Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, May 22, 2010

a.n.H.o.u.r.A.f.t.e.r.

heheh.. family mila selamat merisik. dan aku update blog after almost an hour they went back to kl. family mila datang balik hari je.

alhamdulillah. semuanya ok. cuma masa awal2 tu dorang kuran g bercakap. aku rase lagi banyak diam kot. masing-masing tengah panaskan enjon kot. after lunch barulah dorang ok sket. 
mase dorang start bincang - mila takde. dan aku berada di meja makan dapur dengan adik mila. heheh.. smbil borak2 curi2 dengar apa orang2 tua berbual. dan.. aku agak gabra sket bile abah mila suggest kami tunang dan nikah sekali julai ni. aku dah doa macam2 agar perancangan asal kitaorg tak berubah dek suggestion daripada abah mila. tapi akhirnya abah aku ckp - tapi kene bagi masa untuk kami berdua prepare. maklum sedara mara. buat persiapan. etc. 
so.. we back to original plan. 17 july kami bertunang sahaja. :) fuh! 
takde sesi sarung cincin ke ape ke. just bagi tangan kat mak aku. aku just lepak je kat tepi tu biarkan dorang berborak. hahah.. takdela jugak. lepas mila balik je dr kuar dengan adik aku - kami rancak bermesej. citerkan ape suggestion abah dia. hahah.. 
cerita psl lauk - aku rase mak dan kakak aku masak mcm nak smbut dua tiga kereta. punyela banyak lauk. aku sibuk2 tolong tadi so lupe nak amek gambar setiap lauk tu. tapi aku boleh bagila senarai nye :
nasi putih
tempe goreng pedas
daging dendeng (betul ke eja dia?)
sotong goreng kunyit
asam pedas
pecal
ayam goreng rempah
buah tembikai

kemudian menu mase berborak2 pasal pertunangan :
puding mangga cocktail
pisanng goreng
keropok lekor.

banyak kan? aku rase family mila puas makan jek. :) 
ok. lupe nak bagitahu - mila datang bwk sebakul besar buah-buahan. mila..mila.. um pesan bwk kecik je. jangan besau2. sudahnye gift aku yang berisi coklat ferrero roche (kat the zon jual rm27 untuk 30 bijik!) dan coklat whittaker's tu sangat kecik ok compare dengan dia punye. kakak aku najiha dengan efisiennya pegi ke umah dia dan decorate sebakul buah-buahan dengan mencuri semua jenis buah-buahan yang ade dalam peti sejuk. syabas mak petom! hahahah..
ok. itu jekla update saya.  opps.. sy lupe nak amek gambar coklat dan buah yang saya bagi. nanti sy suh mila amek ok. kat bawah ni gambar cincin saya (hehe.. 'jodoh saya') dan bakul buah yang mila bagi. :)



ok. cumel kan? bakul buah tu mila yang buat. :)
yang saya bagi semua orang tolong buatkan. heheh.. im not that creative. :)
ok. gembira!!

opps .. lupe.
days to go : 211 days!

2 comments:

suhana azlin said...

alololo...mila buat?terharu i okk..hehe...

alhamdulillah sumenyer slamat kan...yg penting ada masa lagi nak prepare kenduri kawen ko hehe...

thesweetlittlecat said...

alhamdulillah.. congrats bakal Puan Um! :)

p.s. nnt ko nak minta tukar kl ke?