Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, August 15, 2010

huhuhuhu...

pernah tak rase situasi mcm ni - nak sangat something tu tapi .. mmg tak boleh smpai rase mcm nak meraung?!
hmm.. ni semua gara-gara tengok website wedding vendors. huhu... sangat cantik. sangat jeles kepada pengantin yang mampu buat - huhuhu.. anda tak bole. bukan sbb tak cukup duit je tapi ade isu lain mcm cth : family tak suke arrangement mcm tu, cik mila tak mau etc la..
ye.. ye wedding ni bukan psl anda je ye cik umliyana. plus - lin pun dah pesan - wedding ni just one day event. ye otak sy proses dengan cemerlang statement tu tapi hati saya .... sedey!! (dramatikla ko um!)

anyway - tadi sy tak sempat pegi 4 butik pun. sbb ade something came up wit my sis - then i have to settle it for her. sy cume sempat pegi 2 butik jek. ni sy nak buat review sket.

1. Rumah kebaya.
- sy suka butik ni.Sitti Nur - owner dan designernya orang indonesia. sangat baik. sopan dan peramah. dia melayan jek saya yang suka cot cet cot cet nih. :) baju dia? huhu.. sangat cantik. dia hanya sediakan kebaya saja ye. nama pun rumah kebaya. mcm2 kaler ade.. dan cantik2. sy aim kaler putih tapi bile mila tengok dia ckp- tak mau. dia kata tak nampak bidding tu semua kalau amek gambar.. huhu.. sy tahula.. and sy ade berkenan dengan satu ni. sy nampak je sy terus suka. siap ade bunga2 pink sket. kaler putih but bidding dia lebih kepada purple pinkish mcm tu. sy sempatla fitting baju tu. sitti ckp kalau sy tak fitting nt malam termimpi2. hahaha.. :P mila ckp cantik. sy pun rase cantik. tapi - kesian nye kat sy - baju tu muat2 je untuk sy. xpayah fitting dah. tapi umliyana - awk tak leh gemuk. tak leh naik badan walau seinci pun sbb kompem pas ni baju tu tak muat! hahaha.. tang kain tu tak payah ckpla. muat2 je. rasenya kalau duduk boleh koyak tau. tapi kain tu sitti kata boleh besarkan sket. tapi untuk besarkan baju tak boleh ye. ingat ye cik um. Rumah kebaya ni ade promo smpai esok. kalau sy jadi amek baju tu - disc. 30% (betulkan kalau sy salah) - so ianya lagi murah dr budget dan expectation sy. disebabkan promo tu tamat 15 Ogos - sy kene bagitahu sitti utk kompem booking by 15th August. kalau tak harganya mahal sketla. :( tu yang sy pening sbb dia first butik sy pergi.. sy tak survey butik lain lagi. :(  - mila fitting gak baju lelaki tu - peh! nampak ganteng! hahaha. mila terus jatuh cinta dengan baju tu ok.

2. Udaimatunnur
- first skali - sy cakap customer service dia mcm rumah kebaya. tip top. peramah. baik dan sangat sabar. Kak zety. baju dia - semua cantik2. serious. tak tipu. mmg - rambang mata. sy ade berkenan dengan kaler putih tapi mila keep on comparing dengan kat Rumah kebaya. harga dia ok. but slightly higher than Rumah Kebaya and my expectation. tapi - baju memang cantik ok. mila dah berkenan dengan satu kaler dramatik purple. ahh.. bukan 1 tau. tapi dua yang sy dan dia berkenan. buat kami rambang mata lagi. tapi kaler yang sy nak takde. ade satu kaler mcm mase sy tunang.. cume rase rugi sket sbb dia takde ekor kat baju tu. ape eh orang panggil? ala.. baju tu kire tak de leret2 la.. but very very elegant!
bayangkan - baru pegi 2 butik. dah rambang mata! huhu! tak senonoh kan?

anyway - mase pg rumah kebaya - sitti buat promo juga yang boleh pakej ngan photography dari ahmad fairus. ahmad fairus tu husband Sitti. senang kan keje? husband and wife. gambar dia amek cantik. yang tak caya tu siap ade mcm briefcase tau - isi 3 album kawen. briefcase yang sgt2 elegant. :) dr apa yang sy bace dr bloggers b2b - ahmad fairus is one of well known photographer kat mesia. sy tgh tunggu quotation untuk photography dr sitti.
so far - sy ade fad manaf ( i love him), the photolicious (repo dia bagus. br kuar newspaper aritu), ahmad fairus, daniel haikal - tapi semuanya bergantung pada bajet. sebenarnya all of them quote price lebih kurang je but pakej yang offered tu lain sketla. ade free outdoor free pre-wed etc.. bykla.pokoknya kene pandai pilih.  ade satu photog ni - gambar dia sangat cantik - kudegraphy . kalau rajin boleh tengok.. kompem best. tp sy takut nak tanya harga. takuttt - huhu.. meraung sbb tak mampu! uwaaa!! HAHA ~ (yela.. dia wat job dengan lyndarahim ok? what do u expect? huhuhu)
 sebenarnya - first choice sy adelah taufiqshariff. tapi dia tak amek job kat jb - especially kalau dia tahu weds sy ari ahad - sbb dia bkn full time photog - (which is sy sgt sedey). so.. sy tak dpt nak shortlisted kan dia. :(
tgk tu um dh tuko topik.
anyway - sok akan ku pegi rinssuzana. last kopek. sbb sok juga sy kene decide! :)

p/s :mila tak bagik lagi tarikh belah dia!! marahnye saya!! pastu ade hati ckp nak settles dengan udaimatunnur. tarikhnya takde - mane la boleh nak kompem bridal! huh!




2 comments:

thesweetlittlecat said...

dulu photographer aku pun bg briefcasa n 3 albums plus 2 wallframed pics... aku nyer dlm rm3k+.. nk cube? die ada kt johor gak- www.epiloguecreations.com/

ummphs.. said...

HAHAHA - nampak sgt aku ketinggalan kiera!
ms aku ngan mila tgk briefcase tu dahla mcm jakun. hahaha..