Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 4, 2010

t.o.g.e.t.h.e.r.







days to go : 229 days.


ok. awal pagi ni mood saya baik. sbb saya ada 10 things to do in this week but, by this morning i'm complete 8 of it! kagum dengan diri sendiri. sangat suka!
then sy dah janji ngan mila nak sama-sama pegi cimb bank untuk bukak joint account.
ok.. actually i know its a big step for me. for us.
tapi aku amek iktibar daripada ayat dalam citer when harry met sally : "when you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible" 
so..thats what i do. actually what both of us do. 
kitaorg bukak tabung. tabung melalui joint account tu.
tujuan utamannya adalah untuk : tabung untuk persiapan after marriage + honey moon. hahaha.. mengambil iktibar daripada kata2 didi : kawen ni bukan tentang majlis je. its about marriage itself. kene start rase tanggungjawab. dan kene start tahu apa yang penting untuk both of us. since aku tahu aku mmg susah menabung (mase kecik sgt suka pecahkan tabung!) so.. bukak akaun bersama ni sebagai langkah tanggungjawabla. masing-masing tahu yang ade komitmen sesame sendiri. and bile dah bukak joint acc. - mila akan tahu kalau aku ngelat tak nak menyimpan. hahaha... 
yang lawaknye - kad atm mila pegang (dia pandai jaga duit dan sy pandai spending duit!) tapi no pin aku je tahu. so.. both of us tak leh kuarkan duit tanpa each other. :) bijak tak? hehehe..
so - i told mila : we shud remember this day. today is one of those big step that we will do  in painting our life together.
anyway - sy dalam merangka menjadualkan pemakanan. risau baju tunang tak muat. huahuahua..

2 comments:

swit@kon said...

congrats babe.
it is a really big step.

omg. it is fun to build life together with someone you love, trust and etc.

tetiba rasa bosan sorang2 je simpan duit dan perabih duit.
hahahaha

honey poney said...

masa aku dulu...aku buka akaun ASB dengan laki aku.masa tu zaman bercinta..zaman study.every time kuar dating kitaorg donate.then duit baki kitaorg masuk asb.akaun nama aku tp buku asb laki aku pegang.so mmg tak de chance nk kuarkan duit.

tapi sekarang lepas kawin...aku sorang jek menyimpan..duit dia duit aku...duit aku duit dia gak...tp dlm masa yg sama aku ada buka satu akaun rahsia...laki aku tak tau pun...for backup...anything happen at least aku ada saving sendiri...