Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 26, 2010

k.i.s.a.h.k.a.i.n.d.a.n.s.o.g.o.

arini sy half day. sbb nak menyelesaikan satu kisah kelakar. pada sy kelakarla.. mungkin pd orang lain - geram. :P
dr zaman universiti - sy suke antar kain untuk buat kebaya @ kurung moden ke satu aunty kat wangsa maju ni. dia tailor yang sgt baik dan peramah. sbb sy dah terlalu biasa ngan dia sy mmg tak tukar tailorla kecuali ms sy tunang. terpaksa tukar tailor sbb aunty sgt busy. 
kisahnye sy antar 3 helai kain masa bulan februari. aunty tanya bile mau siap - dengan rela hati 'tak kisahla aunty.. bebile pun ok. i tak rushing'. aunty tu pun buat 1 je dulu daripada 3 baju sbb simple.. takde lining semua. 
then bulan april ke mei kol anty tanya baki baju tu kan. biasanya anty tu siapkan je..sbb dah almost 2 - 3 bulan kan. tapi kelakar sbb anty kata kain dia tak jumpe. dia suh dtg kedai carikan kain tu balik. dah jumpe... dia ckp nanti dia siapkan. ok fine.
last week - ingat nak kutipla baju tu. kol lagi - dia ckp dia tak ingat which one tapi dia akan cari dulu then dia kol balik. after 3 days dia baru kol balik ckp dia br jumpe 1 helai. itu pun belum siap lagi ye. dia tanya 'lu mau buat fesyen apa?' sy pun jawabla.. 'anty - baju tu dah berbulan. sy tak ingat pun nak buat fesyen apa' hahah.. last2 dia suh dtg arini dia akan kompemkan fesyen, ukur semula dan siapkan baju before raya. lawakla anty tailor ni. sib baikla.. aku suka kau... uish..uish..uish.. 




then after that sy pun pegila sogo. nak berbuka puasa sekali dengan cik mila sy. smbil tu kami shopping di Sogo. saje nak cari barang untuk hantaran. sy ingatkan lepasla sy nak belikan dia jeans levis atau kasut atau wallet set. but then - my boyfriend a.k.a. fiancee a.k.a. future husband dapat penyakit mcm sy. cerewet.. so.. dia tak nak beli pape. suka hatila.. anyway, brg hantaran dia paling mahal pun.. (sy je ke rase atau semua org pun setuju yang belikan barang lelaki ni sangat mahal drpd pompuan) - sy dah ckp, next time dia suh sy beli kan masa tengah mahal - you pay for it mister! 
untuk saya? sy beli sepasang kasut hitam untuk dibawak ke opis and definitely bukan untuk hantaran - dan satu set make up Maybelline. maybelline je dikk.. nak suh dia belikan bobbi brown ka.. MAC ka.. takkan dpt ok. Maybelline yang almost rm200 pun muka dia dh berubah ok. i have to pay back some of it sbb before this ckp make up just rm150 je... itula balasannye bile anda tak menepati bajet dia ye umliyana. cik mila sy bukan kedekut tapi dia fikir tu je cara nak bagi sy berdisiplin bile bershopping. dia tau sy sangat boros.. :( 
tp sy suka sy dpt maybelline sy. FYI, sy bukanla jenis bermake up. sy pakai simple je ke ofis - bak kate cukup syarat tak nak bagi muka pucat. so make up maybelline pun okai. :) kalau Bobbi Brown ke MAC ke sayang plak nak guna. hihihi..


okla. tula kisah sy dengan kain dan Sogo. bestnya sok dah jumaat.. :) sangat suka!




4 comments:

Anonymous said...

um tempah baju dgn aunty LC keh?

ummphs.. said...

aunty LC?
nama dia LC kah? :)
pape pun - bukan. aunty tu nama khime kot. kat wisma rampai.

Anonymous said...

cik kak, satu cincin punya pricing dah boleh cover semua barang hantaran. tu tak kira lagi duit hantaran. hehe

ummphs.. said...

tak pun...
cik mila dh potong duit cincin sy semua! :(
skang ni - brg hantaran dia lagi mahal. :(