Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 15, 2010

t.u.d.u.n.g.

ari sabtu jalan2 cari pasal dengan cik min. hihi.. cari psl dengan wallet sendirila. pegi jakel sebab kain yang sy belikan untuk umi sy tak cukup. maybe sebab lerang dia kecik.(betul ke eja ni?). and seperti biasala.. kitaorg kalau pegi shah alam.. mesti nak merayap kat tempat2 lain dulu. pegi plaza masalam. uish2.. tempat tu dh kemas sket. dah nampak exclusive. yela..siap ade krispy kreme tuuu.
nway - lepas jalan2 kat shah alam terus pegi JAKEL. carik kain untuk umiku. dan mcm biasala.. bile dh pegi JAKEL tu..memangla tak leh handle godaan kain2 yang cantek. seriously beb kain2 dia cantek. cik min smpai shopping rm200 kat situ. tapi at least rm200 dapat 3 pasang. cik um? huh! sepasang jekkk!nway, dalam jalan2 tu sy carik sekali tudung untuk nikah. sy tak penah citer kan kat sini betapa horrornya tudung sy masa tunang? huhu.. tahap nak nanges eh sebab try2 pkai tudung tak boleh nak straight. mmg siot gile tudung tu. sy beli kat Butik G... .(kang ade kene saman plak ni!). sy tak suka pkai tudung yang mcm tudung Ariani tu sbb sy rase muka sy tembam.. bile sy pkai nampak mcm sy gemoookkkk gilerrr... so belila tudung ala2 tudung kain jojet tapi bukan. tapi tudung itu sangat lemmmbikkk.. terus serik! mak andam sy mase tunang tu siap pesan suh cari tudung ariani bile nikah atau beli kat vispera untuk mcm2 pilihan. tapi before vispera sy kene try dulu beli satu tudung ala2 tudung ariani nak membuktikan sy selesa pkai tudung itu.
dan seperti biasala.. JAKEL kat shah alam itu dikelilingi oleh butik2 tudung. sy singgah ariani - takde. tudung yang sy pkai semua nampak sy gemuk tembam dan sebagainya. singgah kat butik ade nama - alya sarah tu pun takde. kat hajra - langsung takde. last2 nampak butik nama belle something.. tak hingat. hah.. kat sini sy dapat tudung yang  elok jek bile dipakai. hihi.. sy suka. dan kedai ini mengambil tempahan. sy ade berkenan satu tudung nikah yang ade sorang pengantin ni pkai. jap sy attach gambar dia. tp sy lupe sape dia. sesape tau sila bgtau ye. supaya sy boleh credit kepada tuan empunya diri. so.. sy plan nak tempah mcm tudung ni. :) tudung dan veil.




cantek kan dia? sy nak buat tudung mcm dia. nampak kemas dan cantek. cet! agaknye kalau sy yang pkai tembam jek pun.. :P. lupe plak.. duk cari tudung nikah ni.. tudung untuk resepsi pun kene carik gak. bertandang untuk belah cik mila pun kene carik gak. muka sy yang tembam ni menyukarkan sy untuk mencari tudung yang sesuai. yang sesuai cume pkai bawal jek. kang pakai bawal kang.. nampak simple sgt plak... hmm.. xpe2. itu bisa di fikirkan. 
tadi melawat blog cik belle - dia suggest tgk kat myhannah. hmm.. bile dibelek2 myhannah ni mcm ok. sy rase balik dr outstation ni - sy nak pegi survey kat myhannah la. dia ade butik kat seksyen 13, shah alam. nanti sy tulis review kedai ni. tp kalau tgk kat blog dia mcm ok jek.. :)


hmmm... lagi bape ari jek ni... :(


p/s : credit pics to http://nadeeyayoe-journey.blogspot.com (thanks cik lala!)

5 comments:

Lala said...

kat sini dear..
http://nadeeyayoe-journey.blogspot.com/

iedayah said...

sempat lg ni dear..=)

ummphs.. said...

lala : thank u!
iedayah : huhu.. buat tudung tu mmg sempat. tp sendiri gelabah. hehehe..

Cik Belle said...

babe, try la myhannah. erm, i pernah pergi dulu, but sorry to say, i tak suka cara dia layan.. buat macam kite ni takde duit jek. haish. tapi, dont worry, maybe i je terkena macam tu. ehehe. good luck ok! =)

ummphs.. said...

thanks cik belle! :)