Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, October 19, 2010

k.a.s.u.t.

adeeeek manis ~ hihi. terus teringat bangla kat shell equine yang suka sgt berborak dengan sy setiap kali sy isi minyak kat situ. 
nway - kali ni nak ckp psl kasut. sy pening kepala sudah mau pk.. kasut bagaimanakah yang wajar sy pkai semasa sy sanding nanti? nikah tak perlu. sbb buat kat umah kan.. xpayah pkai kasut. mase tu selipar jepun budak ok sudahhhh ~ ngehngehngeh
sy plan nak sewa jek kat bridal sy tu nanti kan. and ms sy sewa baju kat wazira tu bolehla sy mintak dengan kasut sekali kan.. tapi tula. cik umliyana ni dia ingat kaki dia ala2 cumel mcm kaki didi atau yanti atau sesape yang seangkatan saiz dengannya. kaki awak tu cik um saiz - 8 atau 9. ahh.. badan saje kecik tapi kaki bapak gajah.
dan apabila ku survey di butik yang sy sewa baju tu - paling besar kasut dia ada - saiz 7. huhu.. tersepitla jari2 gajahku itu. and mase pegi kat butik JB dia siap cakap - besarnya kaki akak! alalalal.. dik nun..mmgla badan ku tak berapa besar tapi di sebahagian tempat ia membesar bagai johan. (jgn pk bukan2!). itu yang sy risau..
then sy jumpe iklan cet! bukan iklan tapi entry kat satu b2b ni psl dia tempah kasut di GAVY. custom made. dia siap beli brooch dan mintak shoemaker tu tolong letakkan kat kasut dia. i thot kalau kasut custom made ni kompemla mahal kan.. ala2 jimmy choo ka.. tapi rupanya rm100-150 jek. menarik2.. takdela.mahal sgt. ku pk dah 300-400 tau!
GAVY ni ade kat maju junction. tak silap kat area wedding ke bridal gallery kat Ground Floor Maju Junction. hihi.. nanti sy nak pg surveyla. tapi dlm ms sama - sy pun tengok gak kedai kasut biasa. kot2 ade ke.. kasut yang lebih murah. opps. kalau kat JB kan.. Fabiano Ricco and Summit atau Mixit tu ade jual kasut2 yang bole buat jadi kasut kawen. serius. harganya pun ok jek. 
anyway - below are some ideas i pick during my 'internet-survey'. heheh.. bole dijadikan panduan beb.




* pics by google image.
sy suka yang last pic tu. tapi sy takdela.. teringin sgt nak custom made shoes smpai nak hentak2 kaki kat cik mila sy. hahhaha... kalau dh takde pilihan kat JB nun... br sy berfikir2 mahu ke sini. sy rase wedding shoes ni kalau tertutup terus depan tu baru cantek idok gitu? yela.. kakiku yang ala2 saiz besau gile ini.. perlu disorokkan sedikit. :P
kalau tengok pages kat atas tu - byk lagi bende tertunggak tak buat2 lagi ni. huhu.. and shoes aren't my serious problem. :)


- wiken ni make over bilik stor - tolong cik min kemas before sy meninggalkan rumah. so cik mila.. bile kite nak cari bridal untuk belah awk ni?


3 comments:

thesweetlittlecat said...

sila pilih kasut yg tidak sakit n anda boleh thn sepanjang hari memakainya.. kalo nak beli pilih yg boleh pakai smula! :)

ElyaElmo said...

for me...wedding shoes cantik klo tutupp macam last pis tu...nampakkk formal sket :)

ummphs.. said...

kiera : tu yang aku suka yang last tu. rasenya penuh selamba aku pkai jek kat ofis kan.
elya : sy setujuk! :)