Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, May 15, 2010

c.a.k.e.s.h.u.n.t.i.n.g.




days to go : 218 days. 
aku mendapat ilham tu buat cakes hunting sbb teman didi amek wedding cake che2 kat taman melawati. didi cakap Faith ni orang yang sama buat kek hantaran dan wedding cake dia. and yanti menyokong dengan manyatakan yang kek Faith ni sedap. if korang ade masa check : mysugarcreations
so.. sejak balik dr dating tadi keje aku duh belek blog faith ni dan beberapa blog bakery lain. menarik. aku tak penah amek port pasal kek sebelum ni. cupcakes ke.. pape la kek wedding. aku suka kek yang aku boleh makan je. hahaha.. kakak aku dah awal2 pesan suh demand ngan mila nak kek secret receipe. memula aku setuju jek kek secret receipe tapi bile tengok blog Faith - ala.. um nak kek yang ini plak!!
honestly - aku tak kreatif. aku suka cari kek apa yang aku rase 'jodoh aku' - aku just trus pick. aku takut nak design sbb takut design aku lagi teruk drpd yang asal. hahahaha
dalam tak sedar aku upload almost 50 pics of cakes.. hahaha.. dengan harapannya untuk dpt idea tapi aku rase tak membantu. lagi byk pilihan lagi bongek kau jadi. hahah..
cuma aku kompius - shud i take cupcakes? or icing cakes? or.. secret receipe je seperti idaman kakak aku. apa yang less messy dan tak menyusahkan aku dimase tunang? aku agak pasti nak amek yang icing cakes. maybe cupcakes. atau - maybe cake. ala.. tu pun tak leh decide! um..um..
gengs! dah blurla. :(

p/s : wedding cake aku pilih yang no.4 tu (gambar di atas). rs dia seperti jodoh saya!

4 comments:

suhana azlin said...

kek tu sume cantik la umm..huhu..
wpun aku ni hantu kek tp masa kawin dulu malas nak ada potong2 kek bagai sbb takmo tukar2 baju, tak minat.hehe...

kalau citer pasal persiapan kawin ni sume boleh um, asal ada ongkosnya...hehe..kek icing bertingkat cm tuh mahal wooo...sbb aku tau cmne 'seksa'nya nak buat fondant.. (serik lepas terpergi kelas buat kek fondant T_T)

ummphs.. said...

lin
kau leh ajar dlm blog kau.
blog yg slalu buat aku lapar... :P
haha.. ckp psl ongkos - mila cuma ckp boleh dipertimbangkan. harga kek yang aku tunjuk kau no.4 tu - dlm rm350.
ok kah?

thesweetlittlecat said...

beb.. for me rm350 is worth it! sebab kek kawen aku lu pun sdkit mahal dr itu..

fondant mmg mahal.. spt lin ckp, nak wat pun alahai susahnya.. aku wat asik runtuh ajerk!!! hahahahahaha

suhana azlin said...

ajar? tak yah la beb, aku dah berpatah arang terkerat jari dgn fondant wakakaka =P

oho, around that kira berpatutan la kan...jgn sampai over 500 tu cm agak mahal...lagipun kalau kek sedap xpe, sbb kalau fondant ni org takut nk makan sbb cam ala2 keras n manis kan hehe...

aku dulu cupcake from wondermilk je buat hantaran, ok gak sbb wpun bukan fondant tp finishing dia adalah superb, takde la namak tacky cam common buttercream icing yg berkilat2 tuh haha..pastu potong kek kat tempat kamal jek tu pun catering dia sponsor hahaha...sempoiii...