Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 16, 2010

borang.nikah.

dalam ke-excited-an menyusun preparations untuk kawen - saya, cik umliyana baru terkial2 nak dapatkan borang nikah di Jabatan Agama Islam Johor. dan dia juga terkial2 mendapatkan appointment untuk buat HIV test. 
dan ini bukan saya saja. cik mila juga begitu. actually sebenarnya kami takde la lewat kan..? kalau betul2 boley settlekan rasenya 2 minggu jek dah bole buat. huhu.. sebenarnya mcm2 abah sy ni. dia ckp kalau nak amek borang nikah kene bwk ic pasangan dan saya. aik.. beli borang je bah! tapi tak taula... bile cek ngan kwan2 dorang kate tak payah. datang.. beli borang..lengkapkan. then suh laki2 lengkapkan borang dia. dan submit borang lelaki + borang anda yang telah lengkap ke pejabat agama + borang HIV test (yg lulus punya) + dokumen berkaitan ke pejabat agama islam johor untuk diinterview sebelum dapat kelulusan. hah.. sebelum itu, kene bagi pengesahan ketua kampung yang bakal pengantin pompuan anak dara. kan?? lagi? ade pape tak sy tertinggal? 
sy jadi gelabah sbb sy tak start pape. plus abah sy janji nak tolong amekkan borang dan settle kan psl pengesahan ketua kampung tu.. tapi dia busy sgt..dan last2 dia suh sy handle sendiri. huhuhuhu...
kamis amek borang..kamis amek borang..kamis amek borang...


p/s : bc dia terima nikahnya - terus insaf! ade ke kad dh tempah tp guestlist br buat?? sudahnya br senarai utk org office jek dah separuh kad.mcm mane??huhuhu...


2 comments:

anaztasias aira said...

masih ada masa lagi dear..cuba nanti tgk kat website JAIJ kot2 ada listed dokumen2 tu =). saya pun tak wat apa2 lg. =)

ummphs.. said...

aira : web jaij ni tak membantula. :(