Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 20, 2010

b.a.c.k.2.b.u.s.i.n.e.s.s.

days to go : 213 days. 


ok. back to business. last few days ade iklan jap. there's certain times i need a break from counting. hahaha...(really?)
ok. sekarang saya sudah berada di johor bahru. basically - saya ade miting di gelang patah esok. so.. arini sy dah balik jb sbb saya kene kemas rumah untuk hari sabtu. dan jumaat dah kire halal sbb saya sudah berada di gelang patah.
yeps.. sabtu ni family mila datang merisik. heheh..yeps.. first step. aku dah ade experience ni before this tapi nervous nya tak sama dengan nervous sabtu ni. ntah. ok.. tapi nervous aku masih boleh dikontrol. haha.. tapi saya suka gelabahkan mila. since isnin - saya counting days untuk dia di gTalk. dia smpai cakap - um, awak jangan buat saya bertambah nervous.
so.. arini pagi saya dah bertolak ke johor. saya amek kawan saya noriah then terus bertolak ke johor bahru. pada asalnya sy bercadang untuk pakai kebaya putih mase family mila datang merisik. tapi tetibe rase its too much. so.. saya plan pakai baju purple yang saya beli masa nak pegi kenduri kawin kawan saya.  saya  pack tudung, brooch dan gelang yang dah sesuai untuk dipakaikan masa ari sabtu tu. ok.  jam 8.30 saya gerak dr rumah ke pinggiran putra amek noriah. ok. di melaka saya behenti breakfast. tetibe baru teringat -
" yah! aku lupa bawak baju kurung aku!!!" terkejut le noriah tu. aku bertambah terkejut. mcm mana boleh lupe??? bukan je baju purple tu, baju kurung nak pkai untuk miting esok pun saya tertinggal!!!! uwaaaa....
nak patah balik - terase diriku sengal tahap dewa gaban! 
akhirnya aku terfikir idea bernas - suruh kakak sulung aku yang kebetulan akan balik masa family mila datang merisik untuk amek baju kurung kat umah aku. heheh.. dah nyusahkan cik min dan kakak saya sudah. 
tapi smpai di jb saya terpaksa survey jugak baju kurung kerana saya takde baju nak pegi miting. saya end up beli blouse kat jusco untuk miting sok. i know tak proper tapi setiap kali aku balik jb tak sah kalau saya tak beli barang dengan sbb saya terlupa bawak barang tu dr KL. contohnya : baju kurung, inner wear, charger handphone. so.. tak larat asik nak membelikan diri sendiri baju di saat hujung bulan nih. 


  


ok. another case. since family mila datang - at least kenela sediakan buah tangan kan? hehe.. saya tak tahu nak bagi ape. mila dah plan nak belikan buah yang akan dibungkuskan seperti hamper. bukan besau mcm hamper. just small hamper. dan aku - berfikir lagi sama ada nak bagi coklat atau cupcakes. hah! do u know its very very very few cupcakes seller in JB?? most of them - doing business thru internet. kedai mcm cupcake chics atau wondermilk mmg takde. huhuh.. so. rasenya lagi mudah bagi coklat yang siap bungkus kemas mcm hamper. yeps.. saya jumpe bungkusan itu di Jusco. semua Jusco ade jual coklat mcm tu? ker... just Jusco Permas? hmm... tak kisahla. yang penting ade benda untuk dijadikan buah tangan kan?
ok. darlings.. wish me luck. ops.. bukan. wish mila luck! supaya dia tak gelabah hari sabtu ni. dia yang drive tau! ok. thank u!


p/s : thanks pinat sbb tolong cr orang yg boleh sewakan dulang. :)

3 comments:

swit@kon said...

hahaha. habislah mila. (tetiba aku jahat sekali!)

btw. baju mana kau beli? aku sker yang ijau...

suhana azlin said...

aku pilak suka yg kaler merah2 itew..

gud luck milah! dont berangan and drive okeh =P

ummphs.. said...

yeps.. aku beli kaler merah itew!