Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 22, 2010

n.e.w.f.a.c.e.

days to go : 180 days 






hehe..lain sket blog ni. saya agak bongek untuk menukar design blog sy ni. tetibe ms sy belek2 setting ade note kat situ tulis new design. so.. sy pun klik. hmm.. menarik. nampaknya banyak saya tak tahu. dan sy pick design ni sebab ianya nampak ceria. kan? hehehe..
then sy tukar jugak blog sy. jadi my white dress. heheh.. sebab blog sy ni skang ade purpose. so.. jadila my white dress. bile dah kawen maybe tuko lain plak. itu belum dipikirkan lagi. but i like my blog so much better skang. :) sbb ia menceriakan. hahahah
sambil menaip ni saya tengok france vs south africa. france ni dah lembikla skang. menyampah. dah tak macho! kegemilangan france dah tamat.huh! 
anyway - sedar tak sedar lagi 25 hari saya nak tunang. sy rase pejam celik pejam celik... smpaila 17th july tu. dan sy telah mengira dengan mila. we have 3 more weekends untuk setelkan apa yang patut. but then hujung minggu ni saya balik jb. maybe cuba mencari apa yang ade di jb.. alas dulang yang sy masih takde. :( dan mungkin other things too. maybe tudung dan maybe selendang. so.. tinggal dua kali weekend je untuk saya dan mila finalised everything. huhuhu.. risaunya. saya risau bende jadi tak spt yang diharapkan. :( normal kan untuk kita menjadi risau? 
dalam masa yang sama sy cari tudung jojet manik penuh untuk dijadikan tudung ms sy bertunang. sy cari online tapi takde yang menarik. boring betul. geram je. bukan senang tau nak cari tudung ni. huhuu.. sy dah nampak kat SEMUA HOUSE aritu tapi tak kompem sbb baju tunang tak bwk. takut lari kalernya. 
skang ni plak macam mase stress. mila banyak keja dan sy plak tak leh behenti menjadi risau. tak tahu pun apa yang sy risau. tu kadang2 gaduh. bukan nak gaduh pun tapi kadang2 tertinggi suara..mls nak layan etc. betul kah bile waktu mcm ni lagi byk cabaran.. semua kwn2 yang dah kawen ckp benda yang sama. biarpun refuse nak percaya somehow mcm betul.:( 
anyway - jumaat ni cuti. nak pegi Nilai lagi. for last time. cari reben dan maybe tgk tray hantaran. kali ni pegi ngan kakak sy ms on the way balik jb. seronok2. :)
daaa..

6 comments:

didi said...

hihi
aku mungkin persiapan tunang dan kawen takde drama langsung sebab syazwan kat kuching

all decisions aku buat sendiri because dia percaya kat aku dan memang tak berapa amik port sangat

majlis tunang aku pun main redah macm tu je
baju tunang dah siap 2 tahun sebelum dan muat lagi
selendang cousin aku cari, very,very simple, xde manik sgt pun but i love it

tak sampai seribu pun for the whole thing sebab hantaran pun takde sangat

bukan sebab nak jimat sangat
i didnt feel the need to spend much on tunang
:)

ummphs.. said...

maybe sbb kau buat kecik je dids.
adelah normal bagi family saya membuat majlis sebegini ye.
sebab tu bile aku ckp nak dulang 3 balas 5 je mak aku kate aku kedekut!
hahah

suhana azlin said...

hehe...aku lak tunang plan kecik tp tetibe jadi cam meriah..y sbb makck2 aku sorg2 bwk sedulang kuih hehe...so buffet spread adalah sgt mewah di samping dpt harga katering yg sgt affordable =) (kalau family aku pulak bab makanan adalah subjek utama dlm majlis ye hehe)

yes um, ko dah start plan nikah dari sekarang, aku rasa paling penting setelkan kursus kawen and test hiv dulu ( x sure johor cmne kan) sbb benda ni yg org selalu terlupa and last minit br nak buat..

by the way, kaler baju tunang ko lebey kurang cam aku punyer...kain and fesyen pun lebey kurang...nak try tgk selendang tunang aku x? mana tau boley ambik berkat...kuikuikui...

swit@kon said...

alhamdulillah. ada offer tu Um. sila terima (kalau bersesuaian).

btw Um. merujuk kepada entry di atas, aku rasa ko dah patut pikir pasal kahwin kau. tu lagi penting kot. tunang ni takde pape pun.

macam plan didi dulu kan. beli hantaran satu, satu.

*chet. aku cakap je. aku blom agi hehehe*

ummphs.. said...

lin - mau ku tengok! :)
kalau ok - boleh ku pinjam. jimat ongkos ku.
utk didi dan yanti - utk korang tunang tu takde ape. but to me - bukan "tunang je pon". okai. sy stress dan statement anda tak membantu. :(

maaf. mood sy tak baik arini.

didi said...

saya ulang:

Tunang je poooooonnnnnnnnnnn

hahahahaha

sekadar nasihat dan realiti check bahawa majlis tunang hanya lah ceri di atas kek besar
di mana kek besar itu adalah majlis nikah, kenduri kawen dua2 belah dan persiapan rumah untuk hidup bersama.

sorry to burst your bubble :)