Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 3, 2010

p.e.n.g.a.n.t.i.n.

days to go : 230 hari. 


ok. skang penyakit sue dah datang kat aku. beli majalah pengantin. aku belum extreme mcm sue lagi tapi mane tahu bakal jadi extreme. :P 
tapi as usual - membelek majalah pengantin adelah masanya dimana aku akan mengkomplen baju yang dipamerkan. hehe.. its just habis. old habits. :P apabila telah puas mengutuk barulah aku terfikir - mcm manela nanti aku cari baju bersanding aku. takkan la aku nak buat sendiri sebab i. mahal ii. sebab aku kompem takkan pkai lagi baju tu. so nak tak nak kompemla aku kene cari jugak cari butik pengantin ni. 
aku terfikir tema baju aku nak kaler putih. ye..ye.. saya tahu sy mmg suka kaler putih. tapi tula.. jarang orang tunjuk kat majalah pengantin baju bersanding kaler putih. kenapa ya? 
aku dah berkenan satu baju pengantin ni. unfortunately baju tu tak terpamer dimajalah pengantin - hanya terpamer di website je. aku ingat pengantinnya - dr. zairina dan dr ramzul. serius beb .. cantik baju dia. make up dia pun cantik. dan tengok drpd wedding reception dia - aku rase aku tak mampu jek nak pakai baju tu atau make up seperti itu. - so, jangan berangan ye um!
anyway dalam aku mengutuk majalah pengantin tu dan aku buat follow up website dorang - aku cuma boleh terima akal dua butik pengantin ni je setakat ni iaitu Udaimatunnur(ntah betul ke tak aku eja ni ) dan rinsuzana kat taman permata ampang kot. pelamin dia ok dan baju pengantin dia masuk akal. :)


dan setelah membelek itu semua - baru mak aku ckp, maybe wedding kat jb. huh! 
susahnye kat jb!! mane nak cekau mak andam atau butik pengantin yang best??
huhuhuhu... tensinya saya!
(dlm hati ckp : at least abah kau dah bagi kawen pun dah cukup baik!) hehehe..


ok. smbung lagi nanti. daaa..

5 comments:

thesweetlittlecat said...

thn lepas aku adalah Pengantin collector or u can call me as loyal buyer! tp skrg.. simpan sahaja wat kenangan! tp mmg banyak membantu time aku wat hantaran n nak cari ape2 yg ptt.. :)

swit@kon said...

udaimatunnur tu gila babs mahal. tapi cantik! puteris pun lawa gak!!!! harga meletop aa.

eh um, kat JB ada apa yang best2

suhana azlin said...

kat jb ada la um...ko carik betul2.. sebab aku cam ada tertgk time aku pun menjadi loyal buyer cm korang duluks..hehe...

kalau setakat baju ko nak sewa from kl ok lagi kut...tp kalau bab mak andam dgn pelamin tu byk ongkosnya dong! dari kl la katakan...nk bg hotel lagik..huhu..nanges la abah ko tgk resit..

fara said...

um..i'm happy for you!!

Ejan said...

babe.. nk sewa bj kt rinsuzana tuh ok.. utk org2 kecik mmg byk pilihan.. utk org size abnormal cm aku mmg problem la babe.. hehehe..
keep on looking.. sbb ada yg dlm magazine tuh xcantik tp dpn2 cantik woo.. and it can be the other way around.. :)