Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 14, 2010

l.a.s.t.r.a.y.a.

dalam keterujaan menyambut aidilfitri - mcm tak sedar tahun ni last beraya sebagai cik umliyana. tahun depan - i.allah- puan umliyana. :) 
dalam family sy ade jadual. jadual sape raya kat umah each time first raya. mcm tahun ni : munaz + najiha. then tahun lepas : najmi + fathi. tapi fathi tak stay kat umah sbb rumah dia dekat je ngan umah parents sy. terpaksa buat giliran mcm ni sbb nak memastikan ade orang yang available untuk tolong kemas dan cuci rumah. anggota wajib : umliyana + wafi. kami adelah cleaner wajib. :( tiap2 tahun kene balik raya at least 2-3 hari before raya sbb nak kemas rumah, shopping pape yang patut. :)
so tahun depan jadi persoalan : raya di manakah umliyana? kalau ikut jadual : um kene beraya di JB. bukan ape - fathi + najmi ade family yang agak besar (anak ramai yang masih kecik). mane lah sempat dorang nak kemas umah smbil jaga anak kan. lagipun abang2 sy selalu balik pun sehari before raya. sbb susah dpt cuti.  sy kene bergilir dengan kakak sy munaz - sbb dia je yang takde anak lagi. so.. laki bini boleh tolong kemas umah. :P 
tapi xtaula cik mila setuju ke tak. dia anak sulung. maybe - first time family dia nak beraya bersama menantu (cewah!). so maybe arrangement nya ade sket lari. hehe.. berdebar sebenarnya. ingat lagi mase kakak sy munaz first time beraya umah mertua - kol umi nangis sbb first time raya tak bersama umi. hahaha.. (gelak um.. gelak. nanti ko lagi teruk agaknye.. :P )
tapi dalam debaran - kompemla looking forward for aidilfitri next year. new experience. new life. new people. 


p/s : terlalu lewat untuk ucapkan SALAM AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN. :) 

2 comments:

papan said...

tipu.. tipu..

saje buat cter sedih nih sbb next year nak raya kat JB

ummphs.. said...

haha - betulla..
i tak kisah raya mana2 pun. cewah! ayat kerek. :P