Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, June 20, 2010

some.progress.

days to go : 182 days


aku baru pulang daripada mengambil baju tunang ku. ok. cantik. cume - rase kosong. hmm.. nanti jap. aku try upload kat sini ok. anyway - saya sempat ke petaling street untuk survey bungan hidup untuk hantaran. so saya dah decide definitely white daisies for my hantaran! mila still tak decide whether dia nak fresh flower atau artificial flower. try not to influence him since dia dah beli pun artificial flower. tapi.. KEDAI ITU SANGAT HEAVEN!! banyak sangat pilihan. saya rambang mata. saya request mila nak fresh flower pink fuchsia  dan light pink of daisies and carnations. uwaaaa.. saya sangat sukakan kedai itu. dan semua pekerja dia sangat helpful ok. so.. saya akhirnya booking sirih junjung dan hand bouquet. saya tahu saya imagine mahukan hand bouquet fuchsia daisies but contoh dia bagi yang kaler pink tu sangat cantik! even dia rose. so.. its ok. mase kawen saya demand daisies!!
since baju tunang saya - baju kurung moden princess cut. saya cadang nak ubah sket untuk nikah. mungkin sbb agak kosong rupanya kain itu apabila dijadikan baju kurung moden. but saya masih lagi survey. 
then apa lagi progress saya buat arini?
itu je kot.  tapi sy lega sbb skang sy boleh cari tudung dan selendang. 
oo lupe lagi. cincin tunang sy dah siap engraved. biarpun tulisan dia engraved tak smbung2 sbb dia ckp kecik sgt ruang - its ok. ia cukup memuaskan hati. :)
oo.. lupe lagi. saya tengok gambar kamal (kwn saya) dengan ika (kwn saya juga) bertunang. smart plak kamal pkai baju melayu. bukan kamal smart - i mean dia smart tapi the point is saya nak katakan ok jek pkai baju melayu masa tunang! 
so misi saya arini untuk pujuk mila buat baju melayu kaler pink yang sy dpt free mase beli kain tunang di JAKEL. mila tak nak. tapi bile dia tengok muka kesian sy - dia ala2 beralah. tp lepas tu kakak sulung saya, ckp menggelabah pkai baju melayu. sepatutnya mila tak leh ada pun ms tunang. :( mila gembirala kakak sy backing dia. so.. dia decide beli kemeja kaler pink untuk puaskan ati sy. the truth is - sy tak puas hati juga. sy nak mila pkai baju melayu!! sedondong.. eh  betul kah eja?? dan kakak sy berpendapat saya memang gedik! huhuhu
jap.. sy try upload gambar. wait seminit! ok. dah!
sy rase nak tambah sket manik kat leher tu. ok kah?
and sy cadang nak beli tudung kain jojet yang banyak manik tu. apa pendapat anda?

daaa..



3 comments:

didi said...

um, aku setuju dgn kakak kau. bertunang lelaki tak patut ada pun. sekarang ni dah jadi trend lelaki siap pakai baju melayu.
bagi aku over je.
simpan utk nikah nanti.

terima kasih

princess~syeena said...

bajunye cantik...tudung jojet pon cantik...sebab tudung jojet lembut, so flowy, sesuai ngan baju!
mila shud simpan baju melayu untuk nikah...syeena setuju ngan didi!

Anonymous said...

mmg nampak over. serupa nikah terus.

but the most important thing here is YOU. hihi. its your day. to hell what people say! if they can do whatever they want for their majlis, why can't you? aite?

congratulations on you getting engaged.