Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 23, 2010

its.final.

beberapa bende dapat final kan dis week. 
biarpun banyak kejutan - saya masih rase bersyukur sbb at least a few things dapat diselesaikan. :) 
pics by sherdesign. 
saje bubuh gambar ni. sbb cantek! :)

sebelum ni saya mcm kompius2 - nikah kat mane jam berapa ngan sape etc. ini disebabkan abah saya yang sangatla suka bertukar fikiran. ku rase dia ingat majlis nikah ni mcm kelas dia mengajar agaknya. apepun - at last dah difinalkan seperti berikut :


tarikh : 29 Januari 2011
tempat : masjid ...... air, Johor Bahru
Jam : 10.00 pagi


actually - kalau niat di hati sy nak nikah malam tapi tok kadi feveret abah saya (dia merupakan cikgu kepada umi saya dan bestfriend abah saya!) cuma free sabtu pagi. so.. okla.. ikutla tok kadi! kang tak nikah plak aku kan? :P


pics by alimputra.fotopages.

itu satu. kemudian tentang catering. biarpun bab catering ni sy sedikit risau sbb caterer saya ni tak penah cater majlis kahwin tau. dia anak murid abah saya. dan abah saya pun demand nasi mcm kat SABA' la.. nak bubur ni la .. bubur itula.. last2 amek kau harga dia kasi! after very short negotiation - the price is...... . actually saya agak terkejut gak dengan harga dia tapi disebabkan fikir2.. makan kat saba' pun rm15 sepinggan kan? so.. standardla kot harga dia. plus, caterer saya yang merupakan ustaz ni - bersetuju nak cater majlis nikah saya sekali secara percuma! :) syukran! syukran!
biarpun harga tu jauh dr apa yang sy budget - saya tetap bersyukurla at least saya adela caterer nak cater wedding ku. kang takde.. menangis plak! :) lagipun.. umi saya siap cakap.. jangan risau2.. insya allah nak buat bende baik Allah suka. Allah akan permudahkan.. (amin!)
ingin sekali saya advise pengantin kat JB - seriously kat JB kalau nak catering sedap dan mcm ade specialty sket harga KL seperti RM8 sekepala atau RM10 sekepala tidak terpakai ye! itu yang saya belajar kat sini. mmg harga makanan jauh beza ngan KL. kalau RM12.00 tu kire dah makan tahap golek2 la.. kalau kat JB.. tak berapa golekla. mungkin ada org yang jumpe caterer yang murah tapi sy consider tu rezeki dia. :)


pics by lensajingga

lagi? saya dh final bayar dewan perkahwinan saya. dan disebabkan saya ade masalah sket ngan kewangan (ade lari sket bajet) cik bridal saya dengan penuh baik hati adjust lagi quotation and beri saya a few options yang lebih cheaper. dia mintak maaf sbb dia terpaksa mintak sy buat pilihan dan buat a few things all by myself sbb mcm tu je cara dia leh tolong nak kurangkan harga. actually saya tak kisah sbb pape pun bajet itu penting!
 seriously - kalau bley saya nak share cik bridal saya sape - sbb saya nak tau yang even though job untuk saya blum tau cantek ke tak tapi dia sangat baik, sangat bertolak ansur dan sangat memahami ok.  saya akan share sape cik bridal saya sebaik sahaja majlis saya selesai. cewah! mcmla ade orang kisah kan?




pasal kaler saya dh final. actually saya dh ckp ngan cik bridal.. that's it! saya tak nak tukar sbb saya ni lagi tengok byk kaler - lagi rambang mata! semua kaler dia rase cantek. :P 
nway - saya nak tanya , kalau mcm door gift kite bagi kan tak cukup - let say kite order 1000, orang datang 1200 mcm mane? penah berdepan ngan situasi ni tak? korang buat ape? ade tak stand by gak hadiah kecik2 ke? kwn saya ckp - buat je cara first come first serve. kalau mmg tak cukup.. tak leh wat pe la. boleh ke mcm tu? pls bagi idea! :) thank u!!


malasnya nak balik Putrajaya esok. huhuhu..




5 comments:

cik nurulain said...

kenapa? jangkaan mcm ramai yg dtg ke? rasanya sebaik nya sediakan utk budak kecik pnye la. bg lolipop ke. so. klu mcm lg 2jam majlis nak abis n door gift mcm thp kritikal, start lah bg bdk kecik gift tu...ini opinion saya aje. :) best baca blog kamu. sy maybe akan langsung awal 2012. n sy org jb. byk info dpt kt sini. :)

suhana azlin said...

emmm..aku dulu pun bagi budak2 lolipop um, tak yah yg branded2..beli kt kedai borong gula2 tu je..murah giler and kiut2 semuanya...berebut ko..yg kakak budak dgn mak budak yang amik lebih2 hehe...

then kalau ko dah spare asing utk dewasa and budak2 kalau still tak cukup tu tak boleh buat ape la kan..kita mmg takkan boleh nk puaskan hati semua orang...yg penting ko happy, its your day after all kan?

ummphs.. said...

cik nurulain : time kasih :).. nanti kite tuko link jugak. nway - dh asingkan dh budak kecik ngan dewasa. ntah tetibe jek rase cuak je takut tak cukup. :(

lin : thanks beb! :) aku cube untuk pastikan diri happy. ceh! mungkin aku ikut gakla khidmat nasihat kawan aku tu - first come first serve. :)

ciksue said...

dear...ciksu br stat nak blogging blk..lame gle dah tinggal..hehe..ummphs dear org jb eh?katne?ciksu skang duk jb..nnt kawen,jemput eh..hehe..

*ngan muke tak malu*

ummphs.. said...

cik sue : hahah.. no hal nyer. leh jemput. :) family org duk kat plentong. tpi skang duk putrajaya.