Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, October 14, 2010

b.a.j.u.n.i.k.a.h.

hey ladies! :)
sy ingin bertanyakan satu soklan bijak - bile kah waktu sesuai sy perlu start menempah baju nikah? ooo.. jangan risau. kain nikah sy sangat simple. takdela bidding perlu ditambah ke ape. mcm baju tunang sy jek. sy still takde idea nak buat fesyen ape.. nak buat baju kurung moden je ke atau sy mcm nak kebaya ka.. sy nak baju sy cantik.. tapi sy nak jugak dia simple and sy boleh pkai lagi tanpa rase sy berada di majlis yang salah.. :P
nanti jap sy try upload gambar kain jap. 


so.. ade cadangan tak? sy still xtau nak antar kain kat mane. nak je antar kat anty yang selalu buat baju sy tu. actually sy sgt puas hati kalau dia buat baju sy. tapi baju nikah.. huhu.. takutnya nak merisikokannya. :( sbb tak penah dia buat baju sy yang meriah mcm ni..
leh bagi idea design ape baju nikahku nanti?

9 comments:

thesweetlittlecat said...

ko try rose mz kt kajang, xpun kt ampang point byk butik..

anaztasias einz said...

sweet la kain tu ! =)

Murni said...

hi.. salam perkenalan.. im murni.. used to read your block.. hehe..baju kurung is nice.. macam i dulu buat baju nikah like dress + lace kat luar and ade ribbon kat pingang.. end up pakai masa majlis nikah saje..

ummphs.. said...

kiera : kat hentian bas kajang tu eh?
nora : hihi..time kasih. :)
murni : hype! - plan asal mmg nak buat baju kurung moden saje. tp tak reti nak peragakan tudung.. kalau bubuh leher mcm cheong sam tu ok kah? :)

idayu said...

salam.

cuba try Medan Mara - Pasar Rakyat (tingkat 1 kalo tak silap). sana banyak tailor with respective workstations.. boleh go around ask them how much, dorg tak kisah..

they specialize in sewing baju pengantin..

workmanship dlm 120 - 280 utk baju kurung moden. fesyen lain tatau laa :)

ummphs.. said...

idayu : thanks! :)

didi said...

Ya ampun!!!!
Kain tu kau dah beli bulan Mei dan dah masuk bulan Oktober kau belum hantar lagi????

Siap xde idea lagi?

I'm speechless.

ummphs.. said...

hihi..didi. sy lupe.. ttg baju itu. :)
esok i pegi antar ye. :P

ElyaElmo said...

kain tu tak simple sgt...cantikkkk!!!
dekattt pertama kompleks pun ade bnyk tailor disana :)
klo nk, try hantar ke chinese tailor....mereke sgt teliti ..upah maybe agak mahal jugak laa...100-200