Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 17, 2010

i.k.e.a.

saya suka ikea. 
suka tengok idea2 yang dipamerkan kat situ. sy start suka ikea bile bestfriend saya - are-u bwk saya kat ikea. dah sejak itu sy berangan - bile ada umah sendiri, saya nak memenuhkan rumah saya dengan idea ikea saya. 
tapi bile sebenarnya datang arinya - saya ada rumah sendiri (actually umah sewa) saya tak dpt nak memenuhkan impian saya itu. mostly sbb bajet banyak sangat larinya. yela.. nak ikea beb. sofa belum masuk cover pun dah seribu. uish2..
dan cik mila cakap - kalau kita pandai carik.. ade je kedai perabot jual design mcm ikea tapi lebih murah. finela. 
however - cik mila setuju untuk memenuhi impian saya untuk mendapatkan bilik tidur ikea. bile saya ckp bilik tidur lebih kepada katil ngan bed side table maybe. wardrobe tak perlu lagi sbb kat umah sewa ku ini sudah ada wardrobe. kaler putih lagikk.. i like! meja solek tu kat ikea sangat mahal. paling murah pun saya jumpe RM899 ke RM999. huh! baik beli satu set bilik tidur kat wescott atau cavenzi. :P
tapi bile cik mila membenarkan yang itu - saya pun gatal pegi tengok yang lain. actually saya ade jumpe entertainment rack kaler putih yang siap ade tempat simpan cd etc tu - RM359. actually murah jugak kan.. and then jumpe simple dining table rm195(inclusive 4 chairs). takdela mewah dining set tu tapi sebagai permulaan ape salahnya guna yang simple aje kan? :) nanti dh ade umah sendiri betul2 - barula ku ingin bermewah dengan harta ikea ku. cewah! 
sebenarnya bile arrange psl kawen ni - saya dh tak berape excited dengan persiapan. tapi lebih excited dengan kelengkapan rumah. saya harap sy boleh masuk cepat dan bole hias rumah. nanti dh ade dapur sendiri boleyla belajar masak. kat umah min bole belajar tapi saya segan. masak olio spageti tu min ajar 3 kali pun still tak sedap mcm min buat. so sy berpendapat - saya try tengok buku, belajar kalau tak sedap pun cik min tak rase. hahahah... saya sorang2 jek telan. hhahhaha 
kat bwh ni saya nak share a few wishlist saya bile shopping kat ikea 25hb dec ni. Ikea tak tutup kan krismas nih?:P
katil idaman ku. harga RM549(tak termasuk tilam)
bedside table untuk disesuaikan dengan katil tu. :P RM189

atau bedside table ini. RM199

nila entertainment rack saya ckp tu. RM369! 

satu set ni RM195. murah kan? :)


sofa kat ikea mmg mahal la. :( tapi sangat best kan? bile try duduk mmg rase nak baring dan tak nak bangun2 dah lepas tu kan? jangan pelik. saya memang suka kaler putih. sangat suka. and cik mila suka kaler hitam. :( untuk jadi fair - bilik tidur adalah dibawah territory sy untuk menentukan kaler. dan cik mila dapat living room. :( 
anyway - jumaat depan dan sabtu depan sesi mencuci rumah dan melengkapkan rumah umliyana! :) sy suka! itula satu2nya benda yang saya looking forward sepanjang minggu ni. kamu tau saya dan cik mila dh 3 minggu tak spent wiken sama2. and next wiken adalah date kami untuk lengkapkan rumah. :) bila keje menimbun - stress banyak - sy rase memikirkan masa gembira yang akan di spent bersama org tersayang boleh buat kiter tersenyum balik kan? 
ok. nak off pegi tido. :)




5 comments:

thesweetlittlecat said...

beb jgn beli katil spt itu utk tido berdua.. hehehe (u know why am saying this).. :)

one more thing dear, meja makan empat kerusi RM190+ itu sesuai utk kanak2 duduk sahaja.. kalo hang duduk, dlm jangka masa tak sampai tahun, believe me, kerusi itu mesti dah takleh guna lg! cousin i beli n terjadi spt itu..

berhati2 membeli brg di ikea, it may look nice, but u dunno wuts the Quality...

iedayah said...

memamg meroyan bile r ikea kalah org lepas pantang..hahahaha

ummphs.. said...

kiera : ala..tu katil idamanku. uwaaa!! :( ok.meja makan i noted.
tapi katil..uwaaaa!!

iedayah : bukan je meroyan - rase nak setup umah terus kat situ. :P

Meda-Emelda said...

hai mywhitedress,

tahniah sbb dah nak kawin bulan depan... your taste sama la mcm saya.. suka perabot kaler putih..
katil yg you suka tu i dah beli kat ikea. so far not bad la.. i puas hati. takde la goyang2 ke apa ke. I guna sorang je. kalau berdua pun dgn my bestfriend, melinda, (kalau dia datang rumah).. harga katil tu pun affordable kan.. beli sekali tilam dia.. serius best. rasa mcm taknak bangun.. hehe

cik white dress, side table kat SSF cantik jugak.. warna putih.. harga pun affordable..
kalau you rajin, you boley pegi Biggie Best.. kat Biggie Best ada perabot unt bilik dan ruang tamu.. serius cantik.. ada katil bertiang warna putih.. lagi cun drpd katil ikea.. tapi $$ cecah 4 angka. hehe
i suka lampu tidur kat situ, made from wood tapi warna putih..

Biggie Best ni kat Jalan Telawi Bangsar, sebelah restoran pelita, depan Bank Al Rajhi...

ok miss white dress, see you!

ummphs.. said...

meda emelda : thank u for the info! :)SSF kat jalan TAR tu kah?