Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 10, 2010

i.k.e.a.

days to go : 223 days. 


as i told you before.. aku perlukan saat untuk berangan. heheh.. berangan how my engagement day will be. engagement period. wedding day. marriage. and especially - home. yeps. in my mind i always imagining that i will  have a very simple house. percaya tak - dulu aku nak rumah saiz mcm rumah dalam citer hanzel and grentel (betul ke aku eja?). kemudian aku jatuh cinta dengan rumah kat wisteria lane (desperate housewives). 
so.. sabtu memulakan ekspedisi berangan. dan tempat paaaaling aku suka adalah ikea. dulu aku ngan bestfriend aku ayu akan datang ke ikea dan berangan. nak rumah mcm ni. pastu duduk lepak kat sofa yang ikea display smbil borak2. haha..
so.. aku jatuh cinta dengan satu katil ni. harga dia ok je. murah la. tapi tu bed frame saje ye kawan2. bed frame besi dan kaler putih. harga rm749 kot. ( http://onlinecatalogue.ikea.com/2010/ikea_catalogue/MY/ - page 167) simple. dan nampak mcm klasik. but then boyfriend saya suka bed frame yang harganya RM1,059. (http://www.ikea.com.my/store-theme/2009/bedroom/ ) huh!.. then berangan psl sofa lah. coffee table la. closetla. statement mila akhirnya - semuanya idea awak. semuanya kaler putih. saya tak leh bagi pendapat kah? owh... boleh. tapi belum tentu dipertimbangkan. hahaha..  dan disebabkan terlalu banyak tidak sependapat - mila suggest kitaorg split into two. dia amek hall. dan saya amek bedroom. hmm... well i dont have choice right? so. ok.. awk amek hall. 
sesi berangan kami berakhir jam 3.00 petang. terpaksa balik rumah pastu sbb mila dah ngantuk tahap cipan golek2. huh! tak menarik langsung sesi dating saya!. 
tapi basically - sepanjang berjalan di ikea saya take note semua harga barang yang saya berkenan. as usual - ikea mmg sgt mahal. so.. mungkin rumah saya takdela sepenuhnya ikea. :( maybe saya dapat bed frame ikea. dan maybe dengan dressing table sekali. maybe dengan bed side table. hahaha.. kompem stress mila! :P


p/s : sangat relax apabila dapat berangan mcm tu.
hari ni saya melalui hari yang sangat bangang. bodoh. dan sy tak boleh berdepan dengan orang yang bodoh lagi. saya penat. tolong - tukarkan saya!

2 comments:

m.i.l.a. said...

camne saya x ngantuk. saya abiskan 14 meatball! tp saya order 10 je meatball baki 4 meatball tu sape punye?;p

"kalau order 5 meatball cam sikit je.saya dahla lapar"
-anonymous-

thesweetlittlecat said...

aku pun suke pi ikea sebab cantik2 barangnya... yg white version mmg cun! tp apa kan daya banyak barang ikea aku beli tak tahan lama.. design mmg cantik, kualiti i dunno.. :)

p.s.: tp nak gak aku gi soping kat ikea! :) hehehehe