Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, October 10, 2010

k.i.s.a.h.a.b.a.h.d.a.n.i.d.e.a.n.y.a.

hi ladies!
sy berada di johor ketika ini. telah selamat tibe jam 4.30 petang td tapi tak sempat nak jenguk bridal jendela impian sbb dia tutup kul 5. :( takpe..esok masih ada. smpai jek terus ikut cik mila check in hotel - suria city hotel yang kat sebelah bluewave (harga sgt ok!) dan balik ke teratak syed mohd nasir untuk sedia makan malam dan celeb besday adik bongsu ku. :) 
then - seperti biasa kene lepak di dataran untuk melantak steamboat yang sgt sedap di situ. sape rajin pegi JB atau anda org JB dan nak balik JB - sila la singgah di Gerai No.8 untuk makan steamboat sedap dan Gerai No.2 untuk tauhu bakar yang sgt marvellous! :) yummy!!
anyway - sy dah tunjuk kat mak sy beberapa pilihan wedding favors untuk bagi VIP dan tetamu . dan mak sy dh buat pilihan. dia siap cakap - tak pyh asing2 VIP ke tetamu yang tak VIP - bagi sama jek. pening nak pk banyak2. yes mem! i sangat setuju okeh! setel satu masalah... :) 
mengikut perancangan esok sy perlu kompemkan bridal dan catering. actually tak fair sgtla sy terus decide catering since hanya 1 je catering yang sy hubungi iaitu LC Catering. ini disebabkan cik umliyana ni tak tau apa lagi katering best yang ada kat JB ni. sesape tau sila share some info with me ok? thanks! pape pun.. pastikan bridal setel esok. kalau ikutkan hati nak wedding planner terus.. sebab nak senang pk. tapi kene tengok harga dulu dengan bridal kan. so far harga yang ditawarkan - melebihi bajet yang ditetapkan. :(
td mase balik dr dataran singgah dewan jubli intan jap. bukan ape.. ade org tengah siapkan dewan utk majlis kahwin esok. memula hanya sy yang turun dr kereta. cik mila dan adik sy standby dalam kereta in case sy kene halau.. cet! :P sy tengok kereta yang parking depan pintu ade sticker AZM Bridal and Canopy. sy dh expect AZM dah sbb arch dia jek berbentuk roda. hanya dia jek bridal yang ada provide arch dan pelamin dan meja beradab yang ada roda ok. 
bile masuk dewan jubli tu - peh! canteeek beb! bile tengok dia kemas2 dewan tu siap dengan meja makan, meja beradap dan meja yang untuk penyediaan makanan tu - sangat cantik dan kemas ok. and kebetulan ada abang AZM tu tengah dok salotape red carpet.. sy pun tanya la dia sket2. kalu leh amek gambar mmg sy dah bubuh kat sini dah. :( and bile tengok dia wat kerja baru sy rase mcm - sesuai kalau ade wedding planner yang wat semua. senang jek. arrange dr A smpai Z. kite pun takpyh pening2 pk - bile pelamin nak pasang, bile catering plak nak masuk untuk susun2. etc.. bile sorang wat semua job nampak lagi teratur dan efisyen dan ia juga memudahkan cik pengantin untuk tekan sorang jek kalau ade bende tak betul. takde la bridal salahkan catering, catering salahkan bridal etc...pendek kata esok sy nak pastikan bridal yang memberi harga munasabah dengan bajet dan beri makanan sedap. biasala.. bile kenduri ni mak2 kite mmg pentingkan kualiti makanan. kalau dewan lawa tapi makanan tak sedap.. tak guna jugak kan? :)
oppps... lupe nak bagitau. sy dah dpt baju pengantin. sy dh kompem ngan butik tu dan saya tak kan berpaling tadah. cewah! hati sy nak jugak yang baju pn sue ann tu tapi bile pk2 balik - 48kg umliyana? plus - kamu kene pkai inner utk pakai baju tu yang mana sy rase pkai inner akan mencacatkan sikit kecantikan baju tu.. sy pun.. nekad amek kat butik shah alam tu. :) sy try baju tu semalam sebaik sahaja sy tibe dr Ipoh - drive 20 minit dr putrajaya ke shah alam - sib baik baju tu muat untuk sy. kakak shana tu hanya perlu adjust sket jek. nway - kak shana tu sgt baik ok. kakak yang jenis peramah and sound direct jek.. suh sy maintain kurus. kurus ke kak? i rase dah gemukkkk ni... :(
min - jom startgi gym dan joging!!


p/s : tadi tetibe - abah ckp - dahla. wat je kenduri kat KL. mcm leceh je wat kenduri kat sini. nikah kat masjid tak bole.. bridal mahal.. buat kat KL - resepsi dan nikah. then wat kenduri doa selamat kat umah atau kat kampung. abah..abah.. nape la tak ckp awal2. manela anak awk nak cari dewan last minit mcm ni? mmgla dewan putrajaya tu banyak tapi .. sy pastilah januari ni dh cukup suntuk.. :( mase um tanya dulu - abah ckp wat kat JB senang sedara mara nak datang. ini.. dia ubah lagi keputusan.. uish2. itu belum cukup lagi dia suh wedding favors bagi pulut kuning dengan telur pindang.. huhu.. tak mau. umi pun tak mau... abah..abah.. ade jek idea last minute dia.. :(

No comments: