peruntukan 2009. nak bagi nampak cantik sket akaun kali ni.
oo.. br teringat. masih lagi takde azam tahun baru. tak tahula kenapa. tapi semangat menyusun azam tu takde. anyway azam tahun lepas kononnye aku nak pandai ber make up. actually i'm in learning phase. but always put didi as my example kalau nak make up. ms dia jadi house mate dia ade ajar gak mcm mane nak make up. dia tak heavy make up and just nice. so.. aku kadang2 berjaya impress didi. hahahah. kan didi?? hah.. kau jangan menafikan kebolehan aku impress kau. (anyway didi aku dah tahu mcm mane bentuk buah delima!)
fokus aku skang kerja. : - setelkan 2009, manage 2010 and anticipate for 2011. dan foremost -educate my new boss! haha.. dan jauhkan dia dari kene buli! :)

anyway till now. daaa...

p/s : sgt bersalah dgn kucing kat blok aku.
selalunye ade jek makanan dia dalam kete.
arini dia kejar aku smpai kete tp mknan dah abis. :(

Friday, January 1, 2010

new.year.2010.

happy new year!
jangan ckp pasal azam sbb smpai skang masih lagi tak berazam pape.
maybe sbb azam tahun lepas tak dicapai dengan memberangsangkan membuatkan aku malas nak menyusun azam lagi. just go with the flow.. i think!
anyway.. new year eve - aku, mila, didi, min dan che menonton citer sherlock holmes selepas menikmati new year eve dinner kat bayou. (kat bayou ade brownies filled with warm choc yang sangat-sangat-sangat-sangat sedap!)
sherlock holmes menarik. kawan aku ckp mcm tengok house dan wilson (house m.d.) and i thought so.
sherlock holmes adalah sangat sarcastic dan sangat rasional. which watson bestfren dia yang sangat sensible ttp bile dengan holmes dia tak berapa sensible sangatla.

anyway.. happy new year kawan2.
new life. new story.