Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, October 16, 2010

new.progress.

hey ladies!!
sy br pulang dari men-setel-kan few things about my wedding.hihi.. sukenya saya! akhirnya telah decide bridal saloon yang bakal menguruskan wedding sy di JB dan beberapa barang hantaran telah selamat dibeli. thanks kak sue owner bridal tu yang sudi melayan sy. :) 
cume sket jek barang hantaran tak setel lagi : telekung dan Quran, Jam tangan serta kemeja untuk cik mila saya. lain2 semua setel. kecuali makanan such as coklat dan kek la kot. mmg shopping sakanla kat SOGO. owh..ye..SOGO sale. actually - sy tak taula bile la  SOGO tu takde sale. tapi bagusla kan? ianya membantu gadis2 yang nak kawen dengan bajet ciput seperti saya. owh ye.. pn. didi sy berjaya beli set GUCCI GUILTY. i likeee! :) td belikan cik mila kasut dan set wallet - agak2 menangis gakla kuarkan kad kredit. huhu.. cik mila belikan sy perfume tu pun harganya dh lebih kurang sama dengan dua bende sy belikan dia ni. thank u cik mila!:) sebenarnya nak singgah  maju junction untuk cari custom made wedding shoes kat GAVY tapi terlupa. syok sgt shopping barang hantaran la tu. xpe! sy akan pegi lagi nanti.
then next mission adalah antar baju nikah untuk tailor. seperti di suggest a few bloggers - sy pegi ke medan mara. mak aii..medan mara tu mmg banyak dengan cik tailor ye. cik mila antar sekali baju nikahnya di situ. tapi sy.. tak jadi antar. last2 pegi jugak kedai anty kat wangsa maju. anty tu biasa jugak buat baju untuk nikah.kalau berfesyen pun dia layan tapi bile dia tengok kain tu - dia cakap dah cukup cantek untuk jadikan baju kurung moden. tak perlu berlebih2. :)  so.. sy agree la buat baju kurung moden. simple jek. nanti takdela awkward kalau nak pkai ke majlis kawen orang lain kan? :) 
selepas itu - sy ke wondermilk. celebrate besday cik mila betul2. huhu.. sy sgt suka wondermilk. decorations dia.. cupcakes dia.. semua marvelous. sgt sedap!! cik mila order beef & fries tu pun sgt sedap. :) lepas ni wondermilk ni akan jadi tempat dating kami! i likeeee! :)
sy belikan cik mila sy hadiah spesel. sy buat sendiri dan mintak company printing tolong printkan. sy buatkan dia PHOTOBOOK! FYI, cik mila sangat suka bergambar dan suka gambar. so.. sy tau dia pasti sukakan hadiah ni. murah dan sweet! :) and cik mila sy cant stop smiling! 
besday cupcakes untuk cik mila sy.. :)

nila birthday present nya.. :)

cumel tak? :)

i'm glad he loves it! 
balik rumah - tunjuk cik mila pelamin mini yang sy decide untuk nikah kami nanti. no worries kwn2.. pelamin mini tu FOC bridal sy bagi! :)tetibe baru perasan - photog yang saya sangat suke.. yang sy promise nak amek pre-wed dengan dia - in fact sy request dia jadi photog sy di JB - taufiq shariff - meninggal dunia pagi td sebab barah otak. even though sy cume kenal dia melalui email dan dia sgt peramah - tapi pemergian dia mmg kehilangan besar la dalam dunia photography mesia ni. :( rase sedey plak.. nway, alfatihah untuk arwah ok.  (sila tengok bloglist untuk tgk hasil keja dia)


p/s : cik qaseh : sy pegi medan mara nampak butik mas kasim tu. baju yang awk tgk tu still ade lagi.. ngak mau kah? :)


2 comments:

Qaseh Qidzizie said...

Butik Mass kassim dah kena reject awal2 :p coz:
1) hanya sesuai dgn org tinggi...
2) Mahal gileee!!!!

btw..sungguh comel photobook itewww...sangat2 cumell...

Mesti cik mila terharu kan dpt present tu... :)

ummphs.. said...

ms datang butik tu aritu - sy gelak2 jek ngan nama dia. tp baju dia cantek2 la. :)
time kasih. :) dia asik senyum jek sejak dpt hadiah tu. :P