Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 29, 2010

i.d.e.a.s.

days to go : 173 days.


sejak mula buat perancangan pasal pertunangan dan perkahwinan (ye ker?) - saya sangat rajin buat blog hopping. (betul ke istilah ni). dan agak mengejutkan saya apabila sebenarnya banyak sgt orang yang suka buat blog specifically citer pasal arrangement kahwin dorang. sangat cumel dan sweet ok?
dorang bukan je citer psl arrangements tapi pengalaman dorang deal dengan mak andam, catering etc. ade yang sangat mewah wedding dia dan dia sangat cantik (saya sangat jeles!!). ade yang bagitahu tips mcm mane nak buat photoshot yang menarik. huh.. jap lagi saya copy paste kat sini. 
basically these are bloggers who shares their experiences to people like me - so, i will take it as guidance, taking some ideas and learn something from it! sampai ade satu blogger ni baju sanding dia sangat cantik dan saya rase nak tempah exactly same! cuma bile sy belek2 lagi - saya kompem dia nyer mahal. huhuhu.. keje kat oversea - kawen kat hotel. so.. hang ingat baju sanding dia rm1k-2k kah? takde maknanya. tapi seriously baju dia sangat cantik. huhuhu.. sangat suka! ( i take it as jodoh saya yang tak kesampaian). 
ok. kat bawah ni tips photo shoot yang dicadangkan oleh maira which dia amek ni from TheKnots. saya sangat suka baca blog dia. rase mcm kenal dia bile baca citer2 dia. :) 
daripada list ni saya rase sy suka - 2,3,5,13 and 14. kot. hmm.. rasenya semua saya suka. 
dan saya telah menambahkan list bloggers yang sy suka ditepi itu supaya sy boleh hupdate citer dorang. 



  1. Wedding dress hanging on the wardrobe, on the bedpost or over a chair
  2. Bridesmaids / mua going bride's hair and make up
  3. Bride and bridesmaids getting dresses, applying makeup
  4. Mom helping bride with one last detail such as veil
  5. Full length shot of bride in wedding dress checking herself put in mirror
  6. Detail of clothing, shoes, garter, something borrowed, something blue
  7. Touching shot of bride with parents during solemnization
  8. Touching shot of bride with siblings
  9. Bride hugging honor attendant
  10. Bride with bridesmaids
  11. Bride with all the women
  12. Intimate shots of bride and groom chatting with/crying with/hugging parents/ and siblings pre ceremony
  13. Bride ready to go
  14. Close up of bride's adorably nervous mug waiting for her other half
  15. Congrats hots : bride and groom hugging, laughing and crying with good friends and family
  16. Bride and groom in LIMO backseat.


No comments: