Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 25, 2010

b.o.l.e.h.ke?

jap eh. saya nak tanya pendapat je. 
wiken ni sy balik jb ngan cik mila. tapi dia kene tido hotella. :) 
target utama adalah untuk survey bridal. mak sy kata awal gile survey bridal.
awal ye umi ku? tahukah anda anak anda sangat cerewet smpai pegi 10 bridal belum tentu jumpe dia berkenan.:) 
ye.. sy mmg cerewet. bukanla high taste pun.. (sbb sy despise harga mahal) cume nak tunggu dia rase jumpe baju yang jadi jatuh cinta tu lambat sketla..hihihi
sy dah senaraikan 6 bridal yang akan ku buat survey. itu hasil drpd idea Ann (b2b blogger).


eh - bukan kisah tu sy nak tanyakan pendapat.


ade satu dewan ni. dewan ni ok. kat taman johor jaya. dewan baru. parking inside building ok. mmg modenla. sy tergerak kol dewan tu semalam. (dewan kol - BPH tak reti plak kau nak kol). and turn out that date 29hb January @ sabtu - dewan tu free. sy nak 22hb tapi.. sy dah hire photog. kalau buatnya tarikh 22hb tu dia tak free - tak ke burn deposit sy itew? 
kenapa sy tak survey dewan ni awal2? oo..sebab sy tak tahu kewujudannya smpaila kawan sy - hairil bagitahu. mase tu plak sy dh bubuh deposit kat dewan jubli intan. sebenarnya dewan jubli intan tu perfect. locationla. dalam dia pun ok. tapi 1 one tiny minny problem - majlis sy ari ahad. ari sabtu tu ade kenduri kawen lain. concern sy adalah - bile mak andam sy nak start pasang2 pelamin. susun2 meja. hiasan dewan? kompemla malam. and kenduri yang sabtu tu tak taula kul bape dia leh angkut2 barang2 dia kan... sejak drpd detik sy bubuh deposit utk dewan jubli intan tu - bende ni asik merungsingkan saya. :(
berbalik kepada dewan johor jaya ni - lokasi dia je kureng sket. i mean orang jb boleh datang. (kalau sy buat kat ceruk kampung pun org jb takde masalah nak dtg sbb tau jek bende alah tu kat mane). tapi kwn2 sy dr KL? Lokasi dia je agak complicated sket compare dengan Jubli Intan yang sy rase sgt senang nak bagi direction. :) 


so.. ape pendapat anda? boleh ke sy nak ubah lokasi..? dewan kat jb bukan mcm kat dewan putrajaya ok. lokasi senang, cantik.. kat jb ni very a few dewan cantik + lokasi yang sgt perfect. :( 
so.. terima kasih di atas pendapat anda ye. :)

5 comments:

Qaseh Qidzizie said...

Erm..susah jugak kan nak pilih dewan...Tapi sabtu tu ade kenduri org laen...takut dorg tak sempat kemas etc..ishhh..tapi kamu dah byr deposit pulak ye..hmmm..
susah juge ye...kalo kamu rasa sempat..juz go on..kena discuss dengan mak andam kamu juga...sebab dia yang akan pasang pelamin itu dan ini...

juz my 2 cents :)

ummphs.. said...

tula..ingat wiken ni nak suh cik mila sy tgk dulu complicated tak nak pegi dewan tu. kalau mcm senang - kompem tukor. :)
kat jubli tu kalau kite kensel dia amek rm100 dr deposit kite rm1000 tu.so.. mcm ok je.
awk dh jumpe dewan tak?

Qaseh Qidzizie said...

Blom...ingat nak survey dewan UTM..
Dengarnye, kalo ade kenalan lagi dapat murah..InsyaAllah, ade rezeki nanti jumpe la nanti :p

Qaseh Qidzizie said...

Oh Ya...tak sabar nak tggu awk update belog lepas survey 6 bridals kat JB tu nanti :)

ummphs.. said...

dewan utm tu ok je sebenarnya. umi kite je tak suka sbb dia ckp jauh dr rumah. :(
hehe.. 6 bridal.hopefully bley khatamkan semua bridal itew. then end of september bleyla decide everything. :) i'll let u know once i updated my blog okai. :)