Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, December 26, 2010

home.shopping.

mari kite rehat sebentar daripada citer psl kawen - kite cakap psl umah kami. :)
excited sgt nak mengisi barang rumah. :) biarpun kire cik mila macam cuci kakila bile masuk umah nanti. everything telah dicomplete kan. :)
anyway - starts hari jumaat : kitaorang cuci umah.lagi. kali ni bersama housemate saya - cik min. actually aritu dh cuci sket.. kali ni cuci yang selebihnya. 
ari sabtu - kitaorang ke Nilai. cume saya dan cik mila. kitaorang nk cari langsir untuk rumah baru. adalah agak impossible untuk saya duduk di rumah itu tanpa langsir. bukan ape - tingkap kat umah tu sangat besar dan sangat banyak. memula tu saya membuat anggaran harga sangat ridiculous. rm700 je untuk satu rumah. but then bile pegi 4-5 buah kedai langsir kat Nilai - tak dapat beb. RM1000 paling murah saya jumpe! so..saya boleh katakan saya underestimate kebolehan tingkap kat umah saya untuk membankrupt kan saya. :(
so.. kami pulang dari Nilai tanpa sebarang keputusan. kami ingat nak tengok kat TEWAH.. maybe murah kot. cet! sama je. 
setelah mengambil masa mengira semula bajet sambil menikmati SUBWAY - akhirnya kami setuju adjust balik bajet kami dengan mengambil kira TV yang bukan 42" yang saya idamkan. :(  yela.. TV kecik boleh lagi - tapi kalau langsir yang kecik? mcm mane nak buat kan?
"kan bagus kalau Nilai ade Subway - kompem kite dah order langsir skang ni"




untuk patah balik ke Nilai - tak sanggup! so.. kitaorang cari barang2 perabot. kami pergi lebih kurang 6 buah kedai. seriously - penattttt gile. tapi akhirnya berbaloi. kami dapat sofa yang kami nak dengan harga yang dah dibajetkan. :) tapi penatttt tu tok sah cakapla. saya tak tau nak ckp sofa yang tu betul2 saya nak atau saya penatt dan ia mengaburi judgement saya. :P pape pun - saya happy at least saya dh nampak sket pandangan dalam rumah tu. :)


setelah berhari mcm risau tentang persiapan kawen - saya rase mcm menarik nafas lega bile buat home shopping ni. :) sesekali amek masa tak nak risau psl kawen - best jugak. :)


* pics by outwestfurnituremt.com

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.