Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 27, 2010

c.a.t.e.r.i.n.g.

saya kompius skang. 
pasal catering. ingat tak sebelum ni saya ckp mcm mane mahalnya catering saya? and saya terpaksa juga buat sebab caterer tu kawan abah.
then arini abah kol. sbb dia sedar caterer tu mahal. dia mintak saya ckp kat caterer tu nak kensel atau pun adjust harga. saya jadi serba salah.adjust harga? 
saya percaya boleh adjust harga sbb dia cuma sediakan makanan je. pinggan mangkuk dan kendarat saya minta bridal yang uruskan. 
takpela. saya try gak cakap. saya malas nak cakap kat abah sbb saya tau dia pun ade rase kesal sbb insist nak dengan kwn dia. 
but then kwn abah tu reply - dia kurangkan harga by rm1 je. :( saya serba salah. sy tau abah sy yang nak byr kenduri tapi harga tu mahalla. sian juga kat abah saya. tp kalau kensel - dalam masa 33 hari saya nak cari caterer? biar betik!
lagipun saya jadi serba salah la nak kensel ngan caterer ni. susah kan bile arrange ngan someone yang kenal rapat? yela. kalau kensel - mcm mane abah nak berdepan ngan orang ni nanti? susahla kan? 
saya serba salah la. patut ke tak sy kensel caterer ni? 


6 comments:

~CiK NadiRa~ said...

Dear..

Jadi mcm kes i masa tunang..tapi lagi parah..18 to my majlis tunang i kena cari caterer lain..30 hari still sempat..asalkan on ur wed day tu bukan masa cuti sekolah..:P

selidik caterer ur dad punya kawan..if service ok..why not..if u sendiri rasa tak ok..x salah u cari katerer lain..patutnya katering sedia kan semua pinggan mangkuk bagai..kenapa katering tu x sediakan??not worth it kan??

kawan tetap kawan..im sure they faham..adat berniaga mcm tu la..kita customer..ada hak tau..:)

wafa azman said...

kl pendapat sy, honestly u need to discuss with ur parents. bincang n tetapkan bajet harga betol2 sbb mule2 dh agree nk ambik caterer tu. after u n ur parents dh ade kate putus, jumpe dgn uncle caterer n bincang lg, ckp direct ur bajet n discuss sampai dapat win-win solution.

kl dh kenal, better bincang depan2 untuk elak salah faham. n spatutnye sbb dh kenal lame bende lg senang nk settle. ;D

aja-aja fighting!! ;D

wafa azman said...

kl pendapat sy, honestly u need to discuss with ur parents. bincang n tetapkan bajet harga betol2 sbb mule2 dh agree nk ambik caterer tu. after u n ur parents dh ade kate putus, jumpe dgn uncle caterer n bincang lg, ckp direct ur bajet n discuss sampai dapat win-win solution.

kl dh kenal, better bincang depan2 untuk elak salah faham. n spatutnye sbb dh kenal lame bende lg senang nk settle. ;D

aja-aja fighting!! ;D

ummphs.. said...

cik nadira : caterer tu still baru. in fact im their first customer yg dia cater kenduri kawen besar. :( family sy siap risau bole ke dia nak cater? tula.. rasenya pun tak worth it!

wafa azman : dh ckp ngan abah. bende mcm ni abah la kene bincang kan sbb ni kawan dia. but then dia ckp tak mau. mungkin dia segan kot. dia bg kat anak dia plak suh ckp. huhu.. anak dia pun serba salah. :(

cheche said...

tukar um.. ambil angsana katering je.. hehe

honey bedazzled said...

hahah sama kes ngan saya. i strongly told my dad in the end his caterer is mahal. his friend la. cari je last minute takde masalah