Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, November 6, 2010

some.news.

yeps. some bad news. some very good news.
ok. let start with good  ones.

1. saya dpt kuarters! yeyeh! at least problem tentang mane nak duduk lepas ni - dah settle kan? so..if (i.allah) disember sy dh start check in :- boleyla sy start beli barang umah. and februari bile check in as husband and wife - complete homey! :)
2.  kad kawen sy dah settle! yeyeh aritu - dah repair sket2 so.. dia ckp skang dh start printing. :) maybe akan dpt kad awal sket dr jangkaan. takpela.. in case anything happen - sempatla main tampal2 kat kad tu kan? :)
3. kain yang sy beli  untuk family sy : they love it!! :) 
4. sy rase sy dh boley finalized wedding favors. kawan2 - sy takde asingkan favors utk VIP and utk tetamu yang bukan VIP. tak nakla ade double standard. :P cet! sebenarnya ni pengajaran dr wedding dids - where semua org dapat yang sama. so.. senang nak pastikan ia mencukupi. :P

bad news. only one tapi sy mendevastated kan sy.:(
1. mila dh finalised bridal dia. nape sy ckp bad news? sbb sy ade review tak best psl bridal ni. tapi - cik mila sy jenis yang sgt focus. dia refuse nak survey other places - so.. dia mcm dh stick to that one. even though muncung panjang sy dh kuar.. :( . 
bridal ni - ade baju dramatic purple. as what we want.  so far dia je ade baju yang kami suka. actually - mmgla dia je ade. sbb dia je bridal yang kami pegi tgk. :( so.. tadi pegi kedai ni. dengan harapan nak finalised. dulu dia ada bagi satu quotation - tapi quotation tu terhilang. (ini..satu kebiasaan untuk umliyana!) so..bile kami datang.. pelamin yang kami suka, dh takde. dia tulis SOLD. ok. fine. so.. bile discuss baju tu kene tambah rm500 from harga pakej. ok.. yang itu sy dh expect sbb baju tu mcm kind of new. soo ok. then dia charge transportation cost. even though pada sy tak payah kenekan pun takpe sbb jarak kedai tu ngan umah cik mila.. dekat je. tapi its ok. sy faham. but bile sy mintak tukar kerusi pelamin tu kepada sesuatu yang ada tempat sandar (bukan high back chair tu pun!).. dia suh add rm150. beb.. tukar kerusi jekla! mase tu sy dh ala2 mcm nak melenting tapi COOL lagi. ok.. maybe sy yang ketinggalan zaman. maybe mmg semua butik buat mcm tu. and last one yang buat sy terus HILANG MOOD  - kaler pelamin. sy tanya boleh tak kaler kain ngan bunga yang gantung2 kat pelamin tu tukar kaler purple since itu adalah tema kami  kan? dia ckp tu kene tengokla kak. kalau kitaorg ade kaler tu .. kalau tak, cume ade pilihan putih ngan pink jek. WTH! takkanla aku nak tentukan tema dengan tanya dulu kat kau - kaler apa yang ko boleh provide?? adekah saya sgt ketinggalan zaman smpai bende tu mmg trend dan sy tak tau??someone explain to me! mase tu mood dh mmg ZERO - sy biarkan cik mila deal ngan adik kedai tu.. sy buat bodo jek. dan tengok2 baju lain. and nak tambah lagi : kalau pelamin dia tu byk pilihan takdela sy bebel panjang kan. pelamin rumah dia takdela byk sgt pilihan. then at least adjustla kaler tu sket! seriously sy betul2 marah tau!
sy serba salah sbb cik mila mls nak carik lagi tapi SAYA BETUL2 TAK SUKA BRIDAL TU. and adik kedai tu - marketing skill hancus ok! tak promo pape - biarkan kitaorg je belek2. tanya harga semua tak tau.. takdela. mcm bridal kat JB - suggest jugak pelamin apa yang cantek. cakap ade baju baru. promo sket.. atau erti kata PR tu bagusla. tapi budak ni - huh!! dan ia jadi bad news bile sy kene jugak pilih bridal ni sbb cik mila tak mo pertimbangkan yang lain. atau survey lain. huhu.. how can i be ok with that? bridal yang xnak ikut tema sy! mengong. mengong. mengong. 
butik awak terkenal tau. PR kene la bagus and pandaila nak jaga customer. basic beb untuk provide colour as what customer request! bukannya sekali awk nak guna kain purple tu pun. lepas2 ni kompem ade customer nak kan.. itu pun mau ajar kah??

ok. itu sahaja some news yang sy ada. sy cube jadi positif arini. 3 berita compare dengan 1 berita buruk. but stilll.... im not happy. :( 



No comments: