Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, August 7, 2010

b.r.i.d.a.l.

okla. hal dewan saya beranggapan telah selesai. ini kerana - sy kompem amek dewan jubli intan dan bertarikh 30hb. untuk kawan2 yang rasenya mcm susah nak datang ari ahad - saya faham. saya tak leh nak buat ape dah. saya redha je ni. ahad pun ahadla. kite bukan selalu dapat apa yang kite nak kan? :) sebenarnya saat2 mcm ni la - berfikiran positif je jawapan yang ada. so.. tak kisahla pape pun - buat yang terbaik dengan apa yang kita boleh dpt. lagipun dh usaha mcm2 dah.. even before buat payment tu sempatla pegi ke Kompleks Tan Sri Mohamed Rahmat kat area Angsana. dewan itu best ok. mcm dewan serbaguna tapi sangat kemas. tak besar sgt.. mcm okla. cuma bajet lari sgt2 untuk dapatkan dewan tu. so.. settles with what you got jekla.. :)
ok.. sementara saya mencari dewan - saya survey la bridal yang ade kat JB ni. actually kawan saya suggest dua bridal - satu kat area JAKEL which is bile dicari takde pun. (kwn aku buat ajaran sesat - hahaha) then lagi satu yang mmg glamer kat JB ni AZ Saloon. kalau tgk baju dia mmg jatuh cinta la.. cantikkkk.. pelamin pun okla kot. (tp sy tahu pelamin yg dia tunjuk tu akan bakal dikutuk oleh pn.didi - ahaks!) harga dia - hmm.. sebab dia tawarkan service as wedding planner - they arrange everything (baju smpaila makan) so mcm price tu ok. tapi sy tahu satula - pape pun anda boleh dapat yang murah di KL lagi ok. maybe sbb KL very competitive - so you can get best price at KL.
another bridal saloon - Exclusive di Angsana. baju dia ok.. cuma pelamin dia je kot - kurang sket. tapi marketing exec dia sangat baik dan sangat peramah. sy suka. :) harga? starting price RM4000++ dimana anda dapat 2 baju - sanding dan potong kek, hiasan dewan, meja makan pengantin, meja VIP etc.. pada saya agak reasonable la.. price yang dioffer dengan service yang dia bagi. butik ni ok since ms kakak dan abg sy kawen pun gune bridal yang sama. owner dia sangat baik tau cakap sopan je.. sy suka jugak.
anyway - terlalu awal nak buat keputusan pasal bridal ni. sy masih lagi mahu survey di tempat-tempat lain jugak. ade Delima Bridal, Adie Boutique, D'Pesona, Jendela mempelai (tak ingat nama dia) azm bridal, banyak lagi..
anyway - akhirnya sok betul2 balik putrajaya. mila dh bising. dr sehari ke sehari janji nak balik - tapi duk lagi kat JB. harapan agar problem dewan ni je saya jumpe sepanjang sy prepare for this. saya plan nak cari baju kat KL. ade a few boutiques - i have in mind. tinggal nak buat Bridal Hunting ngan mila je lagi ni..
okla. nak tidola.. penat merayap petang tadi pun xabis lagi.
daaaa...





3 comments:

Qaseh Qidzizie said...

Hi Liyana,

salam perkenalan...

kalo tak keberatan, berape harga sewa dewan jubli intan tu? dengar kate kalo ade kenalan kat situ bleh dapat harga murah..

TQ

ummphs.. said...

hi. :)
tgh survey jugak eh?
dewan jubli tu okla price dia.
rm1000 for whole day.
rm1000 wang amanah - kire dpt balik after majlis.
meja : rm3 sebijik
kerusi : rm0.30 sebijik.
tp skang penuh. paling awal leh dpt end of Mac 2011.
bile weds awak?

Qaseh Qidzizie said...

Hi...

Tq 4 replying :)...
Yup..tgh survey...
wang amanah tu ape ekkk?? hehe
Maknenye free ke camne?

InsyaAllah bulan 6 2011..
kena booking sekurang2 berape bulan before majlis?

TQ... muah muah...