Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 6, 2010

b.r.i.d.a.l.

wiken ni - i.allah balik JB. kalau bole nak setelkan bridal ni.
daripada 6 bridal yang telah dikunjungi - sy mcm nak setel down ngan satu bridal ni.
so far dia price paaaaling ok dan sy tengok ade satu job dia buat - marvellous! :)
tapi bile ku tanya harga - huhu.. spt mahu menangis diriku ini.. :(
and my 2nd choice bridal ni - sy suka jugak. tapi ms kitaorg pegi kat bridal tu - dia suh amek one whole package dengan dia. since sy dah ade photog - sy ingat nak mintak la kuarkan photog dr item dalam pakej tu - dia ckp tak bole. sy kene add something else maybe goodies atau tambah makanan. aik.. mcm gitu pun ada ka..:( and pakej dia termasuk baju potong kek la, baju malam berinai la (which is i confirm tak nak) - tak bole jugak... nape semua bende tak bole ye? ni kalau sy nak amek baju sanding kat KL tak nak amek ngan dia jugak.. apela yang dia nak suh sy add lagi kan? :(
tp pape pun - sy kene decide cepat. at least wiken ni sy dah ade jawapan bridal mane satu untuk memuaskan hati cik mila sy.

ok. sy nak citer psl baju sanding plak. ingat tak baju nih? sy sangat suka baju ini.

bile sy nampak baju ni kat web sueann ni , sy terusla kontek designer dia. nak baju exactly mcm puan sue ini. huhu.. harganya spt ku mahu menangis jugak. so.. kensella niat di hati nak baju sanding sendiri.
tup2 puan sue - bercadang nak sewakan baju dia. huhu.. sangat suka!! sy pun terus email - offer diri untuk menyewa bajunya. memula dia reply lambat - which sy ingatkan dia have a doubt nak sewakan baju dia yang sgt cantik ini.. (rupanya dia kat dublin- masa sy email dia pun tak bgn tido lagi agaknya).. then dia bagi sewa. which is much more affordable. cume.. bile puan sue cakap masa dia pkai ni berat dia 48 kg tu jek br buat sy insaf. hang ingat hang kurus ke umliyana?? 48 kg tu berat  hang ms merana kat DPA dulu tau!! nak dptkan balik berat tu kene masuk INTAN semula tau! huhu.. berat sy skang 57 kg! bayangkan nak turunkan almost 10kg which i target to be by end of october! lepas tu sy nak maintain jek.. 48 kg. smpai kawen... biar betol umliyana.. biarpun berat nak ckp (cewh!) kamu kene ade plan B umliyana. kalau buatnya baju tu mmg kamu tak muat smpai januari.. kamu nak wat mcm mane..? tengok gambar puan sue tu pun tau.. shape kamu dh out ngan baju tu! huhu...
so.. plan B sy adalah butik di shah alam which is harga dia jauh lg mahal dr apa yang puan sue agreed nak bagi sewa.. bukan rezeki kamu umliyana! :(

anyways -sebelum itu - sila la pegi ke goldheart ye untuk bakal2 pengantin. kat sana ade
50percent discount untuk beli wedding bands. sy nak ke situ esok hari. cik mila sy ade berkenan ngan satu cincin ni - hopefully esok cincin tu termasuk dalam golongan 50percent tu. kalau tak wat penat jek.. sy kensel outstation sy esok dan terpaksa ke penang ari kamis. (bile kensel pegi penang lebih awal menyebabkan sy tak dpt beli dvd haram sy.. huhu..)
cik min siap perli sy - takkan nak wat swot analysis kot nak pertimbangkan cari cincin lagi penting atau dvd haram tu lagi penting.. ye..ye.. sy tau! :( - its not about dvd haram tu je.. kuew teow yang sedaaap tu jugak.. nasi kandar pelita itu jugakk.. and gelang2 yang byk di market batu feringgi itu...
ok. nak kene tido. sok keje. td cuti.sakit perut. esok jangan sakit perut lagi ye umliyana.. tapi kalau ari2 sakit perit dapatla sy berat 48kg tu kan? :)

5 comments:

swit@kon said...

sila sakit perut dan buat hidup kau merana umliyana.
pastu nanti sakit.

kau nak jadi cam dulu ke?
eh budak ni. meh aku cubit2 mahu?

Eny Yusof said...

Um,

Don't loose weight drastically. 10kg within a month. Bahaya tu. Boleh effect ur kidney. Nak kurus tp sakit ke nak sihat? Do it slowly la. Tapi kau kurus je aku tengok. Aku yag 49kg ni pun nampak lebih besar dari kau yg 57kg tu. Hehehe...

didi said...

saiz baju tidak diuukur mengikut berat.

harap maklum.

ummphs.. said...

huhu... do it slowly ye.. ade ms 3 bulan je ni nak kuruskan diri. :( chaiyok2 umliyana!
dids saiz baju mmgla tidak diukur dengan berat. tp shape utk berat 48kg dan shape utk berat 57kg - do make change. :)

Miss Maira said...

hi umliyana! =)

i pon dulu mmg admire giler dgn baju sueann tuh..

i jumpa designer tu and he charge me 1k tapi kain sedirila..tapi xjadi pon amik dia.. hehe

if u dont mind sue quot u brape yer? bcoz im thinking to rent my baju jugak.. awin_91@yahoo.com