Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 6, 2010

berat.

arini nak cakap pasal : BERAT BADAN UMLIYANA yang semakin murah peningkatannya! :(


actually takdela saya tau adekah ia naik ke tak. sbb weight scale adelah alat yang paling sy benci dan tak suka ia wujud! hahah.. sebab bile tengok berat badan tu sy psycho sendiri. :( anyway - sejak balik JB 2 minggu and week before that spent one whole week kat tganu - sesi diet dan sesi kuruskan badan di gym telah tunggang terbalik. sy nak pegi gym kat ofis ni tapi gym sy tutup. sebab MAHA. then psl makan - each time sy stress dan risau - bestfriend sy adalah makanan. huh! um..um.. dan dalam tempoh 2 hari berturut2 sy makan cupcakes. ye..ye.. sy tau bapa byk kalori dalam tu. kakak sy dh bebel dh. :(
rasenya sy ni tak mcm orang yang nak kawen langsung! org yang nak kawen sgt jaga badan dan sgt jaga muka.. takut ade jerawat tumbuh ms majlis. saya? huh... sy tak sempat nak fikirkan tentang berat ape tah lagi psl jerawat! um..um..
i wish there's someone said - that's ok.. you gain some weight.even for your wedding. its ok. i think.. if you look skinny on your wedding day - you'll look ugly. that's ok.. cik mila will love you although your face look like tong! or.. someone will said - you not that fat. you're ok. you look just nice. just nice to fit into your wedding dress. don't worry. you only hallucinating. dem! how i wish.. 
hakikatnya. sy perlu kembali kepada rejim diet saya. jangan makan nasi. makan sayur je. atau meehon sup atau meehon tomyam. atau pape yang tak kumpul lemak kat badan kamu tu. nampaknya ais krim kat dalam fridge yang br beli sabtu lepas - kene buat bodo jekla eh?? huhu.. mane bole.. takpe2. sy makan ais krim je satu hari. jgn makan pape dah. ok kan? lagi 54 hari. boleh ke umliyana? 
yakin boleh! rakan muda! (takde kene mengena ye.. :P)


p/s : selamat maal hijrah. mulakan tahun baru dengan kisah baru. :) 
         saya dh boleh shooping brg rumah! yeyeh! :)






3 comments:

honey bedazzled said...

i was worried about my weight as well for my wedding day. but then i realie why must i care, its my wedding day, we dont need to imprest others, but just imprest yourself and ur future hubby. be happy and enjoy every single part of it! i did. i tak kisah pun pelamin senget ke , kek senget ke, relax tau.
and because usually bride yang ada blog and suka DIY ni, bila time wedding day weight akan turun sendirinya sebab sibuk sangat.so enjoy!

Eny Yusof said...

Beb,

Diet diet gak tapi jgn sampai sakit. Nanti kawin kau sakit dah tak enjoy. Actually kau boleh makan apa saje but moderately. Aku suka makan. Nak nak benda manis. So to cover for that, aku minum plain water aje. Alhamdulillah berat aku drop from 58 to 48 now. Aku makan je McD, Burger King, cakes, ice cream sume tu. Nasi lagi laaa....

Nak senang kau buat pilihan, kau nak makan ke minum. Kalau nak makan banyak then minum plain water. Kalau kau nak minum manis-manis, then makan sikit-sikit. Tu je rahsia aku kuruskan badan. Tak de special diet atau pil ni. Harap dapat membantu dalam tempoh yang tak panjang dah ni.

ummphs.. said...

honey : thank u honey! :)
eny : aku br start minum plain water. actually aku bukanla big fan of plain water. :P tapi skang sedang mencuba. :)